AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler - Son Dakika
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Sayın Başbakan Köşke çıktığı zaman devlet adına millete ayar çekmeyecek.

16.07.2014 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Sayın Başbakan Köşke çıktığı zaman devlet adına millete ayar çekmeyecek. Köşkten millet için devlet adamı olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, İsrail'in Filistin'in üzerine bomba yağdırdığını belirterek, "Bu vahşeti, katliamı şiddetle kınadığımı ifade ediyorum. Hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendiğini söyleyen Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında ortaya atılan iddialara cevap verdi. Birinci iddianın 'Başbakan Erdoğan, istifa etmelidir' olduğunu hatırlatan Çelik, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını verdiğini ifade etti. Bunların hepsinin başarısızlık için üretilen mazeret olduğunu anlatan Çelik, "Bunlar her seçim üretilir ama halkımız buna izin vermez. Cumhurbaşkanlığı için de başarısızlığa kılıf uydurmak gibi bir çaba var. Sayın Başbakan, şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır. Büyükelçilerle biraraya geldi, medyada yer almasından daha doğal bir şey olabilir mi? CHP, diyelim ki 30 Mart'ta yapılan seçimlerde İstanbul adayımıza medyanın yer vermesi eşit olsun' gibi bir iddialarına rastladınız mı? Bütün siyasi partilere yer verildiği kadar yer verilmelidir' dediler mi? Ses Sanatçıları Derneği gibi bir dernek kuruldu. Onların medyada göreceği ilgi ile onun göreceği ilgi aynı olabilir mi? Şahsiyetlerin kendilerinden kaynaklanan karizma, popülarite, yaptığı görevle ilgili bir olaydır. Medya yer verir veya vermez. Eşit şartlarda yarışmıyorlar, bunu getiren biz değiliz. Düşünün bir başpehlivan var, siz onu minderle yeni tanışmış birini başpehlivanının karşısına çıkarttığınız zaman ilgi aynı mıdır? Kendi arkadaşlarınızdan getirip birini aday yapmadınız. Siyasi birikim, tecrübe deseniz mukayese edilemez. İnsanların yüreğine dokunma derseniz böyle bir mukayese diyemezsiniz. Bu işin tabiatında olan bir eşitsizlik" açıklamasında bulundu.

"İHSANOĞLU'NU KÜRSÜYE ÇIKARIP KONUŞTURDUNUZ DA SİZE MANİ OLAN MI VAR?"

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında yaptığı mitinglere uçakla gittiğine işaret eden Çelik, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na uçak kiralamışlar. Mitingler yapabilirler, masraflarını kendileri karşılayabilirler, bunun kanunda yeri var. Siz miting düzenlediniz de Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kürsüye çıkarıp konuşturdunuz da size mani olan mı var? Çıkardınız boş bıraktınız" dedi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, 'Ey plaj sosyetesi, adam gibi oyunuzu kullanacaksınız' diyor. Bu adam Başbakanı 'diktatörlükle' suçluyor. Şu anda senin elinde bir şey yokken sen kürsüleri yumrukluyorsun Sayın Kılıçdaroğlu. Ben o insanların yerinde olsam kendimi aşağılanmış hissederim. CHP'nin genlerinde zorla, devlet zoruyla veya tehditle oy kullandırma var bunu biliyoruz. Biz, insanlara 'Koyun gibi geleceksin, tıpış tıpış' biz bu ifadeleri kullanmıyoruz."

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 'Yaz ortasında kömür dağıtılıyor' iddialarına değinen Çelik, "Bu iddia, bu terbiyesizliğin ta kendisidir. Kömür dağıtımı asgari 4 ay sürüyor. 2 milyon ton kömür dağıtılıyor. Kışa hazırlık diye bir şey var. İnsanlar 8 ay soba yakarlar. 100 bin adet kamyon görevlendirildi. Aralık ayında taşıma başlasa vatandaş ulaşmadı de. Bu ülkenin topraklarından çıkarılan kömürü bu ülkenin mağdur insanlarına dağıtıyoruz. 2012'de de yine bu kömür dağıtımı yapılıyordu. Kömür dağıtıyorlar' onun için oy alacaklar' diyorlar" ifadelerini kullandı.

"Ekmek için Ekmeleddin', ben olsam düşünürüm. 'Ben icraat yapmam' diyor. Peki ekmeği nasıl büyüteceksin? Kaldı ki bu ekmeğin hamuru bayat bir hamur" diyen Çelik, Türkiye'nin ekonomisine değindi.

"SAYIN BAŞBAKAN KÖŞKE ÇIKTIĞI ZAMAN DEVLET ADINA MİLLETE AYAR ÇEKMEYECEK"

Başbakan Erdoğan'ın Köşke çıktığı zaman tarafsız olmayacağı yönündeki açıklamaları hatırlatan Çelik, "Güzel çirkin söz konusu olduğu zaman güzelliklerin yanında olacak. İsrail Filistin söz konusu olduğu zaman tabii ki Filistin'in yanında olacağız. Hainin yanında değil vatanperverin yanında bir duruş sergilememiz lazım. Devletin varlığı ve bütünlüğü' bu konuda tereddüdü olan mı var? Şunun çok iyi bilinmesi lazım. Sayın Başbakan Köşke çıktığı zaman devlet adına millete ayar çekmeyecek. Köşkten millet için devlet adamı olacak. Sayın Gül de bunu yapmadı. Olması gereken buydu. Herkes bulunduğu makama kendi rengini verir" şeklinde konuştu.

"DEMİRTAŞ HİÇ BOŞUNA TİMSAH GÖZYAŞI DÖKME"

HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamaları hatırlatan Çelik, "Selahattin Demirtaş hiç boşuna timsah gözyaşı dökme. Senin belediyelerine vatandaşların hangi türlü yollarla para topladığını hepimiz biliyoruz. Yerim dar, şartlarım uygun değil. Ulusalcı, solcu çevreler Selahattin Demirtaş'ı yeni keşfetti. Selahattin Demirtaş bunların cici oğlanı oldu. Ey Selahattin Demirtaş, oy veren Kürtler ve diğerleri şunu bilin ki bu yapılanlar Selahattin Demirtaş aşkından değil, Tayyip Erdoğan nefretinden kaynaklanıyor. Ulusalcı, ırkçı çevrelere karşı Selahattin Demirtaş'ın üslubu son derce toleranslı. Başbakan ve AK Parti söz konusu olunca neler söylediğine hepimiz şahitsiniz değil mi? Bunu herkes görüyor, kimsenin gözünden kaçmıyor. Halkımızın bu seçimlerde üzerine düşeni yapacağından eminim" dedi.

"SAYIN BAHÇELİ, SİZ KÖŞKE GİTMEZSENİZ SAYIN BAŞBAKAN HASRETİNDEN HELAK OLUR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Çelik, "Sayın Bahçeli siz Köşke gitmezseniz, Sayın Başbakan hasretinden helak olur. Onun için canın isterse gidin, istemezse gitmeyin. Bizim karşımızda şu partiler ittifak oluşturdular deniliyor, biz halkla ittifak diyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın vizyon belgesini açıklamasının ardından sanatçılarla yaptığı toplantıya değinen Çelik, "Bugün bize karşı en muhalif olanları da davet ettik. Hani ulaşma kültürü olacaktı, hani farklılıklara tahammül edecektik? Ben yürekli sanatçıları bir kez daha tebrik ediyorum. Sanatçılar kırılgan insanlardır. Onlara karşı uygulanan barbarlığı kınıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendiren Çelik, "Madencilere hükümet tarafından ne söylendiyse bu harfiyen yerine getirilmiştir, bir tek eksiği kalmamıştır. Sayın Başbakan bu acılı ailelere neler yapıldığını, imkanları söylemiştir. Sivil şehit sayılmaları sözü tutulmadı diyor, yalan. Bu, doğru değil. 'Taşeronluğu kaldıracağız' diye kimse bir şey söylemedi. 'Hizmet satın alma' diye bir şey vardır, bu kanunla işçinin emeğinin istismar edilmesini engelliyoruz. 'Hizmet satın alma' diye bir şey var. 'Taşeronluğu kaldıracağız' diye kimseye bir şey söylemedik. Dünyada metal maddelerinde yaşam odaları işe yarıyor. Kömür madenlerinde yaşam odaları bir işe yaramamıştır. 40 kişiye bir yaşam odası diyorlar, 700 kişi çalışıyor diyelim, o kadar kuracaksınız. Bu, madenlerin hiçbirisi çalışmayacak anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Çelik, madencilikle ilgili yönetmeliğin dün itibarıyla Başbakanlığa sunulduğunu ve tedbirlerin neler olması gerektiği konusundaki her şeyin bu yönetmelikte olduğunu ifade etti. Yargı ve denetleme kurullarının incelemeleri sürdürdüğünü anlatan Çelik, denetimlerin bitmediği yere işçilerin sokulmadığını dile getirdi.

4 BAKANLA İLGİLİ FEZLEKELER

4 eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Çelik, "Bu fezlekeler vatandaştan kaçırılıyor' deniyor ya. Ben size interneti açayım, hepsini göstereyim. Ucuz politika yapacak, milletin kafasına karıştıracaksınız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında hayatını anlattığını belirten Çelik, "Antrparantez diye bir şey var. Sayın Başbakan siyasetin meşakkatli olduğunu söylüyor. 90'lı yıllarda kızının kendisine bir not yazdığını söylüyor. Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakanın bu konuşmalarını veriyor Esra doğmadan babasına not yazmış diyor. Sayın Kılıçdaroğlu buradan sana ekmek çıkmaz. Biz Ekmeleddin İhsanoğlu'na kefiliz dediler, size kefil kim olacak" diye sordu.

CHP'de değişikliğin şantaj kasetleriyle olduğuna işaret eden Çelik, "Sayın Başbakan Gül ile ilgili neden böyle bir şey söylesin. Sayın Gül'ün de cevap vermesini bekliyormuş hazret" dedi.

"TEORİK DÜNYA İLE HAYATIN PRATİĞİ ÇOK FARKLIDIR"

Çelik, Suriyelilerle ilgili Kılıçdaroğlu'nun tahrik yaptığına dikkati çekerek, "Beşar Esad'ın yerinden yurdundan koparak gelmiş. Bir bardak suda fırtına kopararak Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunu bütün bölgeye yaymaya çalışıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu anlatırken 'o bir profesör' diyor. Senin profesörlerin vardı, şimdi onların yerinde yeller esiyor. Teorik dünya ile hayatın pratiği çok farklıdır" ifadelerini kullandı.

Fezlekelerle ilgili sürece ilişkin bir soru üzerine Çelik, "Fezlekelerde sizin ve benim bilmediğim bir şey kalmadı' dedim. Burada esrarlı olan bir şey yok. Sayın Kılıçdaroğlu, kendi grup toplantısında bunları izletti. Herhangi bir insanla yargılamanın aylar yıllarca olduğunu hesaba katarsınız, bu meclis tarafından yapılan bir yargılamadır. Bu kadar hayati bir meselede bazı şeylerin çalakalem yapılmasını kimse beklememelidir. Kimsenin süreci tıkamak gibi bir amacı olamaz. Bizim ve sizin bilmediğiniz hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "İçişleri Bakanının bazı açıklamaları çok tartışıldı. Peygamberimizle ilgili bir ifadesi oldu, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Çelik, "Sayın Ala bununla ilgili olarak neyi söylediğini kastetti. Buradan cımbızlama yapıldığı söylendi. Birbirimizin konuşmalarını bir cümlesini alarak, mercek altına alarak değerlendirirsek söylenen her kelimeden dolayı birilerine linç uygulayabilirsiniz. Benim peygamberime kim ne söylerse söylesin, Müslüman olmanın gereği buna tepki göstermektir" karşılığını verdi.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

'İsrail'in Gazze saldırılarının' sorulması üzerine Çelik, "Yaşarken ölmek' diye bir ifade var. Gazzeliler bir açık hava hapishanesinde yaşıyor. Bu insanlar kendi yurtlarında mahpus olarak yaşıyorlar. Mısır yönetiminin de tavrından dolayı Gazze daha bir köşeye sıkışmış durumdadır. Sayın Başbakanımız bunu söyledi. Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkması gerekiyor. Eğer bir ateşkes uygulanacaksa, Türkiye'nin tavrını birileri yanlış değerlendirmesin. Bizim kendi ülkemizdeki Musevi vatandaşlarımızla derdi yok. İsrail halkı ile de bizim bir derdi yok. Bizim derdimiz yıllardır İsrail'i yönetenlerin uyguladığı vahşet ve katliamdır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement