AK Partili Aktay: Hiçbir Parti HDP ile Koalisyon Yapmak İstemez - Son Dakika
Güncel

AK Partili Aktay: Hiçbir Parti HDP ile Koalisyon Yapmak İstemez

AK Partili Aktay: Hiçbir Parti HDP ile Koalisyon Yapmak İstemez

Koalisyon seçeneklerini değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, HDP'yi kızdıracak sözler sarf etti.

28.06.2015 11:31  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, seçmenin 7 Haziran seçimlerinde bütün partilere mesaj verdiğini anlatırken, "Seçmen; bugüne kadar tek başına iktidar olan AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını, bir koalisyon yapması gerektiğini söyledi. Biz öyle okuyoruz." dedi.

Koalisyon seçeneklerini de değerlendiren AK Partili Aktay, "Hiçbir parti HDP ile koalisyon yapmak istemez. Çünkü, henüz silahı bırakmamış, şiddet olayları ile içli dışlı olan bir parti ile koalisyon kurmak istemez" diye konuştu.

"BÜTÜN PARTİLERE MESAJ BU"

Kuzey Irak'tan uydu aracılığı ile yayın yapan Rudaw TV'ye konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili Yasin Aktay, seçim sonuçları, koalisyon seçenekleri, çözüm süreci ve Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Aktay, seçmenin sandık üzerinden konuştuğunu, sadece kendilerine değil, bütün partilere mesaj verdiğini ifade ederek, "Seçmen, AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını, bir koalisyon yapması gerektiğini söyledi. Biz öyle okuyoruz." dedi.

"HDP İLE HİÇBİR PARTİ KOALİSYON YAPMAK İSTEMEZ..."

Mevcut koalisyon seçeneklerini de değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, şunları söyledi:

"HDP'nin mevcut ortamda koalisyon seçenekleri arasında bir rol oynaması görünmemektedir. Hiçbir parti onunla koalisyon yapmak istemez. Çünkü, henüz silahı bırakmamış, şiddet olayları ile içli dışlı olan bir parti ile koalisyon kurmak istemez. Normalleşmiş bir parti sayılmaz. Türkiye demokrasisi kendini bir Kürt partisi olarak tanıtan partiye 80 milletvekili ile Parlamentoya girme şansı tanımıştır. Ama gerçekten silahları bırakmış olsa, gerçekten Türkiye partisi olduğunu gösterebilse bu parti ile herkes koalisyon yapmayı da düşünebilir. Şu anda kimse düşünmüyor henüz silah, şiddet ve terör ile bağını tam olarak kesmiş görünmüyor. Söylemleri itibari ile kesmiş değil. Bu partinin kendisini değiştirmesi lazımdır. Kalan 3 partinin kendi aralarında kurabilecekleri bir koalisyon seçeneği kalıyor. AK Parti'nin 3 seçeneği, ama diğer partilerin sadece AK Parti ile koalisyon kurma seçenekleri var. Seçmen, AK Parti'ye iktidar ortağı olması görevini de vermiştir. 'AK Parti erken seçim istiyor' diyemeyiz. Seçim tablosunun seçmenin ilk talimatını yerine getirmeye çalışıyor. AK Parti ilk talimatı yerine getirmeye çalışıyor. AK Parti'nin HDP ile koalisyon kurması zor. HDP'nin silah ile bağını henüz tamamen koparmamış olmasıdır. Bu bir risk taşıyor. Normalleşmemiş bir siyasi parti ile kimse koalisyon kurmayı göze almaz."

"TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAMAMIZIN SEBEBİ PARLAMENTER SİSTEMİN CİLVESİ"

AK Partili Aktay, tek başına iktidar olamamalarının sebebinin parlamenter sistemin cilvesi gibi göründüğünü savunurken, "4 partinin barajı aşıp meclise girmesi nedeniyle tek başına iktidar olamıyoruz. Her halukarda hükümeti oluşturmaya çalışıyoruz. Dar gelirlilere, emeklilere, taşeron işçilere yönelik gerekli iyileştirmeleri yapamadık. Seçmen kitlemizde rehavet vardı. Seçmen 'AK Parti yine iktidar olur. Ama ben ceza vereyim benim oyumu almasın' dedi. Seçimden sonra oy vermeyenlerin önemli bir kısmında pişmanlık oluştu" diye konuştu.

AK Partili Yasin Aktay, 'Çözüm süreci'nde üzerlerine düşeni yaptıklarını, bundan sonra örgütün yapması gerekenler bulunduğunu belirtirken, "Biz 'çözüm sürecinden' barış ortamını, kimsenin kimseye tahaküm kurmayacağı bir dünya, bir bölge, anladık. Kürtler'in inkar ve asimilasyonunun önlenmesini anladık. Örgütün Türkiye'de silahlarını bırakıp gitmesi için bir şans tanıdık. Asker operasyon yapmadı fakat, PKK silah bırakmadı. Bırakmadığı gibi ha bire insan topluyor örgüte. Şu anda PKK'nın dağa kaçırdığı insan sayısı, 'Çözüm süreci'nden önce PKK'nın dağdaki insan sayısından fazladır. Silahı bırakmaya niyetli olan çözüm sürecinin bir tarafı olan örgütün yapacağı şey midir? Bunlar açıkça bize büyük bir hile yapmış oluyorlar. Bunu çözüm sürecinde Türkiye tarafını aldatan bir yaklaşım olarak görüyoruz. Biz zaten çözüm sürecini yaptık, bitirdik. Şu anda kalan tek şey PKK'nın silah bırakmasıdır. Ama PKK silah bırakmıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Partili Aktay: Hiçbir Parti HDP ile Koalisyon Yapmak İstemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (146)

  • SİNAN CEM: kürt olup kürtlere hakaret eden işbirlikci hain herif . senmisin dürüst. işitin ortakları.... 47 5 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Hele bu rezile bak ...kendini bi çaput sanıyor ... 6 40 Yanıtla
  • İsTaNBuL: Kurban ol kürt halkına... 13 32 Yanıtla
  • mert: işin aslı cözüm bitmiştir pkk ya hdp ye taviz yok bu saatten sonra silah bırakma cözüm de cok kurnaz bu kekolar 23 20 Yanıtla
  • cem: Yaw bunun kadar yallllaakkkk birine raslamadim 22 17 Yanıtla
  • ..: HDP, PKK nın TBMM deki uzantısı ve uşağıdır..Bayık ve Karayılan teröristleri,istediği zaman HDP milletvekillerine fırça atar ve ayar verir...bunlardan bir şey olmaz...PKK da israilin uşağı ve ABD nin maşası türk düşmanı,,kürt bebeklerini öldüren bir terörist örgüttür....APO kitabında Tanrı yoktur,kürtlerin tanrı inancı yoktur der...APO putperest olduğunu iddia etmiştir..kürtlerin peygamberinin olduğunu söyler ve Müslüman kürtler de bu hikayeye inanır..islam olmayanın sonu cehnnemdir.. 24 15 Yanıtla
  • El kurdo: Hdp de çok meraklıydı zaten koalisyon a 6 milyondan fazla oy aldık akp ye bastık tokadı sen seçildiğine dua et yasin efendi 29 5 Yanıtla
  • murat: Sen kimsin pis arap ayağını denk al 7 25 Yanıtla
  • Siirtli: Az daha milletvekili olamıyordub yat kalk şükret allaha ama az kaldı bi daha ki seçimde siirtte ak parti 1 tane millet vekili çıkaramayacak 20 10 Yanıtla
  • ali: pkk hdp ve oy verenler irkci fasisttir.hepside vatan hainidir 23 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,49 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

  • İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok
    09:35 İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok

    İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok.

  • Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı
    09:34 Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Emirhan Akçakoca, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, sporcunun uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attığını belirterek gurur duyduğunu ifade etti. Akçakoca ise yeni başarılara imza atmak için çalışacağını söyledi.

  • Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu
    09:34 Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu

    Erzurum Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi'nin derece aldığı Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde şampiyon Gümüşhane Üniversitesi oldu. Kupa töreninde ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, şampiyon takıma kupasını takdim etti. Şampiyonada 9 kadın ve erkek takımı grup birinciliği için mücadele ediyor.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi
    09:34 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, çözüm için gerekli talimatları verdi ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayretinde olacaklarını belirtti.

  • Bursa'da çim kalıp kesme makinesi çalan zanlı tutuklandı
    09:33 Bursa'da çim kalıp kesme makinesi çalan zanlı tutuklandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde çim kalıp kesme makinesi çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İlçeye bağlı Hotanlı Mahallesi'nde gerçekleşen hırsızlık olayının ardından yapılan operasyonla araç sahibi Sinan F'nin yakalandığı belirlendi. Çalınan çim kalıp kesme makinesi ise sahibine teslim edildi.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • Çine Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor
    09:32 Çine Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor

    Çine Belediyesi, ilçe genelindeki yollarda yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Ekipler, doğal gaz çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde yol yenileme çalışmalarına başlarken, bir yandan da parke taşı döşeme, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, çalışmaların vatandaşların rahatı ve konforu için yapıldığını belirtti.

  • Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'
    09:32 Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.


Advertisement