AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3) "HDP'ye ve Çözüm Süreci'nin bütün taraflarına sesleniyorum; eğer Çözüm Süreci'ni kararlılıkla devam ettirmek hususunda iyi niyetliyseniz bu iyi niyetinizi gösterin.

11.11.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'ye ve Çözüm Süreci'nin bütün taraflarına seslenerek, "Eğer Çözüm Süreci'ni kararlılıkla devam ettirmek hususunda iyi niyetliyseniz, bu iyi niyetinizi gösterin. Çıkın ve Çözüm Süreci'ni sabote eden bu şiddet sarmalına, vandalizme karşı olduğunuzu açık yüreklilikle ifade edin, hiç maskelerin arkasına saklanmayın. Siz bu açık yürekli ifadede bulunmanız halinde Çözüm Süreci ile ilgli diğer adımlar atılmaya devam edilecektir" dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısındaki ifadelerine yanıt verdi. Bahçeli'nin kendisini "Türk milletini yezitlikle benzetmekle itham ettiğini" belirten Davutoğlu, "Nasıl bir Türkçe ile benim söylediğimde bunu çıkarmış, anlayamadım. Hangi Türkçe ile bu yorumu yapmış onu da anlayamadım. Ben böyle bir ithamı kendisine iade ederim. Aziz Türk milletini de Dersim cinayetiyle özdeşleştirmeyi de şiddetle men ederim. Bizim milletimiz bu tür cinayetlerden, bu tür katliamlardan, bu tür yanlış uygulamalardan beridir, beri olmaya devam edecektir. Birileri zulüm yapmışsa onun karşısında da bu zulmü dile getirmekten de hiç çekinmeyiz. Aramızdaki devlet anlayışı farkı bu. O diyor ki 'devlet adına birisi cinayet işlemişse dokunmayın.' Biz de diyoruz ki devletin bekası, devletin vatandaşlarıyla, vatandaşların bütün kesimleriyle buluşması ve aidiyet ilişkisi kurmasıyla irtibatlıdır. Devlet ancak böyle baki olur. Şu veya bu toplum kesimi, şu veya bu mezhebi öne çıkararak değil" diye konuştu.

Şeyh Edebali'nin "insanı yaşat ki devlet yaşasın" yüce mesajının kulaklarında olduğunu belirten Davutoğlu, Şeyh Edebali'nin "kayı boyunu yaşat ki devlet yaşasın, oğuz boylarını yaşatın ki devlet yaşasın' demiyor. Ben de Oğuz boylarındanım. 'Türkleri yaşatın, Sünnileri, Alevileri yaşatın ki  devlet yaşasın' demiyor. İnsanı yaşatın ki devlet yaşasın' diyor. İnsan, insan, insan..." dedi.

Gerek bu toprakların çocuğu, gerekse sorumluluğu üzerine almış bir siyasetçi, Başbakan olarak bir vatandaşı gördüğünde önce insanı gördüklerini, arkasındaki kimliği araştırmadan önce bağırlarına bastıklarını,  muhabbetle kucakladıklarını, sadece o aşkla ve muhabbetle onunla ilişki kurduklarını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimizin bekası da 77 milyonu yaşatmakla mümkün olacaktır. Devletimizin bekası da bu vatandaşlarımızın her sbir kesimiyle çağdaş, demokratik, insan haklarına uygun bir vatandaşlık aidiyet bağı kurmakla olacaktır. Sayın Bahçeli hiç merak etmesin; Türkiye Cumhuriyeti devleti çok köklü geleneğiyle, bütün bu farklılıkları bünyesinde korumaya devam edecek.  Her bir farklılığa saygı gösterecek ve istikbale doğru da 77 milyonu tek bir vücut gibi geleceğe taşıyacak. Buradaki ortak özellik ne biliyor musunuz? Zulümde seçicilik... Gerek Klıçdaroğlu, gerek Bahçeli, gerekse Demirtaş ve HDP, hep zulümde seçicilik yapıyorlar. Hep bize yakın olanların zulmü zulüm de olsa sessizlikle karşılanmalı' diyorlar. 'Bize yakın olanlar mazlumsa onlara sahip çıkalım' diyorlar. Bu liderlerin hepsi birer sınav halinde. Kobani konusunda hepimiz hassasiyet gösterdik. Ben bu kürsüde ve kamuoyuna bir çok vesileyle Suriye'de, Halep'te, Dara'da, Şam'da yapılan zulme nasıl karşı çıkmışsak, Kobani'deki zulme de karşı çıkacağımızı vurguladık ve bu konuda da elimizden gelen her türlü desteği verik.

Peki bir haftadır Esad'ın uçakları Halep'i bombalıyor, Halep'te büyük bir kıyım yaşanıyor ve bütün çabamızla Halep'teki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kılçdaroğlu'ndan bir ses duydunuz mu? Hani Kobani'ye, 'Suriye'de bir şehir' diyen Kılıçdaroğlu'na Halep'i sorsalar, 'Halep nerede?' deseler, 'O da Suriye'de bir şehir' diyecektir. Başka bir ilgisini gördünüz mü? Halep'te yaşayanlar insan değil mi? Halep'i bombalayan ve sivilleri katleden Esed, aynı Kobani'yi topa tutan ve Kobani'ye saldıran IŞİD kadar zalim değil mi? Ama sesi çıkmaz Kılıçdaroğlu'nun. O'na dönüp bir şey söylemez. Çünkü her zaman söylüyorum; Esad Arap Baası, CHP Türk Baası'dır.  Bu yüzden akrabalar birbirine laf edemiyorlar. Aynı şekilde Devlet Bahçeli'den güçlü bir ses duyduğunuz mu? Hani her yerde Türkmenlerin hakkını savunduğunu iddia ederken, Bayırbucak'ta, Halep'te Türkmenler bu baskılarla karşı karşıya kaldığında gür bir  sesle Halep'e dönük bir seda da bulunduğunu, 'Halep'e yardım edelim' diye çağrıda bulunduğunu duydunuz mu? ya da HDP...Kobani için Türkiye'yi yakmaya kalkışan bu vandallar, Halep'teki Kürtler için-çünkü Halep'te Arap da var, Türmen de var, Kürt de var, hepsi bu zulme maruz kalıyor-sesini yükselttiğini duydunuz mu? Çünkü onlar zalim ile mazlum arasında seçici bir tavır sergilerler. Biz ise zalime zalim deriz, mazlumun da yanında dururuz, hiçbir fark gözetmeden."

-"Sakın ola ki..."

Kudüs'te Mescid-i Aksa'da son bir haftadır yaşanan zulme karşı, Mescid-i Aksa'yı kirleten İsrail askerine karşı en yüksek gür sedanın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nden çıktığın ve çıkmaya devam edeceğini belirten Davutoğlu, "Buradan bir kez daha İsrail' e ve İsrail'in zalim yöneticilerine sesleniyorum; sakın ola ki Suriye'de bir zalim kendi halkına zulmediyor diye ya da islam dünyasında iç karışıklıklar gerilimler sebebiyle bir takım problemler yaşanıyor diye bunu fırsat bilip Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya yönelttiğin bu saldırıları devam ettirmeyi düşünme. Herkes  sussa, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti sessiz kalmayacaktır" dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik menfur saldır söz konusu olduğunda BM'de gerekli girişimlerde bulunduklarını, bütün dünyada dış temsilciliklerin ülkeler nezdinde girişimlerde bulunduğunu anlatan Davutoğlu, "TİKA Başkanımız olayların hemen sonrasında süratle Mescid-i Aksa'ya intikal etti, orada yapılan tahribatı nasıl gidereceğimiz hususundaki çalışmalara derhal başladık. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerek ben Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Lideri Halid Meşal ile görüşmeler gerçekleştirdik, bundan sonra bu meselinin takipçisi olacağız. Her şeyden önce şunu bir kez daha vurgularım ki Mescid-i Aksa da Kudüs de bize tarihin emanetidir. Hz. Ömer'in, Kudüs'ü o güzel duvarlarla çevreleyen Kanuni Sultan Süleyman'ın, Kudüs'ü fetheden Yavuz sultan Selim'in, Kudüs ve Filistin için 'gerekirse alırken ödediğimiz bedeli ödemeye hazırız' diyen Sultan Abdülhamid'in bize emanetidir ve bu emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

-"Ülkeyi terk etmesi gerekenler artık terk etmesi, silahları bırakmaya başlamalı"

İlçe kongrelerini başlatmanın coşkusunu yaşadıklarını, İstanbul'da Küçükçekmece, Ankara'da ise Mamak ve Altındağ kongrelerine katıldığını hatırlatan Davutoğlu, diğer partiler iç gerilimlerle uğraşırken kendilerinin hem parti içindeki yapılanmayı tamamladıklarını hem de Hükümet'in yeni perspektifle 2023 yolunda programlarını açıkladığını ve kongreleri başlattıklarını anlattı.

Davutoğlu, şu ana kadar 200'ü aşkın ilçede kongreleri tamamladıklarını, kongrelerin uyum ve coşku içinde geçtiğini, her yerde demokrasi şöleni olduğunu söyledi. "Sanki iki seçimi yeni tamamlamış teşkilat değil, yeni bir seçime doğru kararlı şekilde yürüyen teşkilat var karşımızda ve bu 2015 seçimlerine mutlaka yansıyacaktır" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin her köşesinde gelecek aylarda AK Parti coşkusu yaşanacağını, kongrelerin yapılacağını,daha sonra da seçim startı vereceklerini, ülkenin bütün meydanlarına demokrasi şölenini yayacaklarını ifade etti.

Elinden geldiği kadar il ve ilçe kongrelerine katılacağını kaydeden Davutoğlu, bu ay içinde Tunceli, Tatvan, Patnos ve Erzincan'a giderek kongrelere katılacağını söyledi.

Çözüm Süreci'ne işaret eden Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Bu kararlılığımız sürecek. Bir hususu da tekrar vurgulamak istiyorum; Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası, vatandaşlarının aidiyet bağıyla kaimdir. Onun için Çözüm Süreci, bizim açımızdan bir milli kardeşlik projesidir, kararlılıkla sürdürülecektir. Son zamanlarda Çözüm Süreci'ne yönelik provokasyonlara karşı da dik durmaya devam edeceğiz. Bir kez daha söylüyorum; Çözüm Süreci ile kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Kamu düzenini sağlamak için gerekli her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin bundan tereddüdü olmasın. Kimse Çözüm Süreci'ni bahane ederek Türkiye kamu düzeninde bir asayiş problemi çıkarmaya kalkmasın. HDP'ye ve Çözüm Süreci'nin bütün taraflarına sesleniyorum; Eğer Çözüm Süreci'ni kararlılıkla devam ettirmek hususunda iyi niyetliyseniz, bu iyi niyetinizi gösterin. Çıkın ve Çözüm Süreci'ni sabote eden bu şiddet sarmalına, vandalizme karşı olduğunuzu açık yüreklilikle ifade edin, hiç maskelerin arkasına saklanmayın. Siz bu açık yürekli ifadede bulunmanız halinde Çözüm Süreci ile ilgili diğer adımlar atılmaya devam edilecektir. Ama bir taraftan Çözüm Süreci'ni savunuyormuş gibi yapıp, diğer taraftan Çözüm Süreci'nin olmazsa olmaz şartı olan kamu düzeni konusunda sürekli provokasyonlarda bulunmaya devam ederseniz biz de hak ettiğiniz mukabeleyi gösteririz.

Çözüm Süreci'ni biz konjonktürel bir hesapla başlatmadık. Başlatırken de kimin hangi adımı atacağını en başından belirleyerek başladık. Bir taraftan Çözüm Süreci'ni devam ettirirken, diğer taraftan silahları bırakma konusunda hiçbir adım atmamanın tutarlı bir tarafı yok. 2013 mayısında ülkeyi terk etmesi gerekenler artık terk etmesi başlamalılar, silahları bırakmaya başlamalıdır. Silahları bırakmadan sürekli Çözüm Süreci'nden bahsederek silahları Demokles'in kılıcı gibi silahları Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizin üzerinde tutmaya devam ederseniz, bunu Çözüm Süreci ile izah etmek mümkün olmaz. Çözüm Süreci bizim için milli bir projedir, yerli bir projedir, özgün bir projedir ve mutlaka başarıya ulaştırılacaktır."

Başbakan Davutoğlu, milletvekillerinden yasama çalışmaları bittikten sonra hafta sonlarında kongrelerde olmasını isteyerek, "Kongrelerde bulunmakla hem teşkilatımıza destek vereceksiniz hem de kongrelerimizin gerçekleştiği il ve ilçelerde halkla buluşacaksınız. Bizim yegane güç kaynağımız halkımızdır; hiç bir ayrım göstermeden 77 milyonun ta kendisidir. Bu halkımız bize bu gücü verdikçe, kınayanın kınamasından çekinmeyeceğiz, saldıranın saldırısından herhangi bir şekilde tereddüde düşmeyeceğiz, tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacağız inşallah. Kongrelerimiz teşkilatlarımızla buluşma ve halkımızla kucaklaşma fırsatıdır. Bu kongrelerin aynı coşkuyla devam etmesini diliyorum" dedi.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
    11:12 MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesi devam edecek.

  • CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor
    11:08 CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor

    CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, çiftçiden alınan ürünlerin market raflarında 4 katına satıldığına dikkat çekerek, vatandaşların gıdaya erişiminin imkansız hale geldiğini belirtti. Başevirgen, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki farkın 4 kat olduğunu ifade etti. Ayrıca, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki uçurumun çiftçilerin ve tüketicilerin en büyük sorunu olduğunu vurguladı.

  • Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla
    11:08 Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Merkez Bankası'nın 818.2 milyar liralık zararının, 8 bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla olduğunu belirtti. Uzun, bu zararın Adalet Bakanlığı bütçesinin 4 katından ve Sağlık Bakanlığı bütçesinden fazla olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu zararın 6 Şubat depremlerinde hesaplanan hasara eşit olduğunu söyledi. Uzun, Türkiye'nin sefalet endeksinde 5. sıraya yerleştiğini ve dar gelirli yurttaşların zor günler geçirdiğini vurguladı.

  • Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı
    11:03 Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'huzur ve güven' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 11 zanlı yakalandı. Uygulama kapsamında yapılan Genel Bilgi Toplama sorgulamasında, kasten yaralama, güveni kötüye kullanma, askeri ceza kanununa muhalefet, resmi evrakta sahtecilik, hırsızlık gibi suçlardan aranan zanlılar gözaltına alındı. Ayrıca, uygulama sırasında ruhsatsız tabanca, 7 mermi ve çalıntı motosiklet ele geçirildi. İş yerleri ve araçlar da denetlendi, 18 araç sürücüsüne toplam 190 bin 364 lira para cezası kesildi ve 3 araç trafikten men edildi.

  • Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı
    11:00 Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı

    Türkiye'nin en büyük barajının yapıldığı Yusufeli'nde yapılan ilk belediye seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci oldu. AK Parti'nin kaybetmesi tepki oyuyla ilişkilendirildi.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:56 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları, il ve parti yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız" diye yazdı.

  • Kırşehir'de şehitler için mevlit okundu
    10:47 Kırşehir'de şehitler için mevlit okundu

    Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında mevlit programı düzenledi. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Programa şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek
    10:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi kolunu lideri İsmail Haniye ile İstanbul’daki görüşmesi, Ortadoğu’da İran-İsrail gerilimin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme rastlaması açısından önemli.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.


Advertisement