AK Partili Babuşçu'dan Olay Yaratan Paylaşım: Kahpe İnönü - Son Dakika
Güncel

AK Partili Babuşçu'dan Olay Yaratan Paylaşım: Kahpe İnönü

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, "BŞKAN RTE" adlı Twitter kullanıcısının "Bizans dostu kahpe İsmet İnönü" başlıklı tweetini paylaştı.

26.02.2015 16:39  Güncelleme: 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Cumhuriyetin "reklam arası" olduğu şeklindeki büyük tepki çeken Twitter mesajının ardından çok tartışılacak yeni bir paylaşımda bulundu. AK Parti'den yeniden aday adayı olan Babuşçu, "BAŞKAN RTE" adlı Twitter kullanıcısının "Bizans dostu kahpe İsmet İnönü" başlıklı tweetini paylaştı.

"İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ ANLATALIM"

Babuşçu'nun paylaştığı mesajda, Dr. Mehmet Hakan Sağlam'ın yazdığı öne sürülen şu mesaj yer aldı:

"Masa başında toprak nasıl kaybedilir içimizdeki hainleri anlatalım; Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP'liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan'ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan'da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi."

''REKLAM ARASI BİTTİ''

Babuşçu daha önce de Twitter hesabından Cumhuriyeti kastederek, "Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası sona erdi" mesajı atmıştı. Bu mesajı büyük tepki çeken Babuşçu, "Aradaşlar reklam arası bitti, film başladı ve isteseniz de istemeseniz de 2023'te vizyona girecek" mesajı da atmıştı.

CHP'DEN İLK TEPKİ GELDİ"

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun Twitter hesabı üzerinden paylaştığı, Türkiye'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye hakaret eden tweete, CHP'den tepki sert oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Ömrü cephelerde geçmiş, hayatını hiçe sayarak, bu yurt ve halk uğruna mücadele etmiş bir milli kahramana kahpe demek, ihanettir, hainliktir" dedi. Erdoğdu, AKP'nin de bu paylaşım konusunda milletvekili Babuşçu hakkında harekete geçmesini beklediklerini vurgulayarak, "AKP'den bu paylaşıma disiplin cezası bekliyoruz. Aksi halde AKP de bu suçun koruyucusu ve iştirakçisidir" dedi.

"İKİNCİ HAKARET"

Tülay Babuşçu'nun daha önce Türkiye Cumhuriyeti için "reklam arası" ifadesini kullanmasına atıf yapan Erdoğdu, şöyle konuştu:

"Bu kadının yaptığı ikinci hakarettir bu. Merhum İsmet İnönü'nün hatırasını bu şekilde kirletmeye çalışmak ve toplumu bunun üzerinden bölmeye çalışmak, açıkça halk düşmanlığı, insanlıktan yoksun olmaktır. Sadece İsmet Paşa için değil ,ebediyete intikal etmiş tüm siyasetçilere nezaket ve hürmetle davranmamız gerekirken, milletvekili aday adaylığı sürecinde bu kadar küçülen ,basitleşen, bayağılaşan kadınla ilgili AKP'den hangi disiplin cezasını vereceğini bekliyoruz. Aksi takdirde AKP yönetimi de bu suçun koruyucusu ve iştirak edeni ve koruyucusudur."

"BUNU ANCAK MİLLİ DÜŞMANLAR SÖYLER..."

Böyle bir sözü ancak "Türkiye'nin milli düşmanlarının söyleyebileceğini" de söyleyen Erdoğdu, şöyle dedi:

"Memleketin dört bir tarafı, yedi düvel tarafından işgal edildiği bir sırada, canını riske atarak, bu memleketi kurtarmak için direnişi sağlayan, vatanı kurtaran, devlet kuran ve bugün bağımsızlığımızın sebeplerinden biri olan milli kahramanlar için bunu söyleyebilmek, ancak milli düşmanlardan beklenecek bir şeydir. Tarihimizi azıcık okusa, bu küstahlığı gösteremezdi. Halkımız bunun hesabını soracaktır. Biz de bunun hesabını soracağız ve takipçisi olacağız."

"KOLAYSA ATATÜRK'E LAF ATSINLAR"

İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü de AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun sosyal medya paylaşımı üzerine bir açıklamada bulundu.

İnönü, "Kale bile almıyorum. Değersiz, palavra çünkü. Reklam arasında kendi reklamını yapıyor. Tekrar aday olmak istiyor her halde. Dönüp dolaşıp İnönü'ye laf atıyorlar. Atatürk'e laf atamıyorlar çünkü. Kolaysa Atatürk'e laf atsınlar bakalım" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

AK Partili Babuşçu\'dan Olay Yaratan Paylaşım: Kahpe İnönü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AK Partili Babuşçu'dan Olay Yaratan Paylaşım: Kahpe İnönü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (113)

  • YANILMIŞIM: BEN BU ZAMANA KADAR AK PARTİYE OY VERDİM AMA BUNLARIN YÜZÜNDEN ATATÜRK DÜŞMANLARI, CUMHURİYET DÜŞMANLARI YÜZÜNDEN OY VERMEYECEĞİM. 46 13 Yanıtla
  • YAZIK YAZIK: YEMİN EDERİM YÜZÜNDEN ŞER AKIYOR. BİR İNSANDA BİR NUR OLUR YA BUNDA TAM TERSİ ŞEYTANA BENZİYOR ŞEYTANA 48 11 Yanıtla
  • ismet inönü: tipe bakarmısın töbestafullaf maymundan on dakikka önce doğmuş ontane tane olsa birtanesine deymez okadar pislik 22 25 Yanıtla
  • As: Az söylemiş 9 30 Yanıtla
  • engin: helal olsun ablama 2 33 Yanıtla
  • Malatya: Sen cephede hiç kurtuluş mücadelesi verdinmi doğan çocuğunu görmeden vatanı korudunmu sen ancak satmayı bilirsin müslümanım diye ortaya çıkıp paraları götürürsün yaw cidden siz insanmısınız ya çıldırıcam ya 26 9 Yanıtla
  • EROL: ATATÜRK OLMASA ÇOOOK BABAMIZ OLUR DİYEN ZİHNİYET ÖNCE BUNU SİZE ÖĞERETENİN ANNESİNDEN ŞÜPHESİ VARDI SANIRIM VE SENİNDE ÖYLE Kİ SÜREKLİ BU TEKERLEMEYE SIĞINIYORSUNUZ , BENİM NİNELERİMİ ANNELERİMİ ATATÜRK DEĞİL DEDELERİM KORUDU ANNEM NİNELERİM NAMUSU İÇİN CEPHEYE MERMİ TAŞIDI DEDELERİMLE CEPHEDE CAN VERDİ ATATÜRKTEN ÖNCEDE BÜTÜN ZAFERLERİ DEDELERİM ANNELERİM NİNELERİM KAZANDI ÇÜNKİ VATANI ŞEREFİ NAMUSU İÇİN O SAVAŞA GİRDİ, ATATÜRK İNÖNÜ BÖYLE İNANCA İMANA SAHİP OLAN BİR HALKIN MİLLETİN YANINDA YER ALDI ONLAR OLMASA BAŞKASI OLSA YİNE BU TÜRK MİLLETİ AYNI İNANC İLE O CEPHEYE KOŞARDI VE YİNE KOŞACAK BUDA SİZE KAPAK OLSUN EĞER SEN VE SENİN GİBİLERİN ANNELERİNİZDEN ŞÜPHENİZ VARSA KENDİ ADINIZA KONUŞUN TÜRK MİLLETİ ADINA DEĞİL 14 21 Yanıtla erolcum: hakkaride, şırnakta olup biteni biliyomusun biliyosan çoluk çocoğun için niye gitmiyosun bilmiyosan öğrenmeni engelleyen sebepnedir. duyarsız kalıyosan burda boş boş konuşma. . . 2 0 EROL: KARDEŞ BENİMDE BİR YANIM DOĞULU VE BU ÜLKE İÇİN ŞEHİT OLAN YAKINLARIM VAR BENİ BURDA ASKERLİĞİNİ YAPMAMIŞ CAHİLLER İLE KARIŞTIRMA BEN DÜŞÜNCEMLE YORUM YAPARIM ONUN BUNUN AĞZI İLE DEĞİL VE PARTİ SİYASET MUHALEFET AĞZI İLEDE DEĞİL SEN ÖNCE ŞUNU ÖĞREN TÜRK MİLLETİ ŞEREFİNİ NAMUSUNU VATANINI İNANÇLA ŞEREFLE KORUR KORUDUDA O YÜZDEN ATATÜRK OLMASA YOK BABAM BELLİ OLMAZDI BİLMEM NE OLMAZDI NASIL BİR DÜŞÜNCE NASIL BİR ZİHNİYETTİRKİ BUNU YAZIP SÖYLÜYORSUNUZ BU TEKERLEME ARDINA SIĞINIYORSUNUZ ALLAHIMA ŞÜKÜR VATANIM İÇİN KANIMIN SON DAMLASINA KADAR YİNE SAVAŞ ÇIKSA GİDERİM BAK ATATÜRK YOK AMA BU ÜLKE ANALARI HALEN VATANI ŞEREFİ NAMUSU İÇİN ÇOCUKLARINI ŞEHİT VERİYOR AMA BAZILARI NA SOR LAFA GELİNCE ATATÜRKÇÜ MİLLİYETÇİ İCRAATA GELİNCE ASKERLİĞİNİ DAHİ YAPMAMIŞ YAPMAYA NİYETİ YOK BIRAKIN BURDA HAVADAN SUDAN ATMAYI HEPİMİZ BU ÜLKENİN EVLATLARIYIZ . . . 0 0
  • hocadan: Bu şahıs akıl sağlığını kontrol ettirsin ağzından çıkanı kulağı duymuyor cahilliği hat safhada reklam arası şahıs 19 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.


Advertisement