AK Parti'nin Karaman Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Karaman Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ben AK Parti teşkilatlarına güvenerek diyorum ki (Başarı da benim hanemdedir, başarısızlık da. Ne olursa olsun gereğini yaparım)" dedi.

18.05.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ben AK Parti teşkilatlarına güvenerek diyorum ki (Başarı da benim hanemdedir, başarısızlık da. Ne olursa olsun gereğini yaparım)" dedi.

Davutoğlu, partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Karaman'ın her bir ilçesini gönüllerine yazdıklarını belirterek, "Doğru Kıble Kayası gibi dimdikiz. Karamanlılar bizim 12 yıl içinde zalimlere karşı Kıble Kayası gibi dimdik durduğumuza şahit misiniz? İşte bu şehadet, işte bu şahitlik önemlidir" diye konuştu.

Kazım Karabekir Paşa'nın Karamanlı olduğunu anımsatan Davutoğlu, düşman İzmir'e girdiğinde ve Anadolu'da ilerlerken sadece Doğu ordusunun Kazım Karabekir ile düzenli halini muhafaza ettiğini söyledi.

O yokluklar içerisinde Kazım Karabekir Paşa'nın hem Erzurum hem de Sivas kongrelerinin önünü açtığını anlatan Davutoğlu, şunları belirtti:

"O yokluklar içinde İstiklal Harbi yapan Türkiye'ye ve şimdi 2002'de bizim devraldığımız Türkiye'ye bakın. Terörle mücadele ediyoruz, insansız hava aracımız yok. Etrafta ateş çemberi var, kendi tankımızı yapamadığımız gibi yurtdışından aldığımız tankları modernizasyon için İsrail'e gönderiyoruz. Milli piyade tüfeğimizi bile yapamıyoruz. İşte böyle Cumhuriyetimizin kuruluşundan 100 yıl, 80 yıl sonra acziyet içinde bir Türkiye devraldık."

Türkiye'nin şu anda kendi tankını yaptığını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim yaptı? Şu anda kendi helikopterimizi yaptık, Silahlı Kuvvetler'de hizmete girdi. İki hafta önce Bitlis'e yaptığım ziyarette helikopterime Türk yapımı 'Atak' helikopterleri eşlik etti. Bırakın helikopter yapmayı, helikopter bile alamayan bir ülkeden helikopter yapabilen, savaş helikopteri yapabilen Türkiye Cumhuriyeti devletine bu ülkeyi kim getirdi? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Yine Karamanlı Piri Reis, Karamanlı Kemal Reis. Osmanlı'nın ufkunu Akdeniz'in ötesine taşıyordu. Ama biz geldiğimizde hücumbot bile yapamıyorduk doğru dürüst. Şimdi ise kendi savaş gemimizi yapıyoruz, kendi denizaltımızı yapıyoruz. Kim yaptı? Gururla söylüyorum:  Piri Reis'in o haritalarını hatırlayın, 16. yüzyıl. Şimdi ilk defa bizim dönemde geçen sene Dışişleri Bakanı olarak bizzat takip ettim ve Tanzanya ayağında da onlarla birlikte oldum, Türk yapımı Heybeliada gemisi ve Barbaros Hayrettin misyonuyla birlikte giden gemilerimiz bütün Afrika kıtasını dolaştı. İlk defa oluyor tarihte.  Afrika kıtasını dolaştı ve dost ülkelerin limanlarını ziyaret etti. İlk defa Güney Afrika Cumhuriyeti'nin önünde yani dünyanın tam öbür tarafında, tam güney yakasında Türk donanması ilk defa askeri tatbikat yaptı."

Davutoğlu, daha önce Ege, Akdeniz'e bile hibe ya da satın alınan gemilerle çıkıldığını, şimdi ise Türk yapımı gemilerin Afrika önlerinde olduğunu belirterek, "Yeni bir seferdeler. Genelkurmay Başkanımız ile konuşup, planlamasını yapmıştık. Şimdi de Türk donanması Malezya açıklarında Japonya'ya gidiyor. Ertuğrul gemisinin hatırası için" diye konuştu.

Kudretli Türkiye'nin anlattığı Türkiye olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Buraya gelip birileri milliyetçilik yapmaya kalkarsa özellikle de Sayın Bahçeli gelip, burada sizlere, Kazım Karabekir'in torunlarına milliyetçilik yapmaya kalkarsa ona 'sizin zamanınızda gemi yapabiliyor muyduk, sizin zamanınızda helikopter yapabiliyor muyduk, sizin zamanınızda hızlı tren var mıydı, sizin zamanınızda duble yol var mıydı' diye sorun" ifadesini kullandı.

"Hepsi hesap verecek"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni küresel bir güç yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Onun için önümüzü kesmeye çalışıyorlar, bizi durdurmaya çalışıyorlar. Önce tek tek denediler olmadı, durduramadılar. Partimizi kapatmak istediler, durduramadılar. Bizi durdurabilirler mi? E-muhtıra verdiler, e-muhtırayı 2007'de aynen adresine iade ettik. Bizi ve AK Parti'yi, Cumhurbaşkanımızı seçmemizi engelleyebildiler mi? Sonra Geziciler çıktı, vandallar. Onlar büyük şehirlerimizde ortalığı şiddete boğarken, milletimiz basiretle ayakta durdu. Biz bunlara hiç pabuç bırakır mıyız? Kıble Kayası gibi dimdik olanlar, başları dik olanlar bizim başımızı eğebilirler mi? Sonra paralel çeteyi çıkardılar. 17, 25 Aralık. Bütün hesapları... Hepsi hesap verecek, hepsi."

"Bu seçime giderken bu sefer başka oyunlar içine girdiler" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Baktılar ki tek tek bizimle hesaplaşamıyorlar. Meydan okudum, dedim ki Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a ve hepsine:  'Eğer seçimi kaybedersek yani iktidar olamazsak birinci parti olamazsak bırakırım. Siz bırakmaya hazır mısınız' dedim. Hepsi çark ettiler. Kılıçdaroğlu diyor ki? 'Eski oyumu çıkaramazsam bırakırım.' Eski oyun neydi ki şimdi onu referans alıyorsun. Eski oyunla iktidar olabilir miydin? Hayır. Bahçeli diyor ki:  'Oyum düşmezse bırakmam, oyum düşerse bırakırım.' Allah aşkına yüzde 13 ile yüzde 14 ile millete iktidar ümidi verebilir misin? Öbür tarafta HDP Eş Başkanı 'Barajı geçmezsem, suçta bende olursa bırakırım.' Yahu Eş Başkan olmuşsun tabi ki sorumluluk sende. Ben AK Parti teşkilatlarına güvenerek diyorum ki: 'Başarı da benim hanemdedir, başarısızlık da. Ne olursa olsun gereğini yaparım'."

"Siyaset meydanında bir doğru 4 yanlışı götürür"

"Bu neyi gösteriyor Karamanlılar" diye soran Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bunların hepsinin hesabı AK Parti'yi zayıflatmaya çalışmak. Hep beraber arkalarından paralel çetede dördüncüsü. Dörtlü çeteye bu memleketi bırakır mıyız, Karşılarında dimdik duran, elif gibi duran AK Parti var. Elif gibi duran AK Parti'yi inşallah tekrar iktidar yapar mıyız? İşte bütün mesele bu. Üniversite sınavında 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Birileri dışarıda diyor ki:  'Siz 4 yanlışsınız ama bir araya gelin şu doğruyu götürün.' Biz de onlara diyoruz ki: 'Siyaset meydanında bir doğru 4 yanlışı götürür, 4 yanlışı.' Götürür mü? Bu 4 yanlışı siyasi çöplüğe atacak mıyız? Siz dördünüz değil, onunuz, kırkınız bir arada gelseniz millet bizim yanımızda diyecek miyiz?  Karamanlılar siz 12 yılın farkını çok iyi bilirsiniz."

- Havaalanı yapılacak

Davutoğlu, AK Parti iktidara geldikten sonra Karaman'a üniversite ve organize sanayi bölgesi kurduklarını belirtti.  Kente doğalgazı AK Parti'nin getirdiğini anlatan Davutoğlu, 2017 yılında da Ermenek'e doğalgaz geleceğini bildirdi.

Karaman'da 2002'de sadece 2 olan ambulans sayısının 25'e çıktığına dikkati çeken Davutoğlu, şunları ifade etti:

"O dağlarda hastaneye yetişemediği için vefat eden bir annenin evladıyım. Bunun acısını bilirim. Dört yaşındaydım. Taşkent'ten Konya'ya yetişemedi. Bu dağlarda inşallah bir daha zafiyet dolayısıyla, ambulans eksikliği, yol eksikliği dolayısıyla hiçbir anne, hiçbir evlat hayatını kaybetmeyecek. Takdir Allah'ındır ama tedbir bizimdir. Her türlü tedbiri alacağız."

Davutoğlu, Karaman'da 250 bin dönüm araziyi sulamaya açtıklarını, 36 milyon dolar olan il ihracatının 360 milyon dolara yükseldiğini, 19 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 119 kilometreye yükselttiklerini anlattı. Davutoğlu, hızlı trenin Konya'dan Karaman'a geleceğini ve buradan Mersin, Adana, Şanlıurfa boyunca Habur'a kadar gideceğini kaydetti.

Davutoğlu, Karaman havalimanının etüt çalışmalarını tamamladıklarını, kenti Ereğli üzerinden Adana otoyoluna bağlayacaklarını belirtti.

Karaman'ı gelecek dönemde dünyaya tanıtma yönünde büyük gayret sarf edeceklerini dile getiren Davutoğlu, "Anadolu medeniyetimizdeki derin kimliğini dünyaya tanıtacağız. Piri Reis Müzesi kurduk, şimdi de Karaman'ı kültür ve turizm havzasına dönüştüreceğiz. Karaman artık kenarda bir il değil, artık Türkiye'nin yükselen ili oluyor inşallah" dedi.

Davutoğlu, don ve afetten etkilenen Karamanlı çiftçilerin zararının en kısa sürede karşılanması için talimat verdiğini de söyledi.

Karamanlılardan iki milletvekilini de isteyen Davutoğlu, ilde AK Parti'ye yüzde 75 oy çıkması için söz istedi.

Elvan'ın konuşması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da halkın demokrasi, milli irade, özgürlük, büyük ve güçlü Türkiye için dimdik ayakta durduğunu belirtti.

AK Parti'nin 10'uncu seçimine gireceğini, 9 seçimde Karaman'ın tarih yazdığını belirten Elvan'ın, "7 Haziran'da tekrar tarih yazmaya var mısınız" sözleri üzerinde meydandakiler "evet" yanıtını verdi.

AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde ülkenin fiziki, sosyal, ekonomik altyapısını güçlendirdiğini söyleyen Elvan, AK Parti öncesinde 1965-2002 dönemi arasındaki 37 yıllık süreçte 28 iktidarın geçtiğini, her iktidarın ömrünün 1 yıl 4 ay olduğunu belirtti.

Elvan, "Sizler o partilere tam beş yıl için emanet verdiniz ama onlar emanetlerine hıyanet etti. Bir anlamda vakitlerini doldurmadan kaçtılar veyahut darbecilere karşı selam durdular ama siz, AK Parti iktidarı dimdik ayakta durdu. Biz sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkiye, o koalisyon karanlık dönemlerden kurtuldu. İnşallah ikinci atılım döneminde Karaman'ı, Türkiye'ye şahlandıracağız" diye konuştu.

Mitingden notlar

Başbakan Davutoğlu, mitingin yapıldığı Aktekke Kent Meydanı'na parti otobüsüyle geldi. Burada sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında "Karaman seninle gurur duyuyor", "AK Gençlik yanında, hedef 7 Haziran" "AK Gençlik'ten hocasına selam olsun", "Pensilvanya gelecek, hesap verecek", "Dik dur eğilme, AK gençlik seninle", "İşte ordu, işte komutan", "İşte gençlik, işte Başbakan" sloganları atıldı.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanında, "Torosların yiğidi, yeni Türkiye'nin ümidi Sayın Başbakanımız hoşgeldiniz", "12 Eylül'de yoktuk, 28 Şubat'ta çocuktuk, bu sefer yedirtmeyiz", CHP, MHP, HDP, hepsi birbirine paralel", "Kıble Kayası, ümmetin mayası", "Sayın Başbakanımız Karaman'a hoşgeldiniz",  "Dik dur eğilme hemşehrilerin seninle", "Taşkent'ten başkente gururumuzsunuz", "Bu seçimde particilik yok, hemşehrilik testi var, ayrı gayrı yok, kalbi Karaman diye atan bir Başbakan var", "Burası senin evin, Karaman'ın oyları da, duaları da senin", "Sevdası memleket tarafı millet, mührü hizmet, mayasında Toroslardan gelen asalet, işte o bizim Davutların Ahmet" pankartları asıldı.

Mitingin sonunda Davutoğlu, dedesini tanıdığını söyleyen 78 yaşındaki Ali Güngör isimli yaşlı bir vatandaşı sahneye çıkardı.

Başbakan Davutoğlu'nu da tanıdığını belirten Güngör, " Hızır Aleyhisselam'ın ayak bastığı toprakların çocuğu o. Torosların çocuğu. Ben onun asaletini bilirim. Evimizden bir Başbakan gitmiş. Oylarınızı sakınmayın. Ötekilere inanmayın, kanmayın. İnanmayın o firavunlara" dedi. Davutoğlu, daha sonra Ali Güngör'ün elini öptü.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Karaman Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement