AK Parti Osmaniye 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Osmaniye 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Allah şahit ki AK Parti davasının tek hedefi, vatanda ve dünyada adalettir.

03.01.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Allah şahit ki AK Parti davasının tek hedefi, vatanda ve dünyada adalettir. Zalimlere karşı baş kaldırmaktır. Birileri diyor ki, 'Zulüm olursa bırak olsun, sen keyfine bak.' Biz diyoruz ki:  Dünyada tek bir mazlum kalana kadar biz hakkın bayrağını, bu al bayrağı kaldırmaya ve bu al bayrağı dünyada mazlum milletlerin bayrağı yapmaya kararlıyız" dedi.

Davutoğlu, Tosyalı Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen, partisinin Osmaniye 5. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Konuşmasına Osmaniye ve ilçelerini selamlayarak başlayan Davutoğlu, Türkmen obalarını ve bölgenin önemli isimlerini de andı.

Kongre öncesinde kendisini bekleyen Yörük Türkmenlerle selamlaştığını belirten ve beklettiği için Osmaniyelilerden helallik isteyen Davutoğlu, salonun hep bir ağızdan "Helal olsun" demesi üzerine, "Sizlere de helal olsun, Osmaniye'ye her şey helal olsun" diye konuştu.

Her Türkmen obasında bir Hoca Ahmet Yesevi olduğunu ifade eden Davutoğlu, dedesinin ismini koyarken kendisine Ahmedi Sani dediğini, Ahmedi Sani'nin Hoca Ahmet Yesevi'nin adı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Her Türkmen oğluna Hoca Ahmet Yesevi'nin mirascısı olsun diye, onun yolunun yolcusu olsun diye Ahmedi Sani dermiş" ifadesini kullandı.

Türkmen obalarının, sadece refah, huzur için değil Anadolu'yu vatan kılmak için, dünyaya adalet dağıtmak için bu topraklara geldiğini aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Aziz Osmaniyeliler Allah şahit ki AK Parti davasının tek hedefi, vatanda ve dünyada adalettir. Zalimlere karşı baş kaldırmaktır. Birileri diyor ki 'Zulüm olursa bırak olsun, sen keyfine bak.' Biz diyoruz ki:  Dünyada tek bir mazlum kalana kadar biz hakkın bayrağını, bu al bayrağı kaldırmaya ve bu al bayrağı dünyada mazlum milletlerin bayrağı yapmaya kararlıyız. Onun için anlayamazlar bizi, Suriyelileri bağrımıza basışımızı anlayamazlar."

"Bizim derunumuz Asya'dır, ufkumuz Avrupa" diyen Davutoğlu, Üsküp'e yaptığı ziyareti anımsattı.

Davutoğlu, "Biz Hoca Ahmet Yesevi'yi unutabilir miyiz? Hoca Ahmet Yesevi'nin mirasını tek edebilir miyiz? Peki Üsküp'teki Evlad-ı Fatiha'nın mirasını sahipsiz bırakır mıyız? Bayırbucak Türkmenlerini sahipsiz bırakır mıyız? Halep'in Araplarını, Türkmenlerini, Kürtlerini, Müslüman kardeşlerimizi, tarihdaşlarımızı yalnız bırakır mıyız? İşte bundan rahatsız oldular. Onun için her türlü oyunu oynadılar" diye konuştu.

-Notlar

Davutoğlu, konuşması öncesinde platformdan partilileri selamladı.

Salona "Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk", "Birlik içinde yeni Türkiye" yazılı pankartlar asıldı. "Dik dur eğilme, Kadirli seninle", "Osmaniye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

Kongreye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bazı milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Osmaniye 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement