AK Parti'nin Temayül Yoklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Temayül Yoklaması

AK Parti Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Balıkesir il başkanlıklarında, 7 Haziran genel seçimlerinde ilden aday adayı olanlar için temayül yoklaması gerçekleştirdi.

01.03.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Balıkesir il başkanlıklarında, 7 Haziran genel seçimlerinde ilden aday adayı olanlar için temayül yoklaması gerçekleştirdi.

Eskişehir'de yapılan temayül yoklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü katıldı. Ünlü, burada yaptığı konuşmada, 2015 seçimlerinin Türkiye ve Eskişehir için çok önemli olduğunu vurgulayarak, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, 28 aday adayı için delegeler tarafından oy kullanıldı. Partililer, Eskişehir'de aday olarak görmek istediği 6 kişiyi belirlemek üzere sandık başına gitti.

Bilecik

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yoklamada, Mardin Milletvekili Gönül Bekin, yapılan temayülün, parti içi demokrasinin en önemli temel taşı olduğunu belirtti.

Bekin, "Temayüllerimiz devam ediyor. İnşallah buradan en sağlıklı karar çıkar ve partimize Bilecikimize en iyi hizmeti verecek arkadaşlarımızla Bilecik inşallah yoluna devam eder" ifadesini kullandı.

Temayüle, Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Bursa Milletvekili Önder Matlı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve delegeler katıldı.

Kütahya

AK Parti Kütahya il teşkilatı, 7 Haziran genel seçimlerinde ilden aday adayı olanlar için temayül yoklaması gerçekleştirdi.

Kentteki bir otelin salonunda yapılan temayül yoklamaları için AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Düzce Milletvekili Osman Çakır, Uşak Milletvekili Mehmet Altay'dan oluşan komisyon kuruldu.

Partililer, Kütahya'da aday olarak görmek istediği 4 kişiyi belirlemek üzere sandık başına gitti.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, burada yaptığı konuşmada, temayül yoklamasının sayımının komisyon üyelerince genel merkezde yapılacağını söyledi.

Sonuçların genel merkezdeki komisyonlar tarafından değerlendireceğini aktaran Çetinbaş, "Sonuçlar açıklanmayacak. Temayül yoklaması aday seçiminde destekleyici unsur olarak önemli ama belirleyici kriter değildir. Aday belirleme sürecinin ikinci kısmında aday adayları yüz yüze mülakatlara katılacak. Yoklamanın ülkemiz, kentimiz ve aday adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 44 aday adayı için delegeler tarafından oy kullanıldı.

Afyonkarahisar

AK Parti Afyonkarahisar il teşkilatı, 7 Haziran'da yapılacak 25. dönem milletvekilliği seçimleri için temayül yoklaması yaptı.

Fuar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen temayülde partililer, oy kullanmadan önce "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız" kampanyası kapsamında imza attı. Teşkilat üyeleri, imza atılmasının ardından oy kullanmak için sandıklara gitti.

Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti için önemli günlerden birisinin yaşandığını, teşkilatın 21 aday adayı içerisinden 5 kişiyi seçeceğini söyledi. Hayırlı bir sonuç alıp adayları belirlemek istediklerini dile getiren Yurdunuseven, 3 bin 300 kişinin temayül yoklamasında oy kullanacağını belirtti.

Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ise bu kararlı mücadeleye her türlü desteği göstereceklerini, kadına karşı gerek aile içi gerek cinsel istismar gerekse de mobbing şiddetine karşı olduğunu belirtti.

Balıkesir

Balıkesir'de AK Parti'den 52 milletvekili aday adayı, ilk sınavını temayül yoklamasında teşkilat üyeleri karşısında verdi.

Balkonuk Center'daki temayül yoklamasında 2 bin 700 partili, 16'sı bayan  52 milletvekili aday adayı arasından 8'ini tercih etmek için oy kullandı.

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve İzmir Milletvekili Nesrin Ulema'nın koordinatörlüğünde yapılan temayül yoklamasında 52 milletvekili aday adayı, teşkilat üyelerine broşürlerini dağıtarak destek istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, temayül yoklamasında koordinatör milletvekilleriyle görüşerek bilgi aldı ve oylarını kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Temayül Yoklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement