AK Parti Siirt 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Siirt 5. Olağan Kongresi

Maliye Bakanı Şimşek: "Kaynaklar faize değil, Türkiye'nin ihtiyaçlarına ve hizmette harcanıyor" "Türkiye'nin dış ticareti 405 milyar dolara kadar çıkmıştır.

31.01.2015 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Başkanı Mehmet Şimşek, "Kaynaklar faize değil, Türkiye'nin ihtiyaçlarına ve hizmette harcanıyor" dedi.

Bakan Şimşek, 14 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Siirt 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki gelişim ve değişimin her alana yansıdığını belirtti.

"Yeni Türkiye ne demek? Tabi ki Türkiye'nin bütün farklılıklarını bir zenginlik olarak gördüğü, farklılıkların bir tehdit olarak görülmediği bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye aynı zamanda memlekette toplanan vergilerin faize değil, yatırıma ve hizmete gittiği bir Türkiye'dir. Bundan 12 yıl önce Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu" diyen Şimşek, AK Parti hükümetiyle 100 liranın 86 lirasının yatırıma ve hizmete gittiğini söyledi.

Türkiye'nin tüm dünya mazlumlarının yardımına koşan bir ülke haline geldiğini, halkın verdiği destek sayesinde eğitim, sağlık, altyapı, araştırma ve geliştirmeye kaynak ayrıldığını dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Kaynaklar faize değil, Türkiye'nin ihtiyaçlarına ve hizmette harcanıyor. Bugün Türkiye'nin bütçe açığı OECD ülkeleri açığının 5'te 1'i, Avrupa'nın 4'te 1'i, gelişmekte olan ülkelerin 3'te 1'i kadar değil. Türkiye nereden nereye geldi. 2002 yılında iflasın eşiğindeydi. Bugün bırakın dışarıya el açmayı Suriyeli, Iraklı, Kobani'den gelen kardeşlerimize 5 milyar dolar kaynak ayırabilen bir ülke haline gelmiştir."

"Türkiye bir istikrar adası"

Şimşek, eskiden Türkiye'de banklar battığında bunun faturasını milletin ödediğini anlatarak, artık dünyada kriz varken Türkiye'nin bir istikrar adası gibi yoluna devam ettiğini vurguladı.

"Eskiden bu ülkede enflasyon yüzde 65-80'di. Zaman zaman enflasyon yüzde 100'leri aştı. Bugün çok şükür tek haneden dolayı modern hırsızlık yapılmıyor. Vatandaşın alın teri enflasyonla eritilmiyor" ifadelerini kullanan Şimşek, yoksullukla mücadele ettiklerini ve başarılı olduklarını kaydetti.

"Bugün Türkiye dünya ticaretinde daha büyük pay alıyor, Siirt'in ihracatı son 12 yılda 25 kat arttı" diyen Şimşek, "Türkiye'de ihracat 4.5 ve 5 kat artarken Siirt'in 25 kat arttı. Dolayısıyla bu gelişme ve kalkınma her tarafta hissediliyor. Türkiye'nin dış ticareti 405 milyar dolara kadar çıkmıştır. Bunların hepsi istikrar sayesinde oldu. 2002 yılında dış ticaretimiz sadece ve sadece 88 milyar dolar civarındaydı" diye konuştu. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Siirt 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement