AK Parti Sözcüsü Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na Eleştiri - Son Dakika
Politika

AK Parti Sözcüsü Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na Eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gerçekleşen grup toplantısının tam bir komedi olduğunu belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu, ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir.

28.01.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün gerçekleşen grup toplantısının tam bir komedi olduğunu belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu, ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Hiçbir sözüne itibar edilemez" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında dün gerçekleşen MYK toplantısının gece 1 buçuğa kadar sürdüğünü ifade etti. Dünkü toplantıda daha çok iki konunun ağırlıkla görüşüldüğünü belirten Atalay, "Birincisi yürüyen kongre sürecimiz. Kongre sürecimizin artık sonuna geliyoruz. 15 Şubat'ta kongrelerimiz tamamlanmış olacak. Şuana kadar bin 44 teşkilatımızda kongre yapıldı. 43 teşkilatımız kaldı. İl bazında ise 56 ilde kongremiz tamamlandı. 25 ilimiz kaldı" diye konuştu.

"7 HAZİRAN'A DOĞRU, İLKBAHARIN NİSAN, MAYIS AYLARI TÜRKİYE İÇİN İNŞALLAH BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK ÜLKE GENELİNDE"

Seçime dönük çalışmaların MYK'nın ana gündem maddesi olduğunu ifade eden Atalay, seçimle ilgili değişik boyutlar değerlendirilmiş olduğunu ve seçimle ilgili çalışmaların devam ettiğini anlattı. Atalay, "Çok güçlü bir kampanya hazırlıyoruz. Epeyce sürprizlerimiz olacak ve büyük bir kampanya olacak. Yani 7 Haziran'a doğru, ilkbaharın Nisan, Mayıs ayları Türkiye için inşallah bir demokrasi şöleni olacak ülke genelinde" dedi.

Atalay, YSK'nın 7 Haziran 2015seçim kampanyasını yayımlandığı anda MKYK'nın toplanacağını ve bütün hazırlıklarını oraya sunacaklarını, sonra da takvimlerini yayımlayacaklarını bildirdi. Seçim tarihinin 7 Haziran 2015 olduğuna ve bu tarihte bir değişiklik olmadığına dikkati çeken Atalay, aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa tarihinin 10 Şubat olduğunu ve YSK'nın bu seçimi yayınladığını ifade etti. Atalay, MYK'da dün belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclisi üyelerinin de istifa etmemeleri yönünde bir ilke kararının benimsendiğini bildirdi.

"G-20 DÖNEM BAŞKANI, G-20 LİDERİ OLARAK BAŞBAKANIMIZ BU ZİYARETLERİ YAPTI"

Geçen hafta gerçekleşen Londra ve Davos ziyaretlerine değinen Atalay, şöyle konuştu:

"Bu ziyaretin şöyle de bir önemi vardı. G-20 dönem başkanı, G-20 lideri olarak Başbakanımız bu ziyaretleri yaptı. Ağırlıkla ekonomi konusunu gündemde oldu. Daha çok yatırımcılar ve finans çevreleriyle çok görüşmeler oldu. Londra'da bu konuda 10 civarında çok katılımlı toplantılar yapıldı. Bu seyahatler çok verimli oldu. Bir süredir uluslararası alanda, yurt dışında Türkiye'ye dönük olumsuz yıpratma çalışmaları, propagandaları belli oranda söz konusu. Bunun için yurt dışındaki bu çalışmalar çok önemli. Önümüzdeki süreçte bu 2015 yılında yabancı sermaye yatırımlarına bu görüşmelerin önemli etkileri olacağını düşünüyoruz. Davos'ta peş peşe çok önemli uluslararası fonların ve kuruluşların başkanlarıyla toplantılar yapıldı."

Yunanistan'da yeni kurulan hükümetle ilgili değerlendirmede bulunan Atalay, "Türkiye'de bir iktidar partisi olarak kendilerini tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz. Komşumuz Yunanistan'da bir süredir hem siyasi, hem ekonomik manada bir istikrarsızlık söz konusuydu. Bizim de Yunanistan ile hem komşuluk ilişkilerimiz çok yoğun hem ortak konularımız var" şeklinde konuştu.

Hükümetin gündeminde bugün bir paket açıklaması olduğunu söyleyen Atalay, açıklanan paketleri çok önemli gördüklerini kaydetti.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU CİDDİYE ALINMAYACAK BİR SİYASETÇİDİR"

Dün TBMM'de gerçekleşen grup toplantılarına değinen Atalay, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet partisinin grup toplantısı tam bir komediydi. İki örnek vermek istiyorum. Birincisi bu kitap. Sayın Cumhurbaşkanımız Somali'ye gittiğinde çocukların olduğu mekanları ziyaretinde boyama kitapları çocuklara veriyor. Bu daha sonra başka bir yerde montajlanmış ve o montaj sayın ana muhalefet partisi genel başkanına ulaştırılmış. O da o montajı kullanıyor. Diyor ki, 'Bir şeyi daha sakın unutmayın. Somali'ye gittiler. Çocuklara kitap armağan ediyorlar. Ali Baba ve Kırk Haramiler kitabın adı'. Şimdi bir ana muhalefet partisi genel başkanını düşünün, yani Türkiye açısından doğrusu komedi diyoruz ama insan gülemiyor da. Sadece üzülüyorsunuz, bu ciddi bir şey. Ana muhalefet ben her zaman söylüyorum iktidar yarısıdır. Bir ülkede olmazsa olmazdır demokraside. Sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Hiçbir sözüne itibar edilemez."

Son günlerde CHP Sözcüsü Haluk Koç'un iddialarını da cevaplama gereği duymadıklarını söyleyen Atalay, "Şuanda bunlar paralel yapının bir oyuncağı. Paralel yapı bunları, CHP'yi ana muhalefet partisini parmağında oynatıyor. Onlar da paralel yapının sözcülüğünü yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN BİR ANA MUHALEFET SORUNU OLDUĞUNU DA HER ZAMAN BELİRTİYORUZ"

Suudi Arabistan Kralı'nın vefat etmesinin ardından Türkiye'de bir günlük yas ilan edilmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Biz niye yas tutalım. Ben niye yas tutayım" ifadelerine değinen Atalay, CHP'nin Arapça ve Türkçe olarak taziye mesajı yayımladığını ve gönderdiğini kaydederek, gönderilen mesajı okudu. Atalay, "Peki bunu gönderdikten sonra dün grup toplantısında niye öyle feveran ediyorsunuz, niye üzüleyim diye. Bütün bunlar anlık tutumlar, telaşlar. Türkiye'nin bir siyasi istikrarı var. Siyasi istikrar Türkiye'de güçlü şekilde devam ediyor. Kamuoyu yoklamaları da o yönde. Ama Türkiye'nin bir ana muhalefet sorunu olduğunu da her zaman belirtiyoruz" diye konuştu. - ANKARA

AK Parti Sözcüsü Atalay\'dan Kılıçdaroğlu\'na Eleştiri
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Sözcüsü Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement