AK Parti'nin Trabzon Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Trabzon Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şimdi merkez Türkiye keşfetmiş.

22.05.2015 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şimdi merkez Türkiye keşfetmiş. Kitabı okumuş ama tersinden okumuş. Yürüyen merdivene tersinden biniyor ya bu da son sayfasından başlamış belki zamanla öğrenir ama Türkiye'nin kaybedecek vakti yok" dedi.

Davutoğlu, konuşmasında, mega projeler yaptıklarını ifade ederek, "Biz dünyayla yarışıyoruz" dedi. İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını inşa ettiklerini dile getiren Davutoğlu, havalimanının hemen ötesinde dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü de yaptıklarını anlattı.

Trabzon'da yetişen Yavuz Sultan Selim Han'ın adının 3. Boğaz Köprüsü'ne verildiğini anımsatan Davutoğlu, boğazın altında ikisi tren yolu, biri de karayolu olmak üzere üç katlı tünelin de dünyada bir ilk olacağını vurguladı.

Dünyanın en uzun 4. asma köprüsünün İzmit Köprü Geçişi'nde yapıldığını, Doğu Karadeniz'de dünyanın 2. büyük çift tüplü tüneli Ovit'i yaptıklarını, dünyanın 5. büyük tünelini Mavi Tünel olarak Konya'da açtıklarını anlatan Davutoğlu, bunların hepsinin mega proje olduğunu vurguladı.

"Onlar konuşur, Trabzonlu konuşanlara itibar etmez, Trabzonlu yapana itibar eder" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi merkez Türkiye keşfetmiş. Kitabı okumuş ama tersinden okumuş. Yürüyen merdivene tersinden biniyor ya bu da son sayfasından başlamış belki zamanla öğrenir ama Türkiye'nin kaybedecek vakti yok. Şimdi bunlar, her biri, meydan okudum dedim ki 'Biz eminiz Trabzon da bizi seçecek 81 il de. 81 il de 'AK Parti' diyecek. Onun için 7 Haziran'da seçimi kaybedersek biz bu emaneti bir arkadaşımıza tevdi ederiz. Peki siz tevdi edecek misiniz? Kaybederseniz bırakır mısınız? diye sordum. Kılıçdaroğlu'nda çıt yok. Bahçeli'de yok. Demirtaş denilen cahilde yok. Sonra birer birer 'biz oyumuzu korursak ayrılmayız' dediler. Niye biliyor musunuz? Çünkü bunlar millete güvenmez.

Peki niye siyaset yapıyorlar? Çünkü seçime giderken birileri bunların kulağına fısıldadı. Dışarıdaki işbirlikçileri, paralelciler, bir takım uluslararası çevreler dedi ki 'siz tek tek seçimi kazanamazsınız ama hep beraber birleşin şu AK Parti'ye bir darbe vurun ki Türkiye'nin beli kırılsın. Siz Türkiye'nin belinin kırılmasına izin verir misiniz?."

-"Beraber idare ediyorlar"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin büyüyüp güçlendikçe bütün mazlumlara sahip çıktığını vurguladı.

"Yiğit Trabzonlular, Filistinlileri yalnız bırakır mısınız. Suriyeli yalnız bırakır mısınız. Saraybosna'yı yalnız bırakır mısınız. Demokrasi için sokağa çıkan, hürriyet için çalışan Mısırlıları yalnız bırakır mısınız" sorusunu yönelten Davutoğlu, birilerinin bundan rahatsız olduğunu söyledi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Birileri, Trabzon'un şevkinin, ateşinin enerjisinin aynen Sultan Selim Han'da olduğu gibi ayağa kalkıp Ortadoğu'yu aydınlatmasından rahatsız. Onun için ne diyor bu Demirtaş denilen Eş Başkan? Aslında niye Eş Başkan biliyor musun? Diğer Eş Başkan da Kılıçdaroğlu. Beraber idare ediyorlar. CHDP. Şimdi Yavuz Sultan Selim Han'ın fethettiği 'Kudüs'e Yahudilerin mekanı' dedi. Siz bunlara bir ders verir misiniz? 'Kudüs bize Sultan Selim Han'ın emanetidir' der misiniz? 'Mescid-i Aksa'ya postallarıyla giren İsraille niye dost değiliz' diye soruyor Kılıçdaroğlu. 'Niye orada büyükelçimiz yok' diye soruyor. Sultan Selim Han'ın diyarı Trabzon bu Kılıçdaroğlu'na bir ders verecek misiniz? 'Biz Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girenle dost olmayız' diyecek misiniz?"

"4 yanlış bir doğruyu götürür diyorlardı"

Başbakan Davutoğlu, "Düne kadar 4'tüler. 4'ü birden yani CHP, MHP, HDP, paralel birleşip bize karşı AK Parti'yi devirmeye çalışıyorlardı. Yani '4 yanlış bir doğruyu götürür' diyorlardı. Halbuki Trabzon'un hesabını bilmez bunlar. Trabzonlu der ki 'bir doğru 4 yanlışı götürür'. Şimdi buna ikisi daha eklendi. Üç tane parti var, üç tane de çete" ifadesini kullandı.

HDP'nin Mersin, Adana binalarına yapılan saldırıya değinen Davutoğlu, olayın hemen ardından olayı şiddetle kınadığını ve arkasından İçişleri Bakanlığına da mümessillerinin yakalanması talimatını verdiklerini söyledi.

Buna karşılık HDP'nin "Bunu iktidar partisi, AK Parti yaptırıyor" dediğini dile getiren Davutoğlu, "Elinde delil var mı? Yok. Hadi HDP terörle iç içe, bir pas verdi. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum; özellikle Trabzonlu yiğit kardeşlerim hangi partiye verirseniz verin ama bizi dinleyin ve milli birliği beraberliği korumak için adresin AK Parti olduğunu görün. Niye biliyor musunuz? HDP'liler bir taraftan dediler ki (bu saldıranlar MHP işareti yapıyormuş ama MHP'li değildir, çıksınlar söylesinler, bunlar AK Partilidir)" şeklinde konuştu.

Avni Aker'de Trabzonlu eski şöhretli futbolcularla maç yapacaklarını belirten Davutoğlu, Trabzon şampiyon olduğunda bayram yaptıklarını söyledi.

Davutoğlu, "Şimdi Trabzonspor'undan hareketle HDP bir pas attı, MHP de göğsünde topu dindirdi, ayağına indirdi dedi ki 'HDP doğru söylüyor bunu AK Parti yapmıştır' paslaşmayı görüyor musunuz? Hiç aklınıza gelir miydi? Bölücülerle MHP yan yana" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Trabzon Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement