Ak Partili Çelebi'den Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Politika

Ak Partili Çelebi'den Sağduyu Çağrısı

Ak Partili Çelebi\'den Sağduyu Çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkenin ve Kürtlerin sigortası olduğunu ifade etti.

11.10.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin ve Kürtlerin sigortası olduğunu ifade etti.

AK Parti Ağrı İl ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından AK Parti'nin 5. Olağan Genel Kurulu ve gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, İl Başkanı Abdurrahman Çetin, Merkez İlçe Başkanı Latif Birgül ve birçok partili katıldı. Burada konuşan Milletvekili Ekrem Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin ve Kürtlerin sigortası olduğunu söyledi. Çelebi, "Tabi geçen hafta perşembe günü biliyorsunuz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir tezkere vardı. Bu tezkerenin sunumu, AK Parti olarak bizim teklifimizdi. Sadece muhalefetten MHP bunu destekledi. Bu tezkerenin de ana amacı, özellikle şu anda Suriye sınırında, Irakta ve Kuzey Irak olarak tabir ettiğimiz bölgelerdeki terör belası nedeniyle ve bizimde biliyorsunuz Suriye toprakları içerisinde Süleyman Şah Türbemiz var. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin fiili toprağıdır. Dolayısıyla bu anlamda herhangi biri ülkemize, toprağımıza veya Mehmetçiğin yapabileceği dışarıdaki topraklar üzerinde herhangi fiili bir durum olursa, buna ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi bir tezkere ve buna ilişkin askerimize, Sayın Başbakanımızın eline bu anlamda kanuni bir süreç verdi. Dolayısıyla bu süreçten sonra, Kobani üzerinde farklı bir algılama süreci geldi. Şimdi şunu özellikle sizlere arz etmek istiyorum. AK Parti hükümetlerinden önce sadece Erzurum'a kadar gittiğiniz zaman en az 5-6 yerde arama yapılırdı. Hiçbir insan, bir Kürtçe kaseti bile dinleyemiyordu. Cezaevinde bulunan bir şahıs veya bir bayan kendi ailesiyle Türkçenin dışında herhangi bir dille konuşma hürriyeti yoktu. Bunun yanı sıra Kürdoloji bölümleri özellikle üniversitelerde, basın yayında gazeteler, radyolar, televizyonlar, TRT Şeş'ler, bunların bütününü AK Parti getirdi" dedi.

"İNADINA ÇÖZÜM SÜRECİ, İNADINA KARDEŞLİK"

Son günlerde yaşanan olaylar sonrası AK Parti olarak halen inadına çözüm süreci ve inadına kardeşlik dediklerini belirten Çelebi, "Şu anki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, biliyorsunuz iki sene önce bir açıklama yaptı. 'Ben Baldıran zehri dahi içsem bu çözüm sürecini başlatacağım ve elimi, gövdemi bu taşın altına koyacağım' demişti. Dolayısıyla bu çözüm sürecini başlattı. Biz AK Parti olarak halen bu kadar yağmaya, bu kadar talana rağmen inadına çözüm süreci diyoruz. İnadına biz kardeşliğimizi pekiştireceğiz. AK Parti olarak bizim hiçbir kimseyle demokratik anlamda bir sıkıntımız yok. Ama şunu herkesin iyi bilmesi lazım. Bu ülke demokratik süreç içerisinde, çözüm süreçlerini geliştirdiği zamanda, devletliğini de aynı şekilde yapar. Özellikle son dönemde geliştirilen bu halkı bezdirme, camları kırma, devlet kurumlarını talan etme durumlarını biz AK Parti olarak gerçekten kınıyoruz. Bizim ilimiz bunları hak etmiyor. Bizim Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın önderliğindeki şu anki AK Parti ve yapılan çözüm süreci nedeniyle bunun bu hale gelmemesi lazım. Kobani süreci içerisinde algı yaratmak isteyen insanlara AK Parti en büyük dersi vermiştir. Bununla birlikte tezkere çıkarmıştır. İkincisi, AK Parti Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisine gelen oradaki insanların hiçbirisine kimlik sormamıştır. Yani siz Kürt kökenli misiniz, Arap kökenli misiniz, Yezidi kökenli misiniz, Türkmen kökenli misiniz, hiç kimseye sormamıştır. Bir buçuk milyon insanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisine almıştır ve kucağını açmıştır. Şu anda da onların bütün giderleri bu devlet tarafından karşılanıyor. Ama sonuç bu olmaması lazımdı. Ağrı üzerinde, Türkiye üzerinde gerçekten 17 Aralık ile başarıya gidemeyen bir sonuç vardı. İkinci bir sonuç bunun olmaması lazımdı. Hele hele bizim bölgemizde" şeklinde konuştu.

"VANDALİZME KARŞI HAYIR DİYORUZ"

Ağrı İl Teşkilatı, merkez ilçe teşkilatı ve milletvekilleri olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılan vandalizme 'hayır' dediklerini ifade eden Çelebi, "Şunu özellikle arz etmek istiyorum. Şu andaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, inanın bu ülkenin ve Kürtlerin sigortasıdır. Geçmişte bu devlette yaşayan her ırktan insan, bu devletin bir tokadını yemiştir. Ama AK Parti hükümetleri döneminde her millete de, daha önce tokat yiyen her milletin önünü yine bu devlet ve bu hükümet açmıştır. Onun için biz Ağrı İl Teşkilatı olarak, milletvekilleri olarak, merkez ilçe başkanlığı olarak Ağrı ilimizde, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizde yapılan bu vandalizme karşı hayır diyoruz. Ama şunu da belirtmek istiyoruz. İnadına çözüm süreci diyoruz. Çünkü bizim bu kardeşliğimizi hiçbir devlet, hiçbir oyun bozamaz" diye konuştu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Çelebi'den Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement