AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendi işini kuran engelli vatandaşlara 36 bin Türk Lirasına kadar hibe verileceğini, 250 milyon fidan dikeceklerini, bunun için İŞKUR bünyesinde altı ay fidan dikimi ve bakımı için 120 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

02.03.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendi işini kuran engelli vatandaşlara 36 bin Türk Lirasına kadar hibe verileceğini, 250 milyon fidan dikeceklerini, bunun için İŞKUR bünyesinde altı ay fidan dikimi ve bakımı için 120 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Davutoğlu, bir taraftan Şah Fırat operasyonu ile tarihi ve kültürel emanetleri koruduklarını, Çözüm Süreci ile geleceği inşa ettiklerini, diğer taraftan  yeni Türkiye'nin "işaret fişeği" olarak gördüğü üç katlı Büyük İstanbul Tüneli projesini başlattıklarını söyledi.

"Şah Fırat Operasyonu bizim askeri kudretimizi, sert gücümüzü ve caydırıcı kudretimizi gösterdi. Çözüm Süreci, demokrasimizin ve yumuşak gücümüzün göstergesi oldu. Cuma günü İstanbul'da açıkladığımız üç katlı büyük İstanbul Tüneli ise ekonomik gücümüzün ve kudretimizin ulaştığı aşamayı gösterdi" diyen Davutoğlu, bunun dünyada ilk olduğunu vurguladı.

Dünyada ilk defa denizin 110 metre altında 6 bin 500 metre uzunluğundaki tünelin  üç katlı olarak inşa edileceğine işaret eden Davutoğlu, üst ve alt katın karayolu, orta katın ise metro geçişi  olacağını, başka hiçbir yerde üç katlı tünelin olmadığını kaydetti. Davutoğlu, "Nasıl İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyorsak Asya ile Avrupa arasında da dünyanın ilk üç katlı tünelini inşa ediyoruz. Bu, yüzde 100 Türk mühendisinin alın terinin eseri olacak. Devlet kasasından bir kuruş çıkmayacak. ama ne olacak? İstanbul'un dokuz raylı sistemi, üç köprüsü, üç havalimanı birbirine entegre bir şekilde bağlanacak" dedi.

Bütün hayatı İstanbul'da geçmiş biri olarak projenin kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Sadece büyüklüğü itibarıyla değil, trafiği İstanbul'un altına indirerek, çevreye hiçbir zarar vermeden, günde 6,5 milyon İstanbullu'yu iki kıta arasında taşıma kapasitesine ulaştığı için...Yer üstündeki her trafik şehrin dokusunu öyle veya böyle etkiler. En iyi metrobüsleri getirseniz, en iyi karayollarını  yapsanız şehrin üstündeki trafik özellikle tarihi şehirlerin dokusunu etkiler. Bunalır şehrin altına alarak ve toplu ulaşım imkanıyla bunu sağlayarak, en az sayıda özel aracın yer üstünde dolaşmasına imkan verecek şekilde yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. İncirli, Topkapı, Mecidiyeköy, Altunizade, Söğütlüçeşme hattı 40 dakikaya inecek metroyla. Öbür tarafta Hasdal kavşağıyla Ümraniye Çamlık kavşağı arabayla 14 dakikaya inecek. Yerin altında Fatih Sultan Mehmet köprüsüne ek bir karayolu hattı oluşturuyoruz, Boğaziçi Köprüsü'ne de ek bir metro hattı oluşturuyoruz. Şöyle tepeden baktığınızda İstanbul entegre şekilde birbiriyle irtibatlanıyor. Asya ile Avrupa,  İstanbul'un tarihi yarımadasının kenar havzaları ile yeni gelişen bölgeleri birbiriyle bütünlük arz edecek. Kuzey Marmara otoyoluyla bağlantılarla İstanbul- İzmir otoyolu bildiğiniz gibi dokuz saatten 3,5 saate inecek. İstanbul-Ankara yüksek hızlı treni ve bir çok projeyle tarihin kadim şehri olan İstanbul, geleceğin de küresel şehri olacak. Bu üç sayısı önemli. Üç imparatorluğa başkentlik yapmış olan İstanbul'da şimdi üç katlı büyük İstanbul tüneliyle yerin altında bu üç imparatorluk birikimi üstünde 4. yükselen küresel gücün  işaret fişeği oluyor İstanbul. Gurur duyuyoruz.

Hani Gezi olayında çevreci bilinç itibarıyla bazı hassasiyetleri istismar edenlere de sesleniyorum; Bu projeye sahip çıkın. Bu proje, sera gazlarının yılda 119 bin ton daha az üretilmesine yol açacak İstanbul'da.   Çevreye zarar veren gazlar da 29 bin ton daha az üretilecek. Sera gazları emisyonu düşecek, çevreye zarar veren gazlar azalacak, İstanbul'un o güzel Boğaziçisi, o güzel yedi tepeleri, Belgrad ve Kuzey ormanları hep beraber çok daha iyi bir hava teneffüs edecek. İşte baksınlar eski Türkiye'ye...1994 yılı öncesi istanbul, çok daha az nüfusla çevre kirliliğiyle boğuşuyordu. Haliç perişan haldeydi. Çöp dağları, tepeleri  vardı. AK Parti'nin o zaman ilk işareti olarak Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbul'un kaderini değiştirmişti. Şimdi adım adım İstanbul'un havası da temizleniyor,  İstanbul'un geleceği de yeniden inşa ediliyor. İstanbul bizim hocamızdır."

-"Bırakınız CHP Şişli ile uğraşsın"

Cumartesi günü kendisini tutamadan sokaklarında halkla kucaklayarak yürüyüş yaptığında İstanbul'u ne kadar özlediğini hatırladığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz İstanbul'un talebeleriyiz. İstanbul'dan ders alanlar, dünyaya barış mesajı verirler. Emin olun Cuma günü İstanbul'da ilan ettiğimiz bu proje ile Cumartesi günü Çözüm Süreci arasında irtibat vardır. Hani bölücülük senaryosu çizenler, Allah aşkına hangi Hakkarili ya da Diyarbakırlı'nın İstanbul'dan uzak kalabileceğini hayal edebilirler. İstanbul'dan kopabilir mi Diyarbakır, İstanbul'dan ayrılabilir mi Diyarbakırlı? İstanbul, bizim mayamızdır, hamurumuzdur. Suyun, havanın, toprağın, ateşin, anasır-ı erbaanın en güzel dünyada birbiriyle mecz olduğu yerdir. Boğaziçi'nde su ve toprak, yedi tepede toprak ve hava, gurup ve şafak vaktinde, güneşin doğması ve batması anında ateşin, güneşin devreye girmesiyle dünyanın hiçbir yeri İstanbul'dan daha güzel, daha öğretici ve daha ulvi olamaz. Biz istanbul'a hizmeti bir aşk biliyoruz. Türkiye'nin her yerine olan hizmetimiz gibi...Ama İstanbul bu anlamda dünyaya sunduğumuz en büyük markadır. Tarihte öyleydi, gelecekte de öyle olacak. Biz İstanbul için böyle mega projelerle uğraşırken, bırakınız CHP de yer altında tünelleri düşünmektense, yer üstünde Şişli Belediyesi ile uğraşsın. O, onlara yeter. Ayıplamayın sakın. Herkes ölçeğiyle düşünür, kapasitesiyle hesap sorulur. Kimseye gücünün üstünde yük yüklenmez. CHP'nin ölçeği Şişli ve kendi aralarında mücadele ölçeği...Bizim ölçeğimiz ise İstanbul, Türkiye, bütün dünya. Biz dünya ölçekli düşünüyoruz. Onlar ise küçük, CHP için mücadelelere dayalı o ölçekte düşünüyorlar. Hala mahkemeleri devam ediyor, değil mi? Ben takip edemedim. Artık pehlivan tefrikasına dönmüştü. Onlar onlarla uğraşsınlar, biz Çözüm Süreci ile mega projelerle uğraşıyoruz. İşte Yeni Türkiye'nin AK Parti iktidarı budur. "

-Davutoğlu'ndan iki müjde

Her grup toplantısında müjde vermenin gelenek haline geldiğini belirten Davutoğlu iki konuda vatandaşlara müjde sunmak istediğini söyledi. Davutoğlu, "Engelli vatandaşlarımızdan kendi işlerini kuranlara 36 bin Türk Lirasına kadar hibe vermeyi kararlaştırdık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmayla, kendi işini kuruyorsa engelli vatandaşlarımızın hepsine...Kredi değil bu. Faizsiz kredi değil. 36 bin liraya kadar hibe" dedi.

Davutoğlu, ayrıca 250 milyon fidan dikme kampanyası başlatacaklarını belirterek, "Önümüzdeki altı ayda 250 milyon fidan dikeceğiz. Bu, şimdiye kadar sürdürdüğümüz kampanyaların bir devamı. Bunun için de İŞKUR bünyesinde altı ay fidan dikimi ve bakımı için 120 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde ayrıca bir istihdam paketi ile diğer sosyal ve ekonomik ağırlıklı paketlerle vatandaşlarımıza güzel müjdeler vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

28 Şubat'ın yıl dönümünde partileri açsından önemli bir çalışma olan temayül yoklamalarının yapıldığını anlatan Davutoğlu, diğer partiler kendi iç sorunlarıyla uğraşırken AK Parti'nin tam bir demokrasi şenliği içinde 7 Haziran'a yürüdüğünü söyledi.

AK Parti'ye, 7 Haziran seçimleri için 6 bin 223 aday adayının başvurduğunu hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu tek tek kişilerin bireysel hayat planlaması açısından değil, AK Parti'nin bu vatandaşlarımız için nasıl büyük bir önem atfettiği açısından da bizim için dikkate şayan. Bütün bu aday adayı değerlendirmeleri son derece titiz şekilde yürüyecek. İlk temayül yoklamalarını yaptık. Ben bir çok ildeki arkadaşlarımla konuştum. Temayül yoklamalarında katılım yüzde 90'ı aştı. Teşkilatımız bu süreci sahiplendi ve ilgili arkadaşlarımız değişik illerde bulundu. Bütün teşkilatımıza tebriklerimi sunuyorum; temayül yoklamalarını vakar, olgunluk içinde yaptıkları ve büyük katılım gösterdikleri için. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalar devam edecek. 28 Şubat'ın o karanlık eski Türkiyesi'nden Türkiye'yi alıp çıkaran AK Parti kadroları, şimdi 7 Haziran'a doğru da yeni Türkiye'nin inşası çerçevesinde kararlı şekilde yürüyor. Birliğimizi, beraberliğimizi korumamız. Özellikle TBMM Grubumuzun vakar içinde gösterdiği birlik,beraberlik, direnç Türk demokrasisinin en büyük teminatıdır. Özgürlüklerin korunması ve İç Güvenlik Paketi ile ilgili her türlü görüşe açık olduğumuzu teyit ediyorum. Ama her ne suretle olursa olsun sizin direncinizle, kararlılığınızla bütün bu yasama çalışmaları inşallah hayırlısıyla kemale erecektir."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı
    14:58 Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

    Sakarya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir protesto düzenledi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup, saldırıların insanlık değerlerine aykırı olduğunu vurgulayarak, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret soruşturması başlatıldı
    14:54 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret soruşturması başlatıldı

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlere ilişkin soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirdi.

  • CHP Milletvekili Aşkın Genç, MHP'li Milletvekillerine Yanıt Verdi
    14:52 CHP Milletvekili Aşkın Genç, MHP'li Milletvekillerine Yanıt Verdi

    CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, iptal edilen Kayseri Pınarbaşı seçimleri ile ilgili MHP'li milletvekillerinin CHP'ye yönelik sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Genç, milletin iradesiyle zıtlaşmaya ve hesaplaşmaya çalışanların hiçbir şart ve koşulda başarılı olmalarının mümkün olmadığını belirtti.

  • Ömer Çelik: Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözlere karşı duracağız
    14:52 Ömer Çelik: Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözlere karşı duracağız

    AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Parti'lilerin Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına tepki gösterdi. Çelik, bu çirkin yaklaşımlara karşı tavrın ve duruşun nettir. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerini savunmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Özgür Özel:
    14:52 Özgür Özel: "Nüfusun Yüzde 65'ine, Bu Salonda Bulunan 408 CHP'li Belediye Başkanı Hizmet Edecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”nda “Hep beraber, başımızın üzerindeki yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Artık nüfusun yüzde 65’ine, bu salonda bulunan 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek" dedi.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı
    14:48 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP'li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

  • Beypazarı Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ücretsiz Misafir Edecek
    14:45 Beypazarı Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ücretsiz Misafir Edecek

    Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, tüm şehit ailelerini konaklama yemek dahil Beypazarı'nda ücretsiz misafir edeceklerini duyurdu. Başkan Kasap, ayrıca gazilere de yüzde 50 indirimli konaklama imkanı sağlanacağını belirtti.


Advertisement