AK Parti Siirt Milletvekili Aktay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay Açıklaması

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Misafirlerimiz, soflarımızı bereketlendiriyor diye düşünüyoruz ve emin olun bu kadar göçmen nüfusa ve onların taşıyabileceği nice soruna rağmen Türkiye her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayakta duruyor" dedi.

02.02.2016 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Misafirlerimiz, soflarımızı bereketlendiriyor diye düşünüyoruz ve emin olun bu kadar göçmen nüfusa ve onların taşıyabileceği nice soruna rağmen Türkiye her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayakta duruyor" dedi.

Aktay, başkent Washington'a yaklaşık yarım saatlik mesafedeki Amerika'nın en büyük camisi Diyanet Merkezi'nde, ülkenin önde gelen Müslüman organizasyonlarının başkanlarının yanı sıra yaklaşık 500 Amerikalı Müslümanın katıldığı programda konuştu.

Türkiye'de yaşayan Suriyelileri mülteci olarak görmediklerini ve Suriyelilerin Türkiye halkının misafirleri olduğunu belirten Aktay, "Türkiye, kendi yağıyla kavrulamaya çalışan bir ülkedir. Son sayımlarla 2,7 milyona kadar ulaşmış olan Suriyelileri misafir ediyor olmak dolayısıyla Türkiye, dünyada herkesin hayranlığını kazanmış durumdadır" dedi.

Aktay, Suriye'de iç savaş başladıktan sonra Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sayısının 100 binler civarında olacağını tahmin ettiklerini fakat rakamın 2,7 milyona ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

"Avrupa ülkelerinde 10 bin kişilik bir göçmen akışı, bütün sistemi kilitlemekle kalmıyor bizzat halklar büyük bir hoşnutsuzluk ifade etmeye başlıyor. Oysa Türkiye'de zaten başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu cesur ve insani yaklaşım sayesinde hem hükümet bu yükü üstlendi hem de halkta da en ufak bir hoşnutsuzluk yok. Bu hem Türkiye hükümetiyle hem de Türkiye halkıyla gurur duymamızı gerektiren bir durum. Misafirlerimiz, soflarımızı bereketlendiriyor diye düşünüyoruz ve emin olun bu kadar göçmen nüfusa ve onların taşıyabileceği nice soruna rağmen Türkiye her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayakta duruyor."

AK Parti iktidarının 14 yılda ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma gibi konularda neler yaptığını da anlatan Aktay, AK Parti'nin tam da bu başarıları sayesinde Türkiye tarihinde müstesna bir başarıya imza attığını ve arka arkaya dört dönem tek başına ve oylarını artırarak iktidara geldiğini bildirdi. Aktay, "AK Parti'nin gördüğü teveccühün en önemli sebebi, kendi seçmenine karşı sadakat içinde olması, onlara vadettiklerini gerçekleştirmesidir" dedi.

"Türkiye, bizim için bir umuttur"

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müslüman ümmetinin medarıiftiharı olduğunu vurgulayarak "Türkiye, şu anda Müslüman ülkeler arasında onuruyla ayakta duran tek ülkedir" diye konuştu.

Cemal, Türkiye'nin Suriye halkına gösterdiği misafirperverlikten dolayı bütün Müslüman ümmetin kalbini fethettiğine işaret ederek "Türkiye, bizim için bir umuttur" ifadesini kullandı.

Suriye İçin Umut Organizasyonu Başkan Yardımcısı Mazen Rachid ise "Türkiye'ye göstermiş olduğu kardeşlikten dolayı minnettarız" değerlendirmesini yaptı.

Suriye halkının Türkiye'ye kan bağından öte bir şekilde bağlandığını vurgulayan Rachid, "Türkiye'nin bizim insanlarımıza göstermiş olduğu ilgi gelecek nesillerimiz tarafından da hatırlanacaktır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Siirt Milletvekili Aktay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement