AK Parti ve CHP Adayları, YSK'nın Kararını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

AK Parti ve CHP Adayları, YSK'nın Kararını Değerlendirdi

AK Parti ve CHP Adayları, YSK\'nın Kararını Değerlendirdi

Seçimin iptali kararının Yalova'ya ulaşmasının ardından AK Parti ve CHP kanadından karşılıklı açıklamalar yapıldı.

21.04.2014 23:34  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ysk, Ak Parti'nin kısıtlılar, askerler ve sandık kurulu üyelerinin seçmen olmadığı halde oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulundan gelen sonuçları bugünkü toplantıda değerlendirdi. YSK, CHP'nin 6 oy farkla kazandığı seçimi 7 kısıtlı seçmenin oy kullandığı gerekçesiyle iptal etti. Karar, 9 kabul oyuna karşın 2 ret oyuyla alındı. Yalova'da 1 Haziran'da aynı seçmen listesi ve aynı adaylarla belediye başkanlığı seçimi yapılacak.

Merakla beklenen kararın Yalova ulaşmasının ardından AK Parti ve CHP kanadından karşılıklı açıklamalar yapıldı. YSK'nın seçimlerin iptal kararının ardından AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve AK Parti'nin adayı Yakup Koçal parti binasında açıklama yaptı. AK Parti'nin adayı Yakup Koçal, 30 Mart akşamı seçim kurulunun önce 1 oyla seçimi kazandıklarını ilan ettiğini hatırlatarak, "Ondan sonraki süreç YSK'ya kadar geldi. YSK da bizim iddialarımızın doğruluğunu ortaya koyarak seçimi erteledi. 1 Haziran'da seçim yenilenecek" dedi. Koçal, şöyle devam etti; "Tabi 30 Mart yerel seçimlerinden ciddi dersler çıkarıldı. En başta çıkardığımız ders şu ki; biz Yalova halkına sadece hizmeti ve projeleri söyleyerek kenti geleceğini anlatmaya çalıştık. Maalesef CHP'nin yaptığı karalama kampanyalarını ciddiye almadık. Demek ki bunları da ciddiye almak gerekiyormuş ve biliyorsunuz buna 2 haftadır da devam ediyorlar. Aslı astarı olmayan bir takım saptırmalarla, bir takım faturaları sanki bir şeymiş gibi karalama kampanyasına devam ediyorlar. Bunu halka anlatacağız. Bundan sonraki süreçte önce yapılan karalamalarının, yenilen kul hakkını halkla paylaşacağız. Bundan sonra tekrar bu kentin geleceğiyle ilgili projelerimizi halkla paylaşarak 23 Nisan dedik biliyorsunuz, 2 gün sonra da 23 Nisan, 23 Nisan'a kadar oturmasında mahsur yok. İnşallah 24 Nisan'da o koltuğu AK Parti olarak geri alıp 1 Haziran seçimlerine hep beraber ciddi şekilde hazırlanarak, daha da eksiklerimizi görerek bu sefer riske atmadan seçimi almanın gayreti içinde olacağız."

Ak Parti İl Başkanı Pehlivan da, seçimlerde bir takım usülsüzlükler ve sıkıntılar olduğunu savunarak, "Yasal süreçleri kullandık. İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu nihayetinde bu usulsüzlük iddialarımızın doğru olduğuna karar verdi. Az önce idrak ettiğimiz üzere seçimlerin iptal kararı açıklandı. İnşallah bundan sonra 40 gün bir sürecimiz var. Bu 40 günlük süreçte zaten her türlü hazırlıklarımızı yaptık biz. Bu sonucu bekliyorduk. İnşallah Haziran ayı itibariyle emanet olarak verdiğimiz koltuğu geri alacağız. Bunun için sahaya ineceğiniz. İnsanlarımızla tekrar birebir görüşeceğiz. Hatalarımız varsa özeleştirimizi yapacağız. Eksiklerimiz varsa bunları ortaya koyacağız. Biz Yalova'da her zaman söylediğimiz gibi yine hizmetlerimizi anlatacağız. Kesinlikle kişiselleştirmeyeceğiz. İnsanlarımızı seçim sürecinde rahatsız etmemeye dikkat edeceğiz inşallah." dedi.

SALMAN: HUKUKA DAYANAN BİR KARAR DEĞİL

Yalova Belediye Başkanlığı makamında açıklama yapan CHP'li Vefa Salman da alınan kararın hukuka dayanan bir karar olmadığını savundu. Salman şöyle devam etti:

"Siyasi bir karardır. Zaten bunun açıklamasını daha önce yapmıştı arkadaşlarımız. Daha bir hafta önceden seçimin iptal olacağını söylüyorlardı. Bildikleri bir şey vardı demek ki haklı çıktılar ama ben daha önce de söylemiştim, her türlü karara saygılıyım. Hodri meydan demiştim bir dahaki seçimle ilgili. Tekrar hodri meydan diyorum. Seçmen sandıkta Vefa Salman'ı Yalova Belediye Başkanı yapmıştır. Kamu vicdanında Vefa Salman, belediye başkanıdır. Seçimler yenilendiği takdirde henüz bana tarihi iletilmedi, Haziran'ın 8'i ya da 15'i olacaktır. Orada yine seçmen sandıkta gereken cevabı tabi eğer Yakup Koçal karşıma aday olarak çıkarsa, mutlaka cevabı verecektir. Ben şunu ısrarla söylemek istiyorum; bana sadece CHP'liler oy vermedi. Bana AK Partililer de MHP'liler de DP'liler de DSP'liler de SP'liler de oy verdiler. 81 il var Türkiye'de. Yalova'da 80 ilden insan yaşar. Doğusundan batısına, Çerkez'inden Laz'ına, Kürt'ünden Arnavut'una, Yalovalıların hepsi oy verdi. Dolayısıyla burada haksızlığa uğrayan Vefa Salman değil, bana oy veren 28 bine yakın Yalovalı kısım, şunu herkes iyi bilsin; şuanda idarenin yaptığı hatadan dolayı Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme hakkı doğdu ama ben gitmeyeceğim. Ben Yakup Koçal gibi YSK'nın önünde çadır kurup yatmayacağım. Ben sadece ve sadece Yalovalıların vicdanına gideceğim, kendi halkıma gideceğim. Bana oy vermiş veya vermemiş tüm Yalovalılara gideceğim. Seçimde yine o Yalovalılar Yakup Koçal'a dersini tekrar verebileceklerdir. Tabii karşıma onu AK Parti aday olarak çıkarırsa."

"Lütfen Yakup Koçal seçmen kütüklerini alsın, şimdiden tek tek incelemeye başlasın" diyen Salman, "Daha sonra kendi partisinden kısıtlı Yalovalıyı sandık görevlisi yapıp da gidip bununla ilgili itiraza başvurmasın. Ne itiraz edecekse şimdiden etsin. Kararın ben hukuksal olmadığına eminim. Çünkü AK Parti'nin atadığı bir sandık görevlisinden dolayı seçim iptal oluyorsa kısıtlı diye, bunun hukuki tarafı yoktur. Bu tamamen siyasi bir olaydır. Açıklamalar bir haftadır iptal olacak diye zaten o kanattan bize geliyordu. Bu benim için sürpriz değil. Ben başından beri Allah'ın adaletine inandım. Allah bu görevi Vefa Salman'a nasip etmiştir. Tekrar nasip edeceğine de ben inançlı bir insanım, eminim. Zaten beni buraya Yalovalılar getirmiştir, Yalova halkı getirmiştir. Beni buraya getiren o insanlara benim vefa borcum vardır. O insanların üstüne ben başkalarının da ekleneceğine inanıyorum. Seçimde alacağımız oy 28 binde kalmayacağını tüm Türkiye görecektir. Bu şekilde kamuoyunu işgal ettiğimizden dolayı ben özür dilemek zorundayım ama bunun suçlusu ben değilim. Bunu bütün Yalova biliyor. Belediyenin ne halde olduğunu da zaten kamuoyunda 12-13 gündür paylaştım. Artık Yalova'yı herkes tanıdı. Herkes biliyor belediyenin ne durumda olduğunu da gayet yakından takip ediyorlar. Ben seçmenlerime kararı sükünetle, yumuşak vaziyette, anlayışla karşılamalarını rica ediyorum."

CHP'Lİ İNCE SOSYAL MEDYADAN YORUMLADI

Yalova seçiminin iptal edilmesini CHP Grup Başkan vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce de sosyal medyadan yorumladı. İnce, Twitter'deki sayfasına, " Yalova'da sandıkta AKP'yi yendik, ayak oyunlarına direndik, sandalye başlarında sandık nöbeti tuttuk, yine tutarız, yine yeneriz. Yalova'da kaybedenler, Ankara'da YSK önüne çadır kurarak seçimi iptal ettirdiler. Yalova halkı bu baskılara boyun eğmeyecektir. Zor zamanlarda hep şöyle düşünmüşümdür: her işte bir hayır vardır. YSK'ya değil Yalovalı hemşerilerimin vicdanına güveniyoruz" diye yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti ve CHP Adayları, YSK'nın Kararını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement