AK Parti'nin Yeni Yargı Paketi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Yeni Yargı Paketi

AK Parti\'nin Yeni Yargı Paketi

AK Parti Isparta Milletvekili Özel: "CMK'daki tedbir kararlarına yönelik olarak; Anayasa'ya, devlete ve Anayasal düzene karşı işlenen suçlar da katalog suç kapsamına alınıyor" "Böylece mahkemeler daha kolay, yakalama, el koyma, dinleme kararı verebilecek" "Hakimlerin yakalama, el koyma ve dinleme kararlarında.

15.10.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, dün AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifle, Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki (CMK) tedbir kararlarına yönelik olarak; Anayasa'ya, devlete ve Anayasal düzene karşı işlenen suçların da katalog suç kapsamına alındığını belirterek, "Böylece mahkemeler daha kolay, yakalama, el koyma, dinleme kararı verebilecek" dedi.

Özel, Adalet Komisyonu toplantısı öncesinde bir gazetecinin, dün kendisinin de imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifle el koyma, dinleme ve teknik takibin kapsamının genişletildiğini anımsatarak, "Buna neden ihtiyaç duyuldu?" sorusu üzerine, "Yakalama, dinleme, el koyma ile ilgili, yani CMK'daki tedbir taleplerine, kararlarına yönelik olarak, Anayasa'ya, devlete ve Anayasal düzene karşı işlenen suçlar da katalog suç kapsamına alınıyor. Böylece mahkemeler daha kolay, yakalama, el koyma, dinleme kararı verebilecek; tedbir kararı verilmesinin önündeki imkan açılmış oluyor" diye konuştu.

"Ne değişti de böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyuldu?" sorusuna Özel, şu yanıtı verdi:

"Zaman zaman ülkenin ihtiyaçları, bazı yasal düzenlemelerin yapılmasını gerek kılabiliyor. O anlamda da böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuş. Tabi ki katalog suçu içerisinde olmaması, bunlar hakkında yakalama, el koyma ve dinleme kararı alınması yönünde engel değildi ama hakimlerin gerekçelendirmelerini biraz daha kolaylaştırma, biraz daha rahat yapabilmeleri için, katalog suçlar kapsama dahil edildi."

Recep Özel, "İletişim tespiti için eskiden ağır ceza mahkemelerinden karar gerekiyordu. Şimdi sulh ceza mahkemelerinin kararı yeterli oluyor, hatta dosyanın olduğu mahkemeler de bu kararı verebilecek. Biraz daha genişletildi, biraz daha kolaylaştırıldı. Bunun gerekçesi nedir?" sorusunu yanıtlarken, "Soruşturma aşamasında sulh ceza hakiminden, kovuşturma aşamasında tekrar ait olduğu ağır ceza mahkemesinden ya da soruşturmanın yapıldığı veya suçun işlendiği sulh ceza mahkemesinden alınabilecek örgütlü suçlarla ilgili" diye konuştu.

AK Parti'li Özel, "terörün her türlüsüne karşıyız" denildiğini belirterek, terörle daha etkin mücadele yapılabilmesi için, kamu düzeninin ve otoritesinin daha iyi sağlanabilmesi için bu düzenlemenin getirildiğini kaydetti.

"Arama için daha önce somut delil isteniyordu ama şimdi makul şüphe yeterli olacak. Geri adım sözkonusu değil mi?" sorusu üzerine ise Özel, "Aramada delil elde edilecek. Daha önceki düzenleme de zaten makul şüphe vardı, şimdi kesin, inandırıcı bir delil olduktan sonra orada yaptığınız aramanın da bir anlamı kalmıyor. Orada bir arama yapacaksınız ki bir tespit, delil elde edeceksiniz ki bu soruşturmaya devam edebilesiniz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Yeni Yargı Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a Pakistan İmtiyaz Nişanı verdi
    17:47 Pakistan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a Pakistan İmtiyaz Nişanı verdi

    Pakistan'a resmi ziyarette bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari tarafından 'Pakistan İmtiyaz Nişanı' verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilere ve iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki askeri iş birliğine sağladığı katkılardan dolayı bu nişanı almıştır.

  • Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti
    17:37 Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti

    Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in annesi Safiye Demir, 90 yaşında hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Safiye Demir'in cenazesi, Şalpazarı ilçesinde defnedilecek.

  • Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sırasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şahıs gözaltına alındı
    17:35 Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sırasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şahıs gözaltına alındı

    Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni sonrasında, makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözler sarf eden U.G. adlı şüpheli, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement