AK Parti Uşak Haziran Ayı İl Danışma Meclisi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Uşak Haziran Ayı İl Danışma Meclisi

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, “Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ve bizim gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı adayı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

15.06.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ve bizim gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı adayı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, İl Başkanı Basri Yıldırım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin Ramazan ayı dönemine denk geldiğini ifade eden Basri Yıldırım, partisinin göstereceği adayın arkasında duracaklarını dile getirdi. Basri Yıldırım, " Türkiye, kısa bir süre sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine kitlendi. İlk defa halk, kendi Cumhurbaşkanını belirleyecek. Bizim gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı adayımız sayın Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başbakanımız aday olmazsa ve partimizin uygun gördüğü bir isim Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlense de canla başla çalışacağız. Partimizin Cumhurbaşkanı adayına sahip çıkacağız" dedi.

DEMOKRATİK ÇÖZÜMDEN YANAYIZ

Türkiye'nin önemli bir ticaret ve enerji geçiş noktası olduğunu belirten Basri Yıldırım, son günlerde yaşanan gelişmelerin Amerika'da ticareti elinde bulunduran bir kitleye bağlı olarak geliştiğini anlattı. ABD'de ticaretin Yahudilere bağlı olduğunu kaydeden Basri Yıldırım, "Biz Diyarbakır'da veya Türkiye'nin her hangi bir kentinde artık anaların ağlamasını istemiyoruz. Bu noktada demokratik çözümün destekçisiyiz. 2002'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla yola çıkan AK Parti Hükümeti'nin hep önü kesilmek istendi. Dünyada hakim olmak isteyen ABD ve buna paralel olarak faaliyet gösteren Yahudi sermayesi, ülkemizde yaşanan karışıklık ortamının temel sebebidir. Fakat halkımız artık bu tip oyunlara gelmiyor." 30 Mart yerel seçimlerinde, büyük bir başarı elde ettiklerini ve hizmetlerin devamı için çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Basri Yıldırım, "Kent Park, kentsel dönüşüm projesi, çevre yolu, otogar ve sosyal çalışmalar için kentteki bütün dinamiklerin bir arada olması lazım. Hiçbir görüş ayrımı yapmadan sivil toplum kurumları, odalar ve kurumları bir araya getireceğiz. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan önderliğinde ortak akılı sağlayacağız. Bu sayede projelerin bir an önce hayata geçmesini için uğraşacağız" diye konuştu.

NURULLAH CAHAN: HALK KENTSEL DÖNÜŞÜME SAHİP ÇIKSIN

Belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentsel dönüşüm projesinin 7 yıldır sürüncemede kaldığını kaydetti. Kentsel dönüşüm projesine halkın yeterince sahip çıkmadığını belirten Nurullah Cahan, "Uşak'ın vizyonunu değiştirecek kentsel dönüşüme itirazlar oldu ve açılan davalar nedeniyle çok fazla zaman kaybedildi. Bu işe vatandaş, sivil toplum kurumları ve diğer kurumlar sahip çıkmalı. Önümüzdeki hafta 430 dönümlük kentsel dönüşüm ihalesinin tarihini belirleyeceğiz. İhale şartlarının kamuoyuna duyurulmasının ardından, 2 ay gibi bir süre içinde ihalesini yapacağız. Ayrıca şu ana kadar tamamlanan TOKİ konutlarımız var. 19 Haziran 2014 Perşembe günü de kura çekimiyle buradaki hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz" dedi.

Öte yandan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Mehmet Altay da gündemle ilgili değerlendirmede bulundular. Ülkenin daha önceki dönemlere göre ekonomik ve sosyal açıdan daha iyi olduğunu dile getiren İsmail Güneş, "Ülkemizi karıştırmak isteyenlerin tek bir amacı var, gelinen kalkınma noktasını baltalamak. Lice'de indirilen bayrak ve sınırlarımızın dışında yaşanan gelişmelerin temelinde provokasyon vardır. Fakat biz dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz ve bu oyunları boşa çıkaracağız" dedi. TBMM'de görüşülen kanun teklifleri hakkında bilgi veren Mehmet Altay da, "Türkiye kendisine sıkıntı veren prangalardan kurtulduğu müddetçe ve 1 buçuk milyarlık İslam coğrafyasına önderlik yaptıkça küresel sömürgecilerin hedefi olur. Yaşanan son bayrak olayı ve Irak'taki gelişmeler, küresel sömürgecilerin bir tezgahıdır. Türkiye'nin doğusunu veya batısını karıştırmak için ortaya atılan bu senaryolar tutmayacaktır" şeklinde konuştu. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Uşak Haziran Ayı İl Danışma Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement