Ak Partili Baybatur'dan Mehterli Adaylık Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ak Partili Baybatur'dan Mehterli Adaylık Açıklaması

Ak Partili Baybatur\'dan Mehterli Adaylık Açıklaması

Manisa’da geçtiğimiz dönem AK Parti’nin il başkanlığı görevinde bulunan Murat Baybatur, mehter takımının da yer aldığı bir törenle partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

12.02.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da geçtiğimiz dönem AK Parti'nin il başkanlığı görevinde bulunan Murat Baybatur, mehter takımının da yer aldığı bir törenle partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde AK Parti'den Manisa milletvekili olması beklenen eski AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, aday adaylığını coşkulu bir törenle açıkladı. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen tören öncesi mehter takımı mini bir konser verirken, son günlerin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul Gazi dizi müziği de sık sık çalındı. Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Murat Baybatur'a milletvekilliği yolunda başarılar diledi. Gürcan, "Ben de 31 Ocak'ta seçilmiş yeni göreve gelmiş taze il başkanıyım. Bizim tazeliğimiz o kadar taze değil gibi. Önceden de il başkanlığı yapmış bir kardeşinizim. 2002'de bu yola Murat Baybatur kardeşimizle beraber çıktık. Bu teşkilatın içinde 12, 13 senedir hiç ayrılmadan yoluna devam etti. Hep kendini sevdirdi. Bu salonun coşkusu ve güzelliği tesadüfi değildir. Murat kardeşimizi tebrik ediyorum. Allah çıktığı yolda muvaffakiyetler versin" dedi.

Murat Baybatur'un çevresinde çok sevilen, öncü bir kişilik olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, "Murat Baybatur ile uzun yıllar boyunca aynı davadaki yolculuğumuz devam etti. Kurucu il yönetim kurucu üyeliği, gençlik kolları başkanlığı, il başkan yardımcılığı ve en uzun AK Parti il başkanlık görevini yerine getirdi. Ben değerli kardeşime başarılar diliyorum. Rabbim kendisine ailesi, sevdikleri ve teşkilatımız için hayırlar nasip etsin. Bugün biz Manisa'yı silip süpüreceğiz diyen partilerin toplayamadığı kalabalıkla aday adaylığı açıklamak olmak herkese nasip olmaz. Bu bir sevdadır, hizmet yarışıdır. Nihayetinde listeler belli olduğunda tüm arkadaşlarımız yine el ele kol kola bu güzel memlekete hizmet etmek için ne gerekiyorsa onu yapacaktır. Birilerinin son zamanlarda iştahları kabarmış, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca, ondan sonra bu partide bir parçalanma olur mu, kendi aralarında birbirlerine düşerler mi? diye heveslenenler oldu. Onlar hiç heveslenmesinler Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde ak kadrolar çalışmaya devam edecekler. Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bilge insanın yolunda, bu kadroların önünde kimse duramayacaktır" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI KONUŞURKEN DUYGULANDI

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Baybatur'un geçmişinden bugüne geldiği dönemlerden bahsederken duygu dolu anlar yaşandı. Sık sık konuşmasına ara veren Mehmet Çerçi, AK Partili gençlere Murat Baybatur'u örnek gösterdi. Çerçi, "Sevgili kardeşim, yol arkadaşım Murat Baybatur'un aday adaylığı vesilesiyle bir araya geldik. Değerli dostlarım gerçekten duygulanmamak elde değil. AK Parti bir avuç arkadaşımız tarafından kuruldu. Biz de o kurucular arasındaydık. Uzun bir yolculuğa çıktık. O zamanın yağız delikanlısı Murat kardeşimle beraber yürüdük ve kademe kademe yükselerek buralara kadar geldi. Bu yağız delikanlı zalime karşı mazlumun yanında, hakkın yanında duran delikanlı engelleri aşa aşa bugünlere geldi. İl başkanlığında 4 seneye yakın önemli bir görevi icra etti. Bu dik duruşuyla onurlu yolunda bugünlere geldi. Bugüne kadar hiç talep etmeden, talep edilen adam olarak istişare sonucunda adaylığını açıkladı. Milletvekili olarak da kendisine çok önemli görevler düşeceğinden eminim. Kendisinin de hakkıyla bunu yapacağına inanıyorum. Kendisine çıktığı bu yolda yürekten başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI ERGÜN'Ü ELEŞTİRDİ

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü belediye meclisindeki kararları nedeniyle eleştiren Mehmet Çerçi, "Manisa Büyükşehir Belediye başkanının ayakları yerden kesilmiş, 'hukuk tanımam' diyor, bu maddeyi tanımam diyor. Buradan büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum. Meclis çoğunluğu demek milletin iradesi demek. Milletin iradesine karşı bir şey yapamazsın. Bizleri de millet seçti, büyükşehir meclisini de millet seçti. Bunun hesabını hukukta, yargıda verirsin. Gör bakalım ne olacak" dedi.

"BİZ BU HEDEFE GİDERKEN EDEPSİZ OLMAYACAĞIZ DEDİK"

Şehzadeler şehri Manisa'ya hizmet etmekten büyük onur ve şeref duyduğunu söyleyen Baybatur ise, "Bu güzel şehre hizmet etme şerefi ve onurunu yaşadığım için Rabbime şükrediyorum. AK Parti kökü yüz yıllar öncesine dayanan bir dava hareketidir. Bu davaya emeği geçen ve bugün aramızda olmayan bütün büyüklerimize ve dostlarımıza Rabbim rahmet eylesin. Siyasete 1995 yılı henüz başıydı o yıllarda siyasete girmiştik. Milli görüş hareketinde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kardeşimiz benim bu siyasi harekete girmeme vesile oldu. Bu siyasi harekette çok değerli insanları tanıdım. Bülent Arınç bizlerin rol modeliydi. Programlarında kendisini büyük aşk ve şevkle dinliyorduk. Beraber bu işi dava olarak gördük. Gece gündüz demeden bütün her şeyimizi vakfettik. Arkadaşlarımızla beraber bu davamıza gençliğimizi, aşkımızı vakfettik. Siyaseti bizler arkadaşlarla beraber koltuk için yapmadık. Elbette siyasette hedef olacaktı. Biz bu hedefe giderken edepsiz olmayacağız dedik. Edep içerisinde hareket edeceğiz. AK Parti'nin siyasi geçmişini çok iyi biliyoruz. Bu davanın içerisinde nasıl zorluklar çekildiğini biliyoruz. Sizler gibi dostlarımız bizleri bugün yalnız bırakmadı. Sağolun var olun. Biz de bugün aday adaylığımızı açıklıyoruz. Dualarınızı bizden esirgemeyin. İster listede olalım ister olmayalım. Bizler davamızın insanlarıyız. Bu partinin neferiyiz. Yerimiz neresi olursa olsun bu davanın bu partinin neferi olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Her zaman sizin emrinizde olacağız. Allah'tan hayırlısı istiyoruz. Hayırlı değilse Rabbim defetsin. Uzun uzun istişareler yaptık ve böyle bir yola girmeyi hedef ettik" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'NİN BAYRAĞINI ŞANLA, ŞEREFLE DALGALANDIRACAĞIZ"

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kendilerine çok büyük işler düştüğünü kaydeden Baybatur, şöyle konuştu: "Safları çok sıkı tutacağız. Gece gündüz çalışıp Manisa'nın tamamında AK Parti'nin bayrağını şanla, şerefle dalgalandıracağız. Teşkilatların içerisinden yetişmiş bir kardeşinizim. Rabbim bize olur da bu görevi nasip ederse teşkilatımıza çok önem vereceğiz. Teşkilatlar bizim omurgamızdır. İnşallah sizlerin Ankara'daki hizmetkarı olacağız. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde bu seçimlere gireceğiz inşallah kazanacağız. Nefsimizle baş başa kaldığımızda olur da hata yaparsak buradaki parti büyüklerimiz ve tüm dostlarımızdan şunu bekliyorum. Eğri olduğumuz zaman bizi düzeltin. Nefsimiz için hareket edersek, bu kardeşinize hata yaptığını Allah rızası için söyleyin. Biz bu siyaseti ahiretimizi kaybetmek için değil kazanmak için yapıyoruz. Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın. Rabbim sizi bizden, bizi sizden, bizleri birbirimizden ayırmasın diyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Baybatur'dan Mehterli Adaylık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement