AK Parti Trabzon İlçe Kongre Süreci Düzköy ve Çarşıbaşı İlçeleri ile Devam Etti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Trabzon İlçe Kongre Süreci Düzköy ve Çarşıbaşı İlçeleri ile Devam Etti

AK Parti Trabzon İlçe Kongre Süreci Düzköy ve Çarşıbaşı İlçeleri ile Devam Etti

AK Parti Trabzon ilçe kongreleri Düzköy ve Çarşıbaşı ilçeleri ile devam etti.

19.11.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Trabzon ilçe kongreleri Düzköy ve Çarşıbaşı ilçeleri ile devam etti.

AK Parti Düzköy İlçesi'nin 5. Olağan Kongresi Düzköy Öğretmenevi'nde yapıldı. Kongreye, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Düzköy İlçe Başkanı Şenol Akpınar, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, il yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve teşkilat mensupları katıldı.

Divan Başkanlığı İl Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Üçüncü'nün yaptığı ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Şenol Akpınar yeniden başkan seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Düzköy İlçe Başkanı Şenol Akpınar, "Bugün burada gördüğümüz birliktelik tablosu, bizleri motive etmektedir. Bu tablonun bozulmamasında emeği geçen, fedakarlık gösteren teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Türkiye'nin başarısında ki en büyük unsurun milletin desteğinden sonra AK Parti'nin başarısı olduğunu belirterek, "Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. AK Partililer olarak milletin her kesimini içinde bulunduran, birlikte, beraberce Türkiye'yi kalkındırmaya yönelik hedefleri olacak ekipleriz. Birlik ve beraberlik partimizin en büyük başarımızdır. Düzköy'de birlik ve beraberliği görmenin mutluluğu içindeyim. Mesele, herkesi parti çatısı altında, teşkilat işinde çalışmak ve bu onurlu yolda milletin duasından nasiplenmedir. Düzköy'de, Şenol kardeşimizle birlikte geçmiş dönemlerde ki ağabeylerin desteği ile birlik ve beraberliğimiz olacaktır. Daha güçlü Düzköy, daha güçlü Trabzon'a ulaşmak istiyoruz. 10 yıl öncesinde Düzköy'ün yollarını, binaları, Çayırbağı'nı, Çal'ı, Aykut'u, kısacası bütün köyleri bir değerlendirelim. Sadece yollarımızda ki büyük değişiklikler hükümetimizin bu bölgelere yaptığı yatırımların göstergesidir. Bütün bunlar samimi çalışma ile olur. Kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la çıktığımız yolda, şimdi Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte Türkiye 2023'lere hızla ulaşarak, muasır medeniyetler üstüne çıkacak. Bugüne kadar AK Parti'nin dışında böyle bir hedef koyan ve söyleyen çıkmadı. Bu hedefi koyduk ve kısa sürede ulaşmayı garantiledik gibi. Şu anda dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz. Ortalıkta krizler savaşlar olmasına rağmen, eskisi gibi hiç birimiz döviz bürolarını uğrayıp, cebimizdeki TL'yi dövize çevirmiyoruz. Türkiye'nin başarısında ki en büyük unsur ve katkı milletimizin desteğinden sonra AK Parti'nin başarısıdır. AK Parti'de hep birlikte beraberce, istişare ile verilmiş kararlarla çalışmayı ön planda tutmamız lazım. Milletimiz AK Parti'nin icraatına, yapılan yatırımlara oy veriyor. Biz bu bilinçle milletimizin kapısına gidiyoruz. Benim küçük ilçelerden bir isteğim var. Lütfen artık bölgeciliği bırakalım, hep beraber bir olalım. Kardeşliğimizi zedelemeyelim. Güç çarpışmasını bölgesel ayrımcılıktan değil, ülkemizin güçlü olması noktasında birlik beraberlik sağlayalım. Düzköy bunun bir örneği olsun. Kim ayrımcılığı destekliyorsa müsaade etmeyin. Çoluk çocuğunuzun önünü farkında olarak ya da olmadan kapatacak. Birlik beraberlik içinde hep birlikte gelişip, kalkınalım. Haçkalı Hoca Babanın memleketine bu yakışır" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada, 2023 hedefine ulaşacaklarını kaydederek "Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak cumhuriyet tarihinde halkın oyları ile ilk defa seçildi. Şu anda bir Ak Saray, cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası yapıldı. Para vardı daha önce 1 milyar dolar para için, başka ülkelerin kapılarında dilenci olarak dolanan insanlar, şimdi para var, ülkemizin büyüklüğüne şu anda bölgesel ve dünyada ki konumuna göre bir saray yapıldı. Yeter ki bu eleştirenler, Cumhurbaşkanımızın üçte biri kadar çalışsınlar helali hoş olsun. Orda oturmuyor zaten. 12 senedir dışarda oturuyor. Bu Ak saray Türkiye'nin vizyonu. Atatürk Orman Çiftliğinin 220 dönümü işgal edildi, oralar niye konuşulmuyor. Orası kimsenin malı değildir. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan, oturuyor yarın başkaları oturacak. Bir ve beraber olup, fotoğrafın büyüğüne bakarak, yolumuza devam etmemiz lazım. Korkuyla hiç bir şey olmaz. Biz tünele girdik, korku tüneldir. Biz koşup karşıya çıkacağız, birlik ve beraberlik içinde 2023 hedefine ulaşacağız. Teşkilat açısından Türkiye'de Trabzon her zaman en öndedir. Başta il başkanımıza ve siz teşkilat mensuplarımıza bir Trabzonlu olarak teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Şenol Akpınar'ın listesi şu şekilde oluştu: "Hüseyin Çelenk, Selahattin Sitar, Sebahattin Kara, Emin Altıntaş, Veli Paşa Baykuş, Türkay Köroğlu, Erdoğan Babuşçu, Sema Yavuz, Mümün Sürül, Malkoç Berber, Necdet Zafer, Ahmet Turhan Lermioğlu, Yaşar Durmuş ve Hasan Köroğlu."

ÇARŞIBAŞI KONGRESİ

AK Parti Çarşıbaşı İlçesi'nin 5. Olağan Kongresi ilçedeki bir düğün salonunda yapıldı. Kongreye, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Düzköy İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, delegeler ve teşkilat mensupları katıldı.

Divan Başkanlığı'nı İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Arslan'ın yaptığı ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Zekeriye Karaçengel yeniden başkan seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel, "Kongremizin şölen havasında geçmesinin gururunu yaşıyoruz. Kongremiz hayırlara vesile olsun. 2015 seçimleri ülkemiz için kırılma noktası olacak" dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti'nin ilçe kongrelerinin bir çok partinin il kongresinden daha güzel geçtiğini söyledi.

Günnar, "Trabzon'da 8. gerçekleştirdiğimiz kongre olan Çarşıbaşı kongresinde, il kongresi havası aldık. Önce Zekeriya Başkanımızı sonra sizi tebrik ediyorum. Bizim ilçe kongrelerimiz bir çok partinin il kongresinden daha güzel geçiyor. Türkiye yeni başbakanımızla yeni bir güçle 2023'e emin adımlarla ilerliyor. AK Parti'nin icraatlarını kapı kapı gezerek anlatabilmek için, yönetici oluyoruz. Bugün burada seçilecek yeni yönetimin de hayırlı çalışmalar yapacağına inanıyoruz. İbrahim Öztürk kardeşimiz, aday olacağını açıklamıştı. Ama, genel merkezimiz, mevcut başkanımızın devam kararı almasının ardından, büyük bir abilik sergileyerek adaylıktın vazgeçtiğini ifade etti. Gerçek AK Partililik budur. Beşikdüzü yıllarca CHP'de kaldı. 30 Mart'ta Orhan Başkanımız belediye başkanımız oldu. Eski milletvekili bu işi çok iyi bilen bir kişi. Çok iyi çalışmalara imza atıyor. Kendisini buradan örnek belediye başkanı ilan ediyorum" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Çarşıbaşı ilçesinin Trabzon'un parlayan yıldızlı olduğu kaydederek, şöyle konuştu:

"19 Kasım 2002-19 Kasım 2014. 12 yıl geçti ama heyecanımız artarak devam ediyor. Çarşıbaşı'nda, Çarşıbaşılı kardeşlerimizle birlikte bu hizmet davasının öncüsü Sayın Cumhurbaşkanımıza selam olsun. Ondan sonra Başbakanlığımıza gelen Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na selam olsun. Çarşıbaşı'ndan her zaman destek gördük. Her zaman bizlere kucak açtılar. Ben her zaman söylüyorum. Çarşıbaşı'nın evladıyım diyorum. Evimde konuşuyorum. Burada, en yaşlı Kaptan amcamız var. 110 yaşında. Karneyle ekmek, tuz ve benzin kuyruğuna girmiştir. Hastane başta olmak üzere her alanda eziyet çekmiştir. Trabzon'dan Ankara ve İstanbul'a gitmek eziyetti. Çarşıbaşı Trabzon'un parlayan yıldızı oldu. El ele gönül gönüle vererek Çarşıbaşı'mızı 2023 Türkiye'sine hazırlıyoruz."

İlçe Başkanlığı'na yeniden seçilen Zekeriya Karaçengel'in listesi şu şekilde oluştu: "Mehmet Ali Akyazı, Mehmet Demir, Recep Erdoğan, İsmail Özkan, Abdurrahman Çolak, Gülderen Yüksek, Mehmet Kaya, Muhammet Kuşan, Bahadır Şahin, Derya Yılmaz, Salih Usta, İsmail Yurdusever, Adem Köse ve Mehmet Berber." - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Trabzon İlçe Kongre Süreci Düzköy ve Çarşıbaşı İlçeleri ile Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement