AK Parti'nin Erzurum Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Erzurum Mitingi

AK Parti\'nin Erzurum Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (5) "Kürt kardeşlerime şunu söylüyorum, ne olur siyasi Kürtçülük yapmayın, bu oyunu gelin bozun, hizmete oy verin, size hizmetkar olana oy verin, ideoloji karın doyurmuyor" "Onlar belediyecilik denince, Erzurum Belediyesi mi? Erzurum merkez. 'Ücra köye ulaşamaz' diyor, 'ücra ilçelere ulaşamaz' diyor.

21.03.2014 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kürt kardeşlerime şunu söylüyorum, ne olur siyasi Kürtçülük yapmayın, bu oyunu gelin bozun, hizmete oy verin, size hizmetkar olana oy verin, ideoloji karın doyurmuyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin, Erzurum'da, Gar Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, 2023 Türkiyesi'nin farklı bir Türkiye olacağını belirterek, 2011'de Erzurum'da 25. Kış Üniversite Oyunlarının yapıldığını ve sadece bu oyunlar için şehre çok ciddi eserler kazandırdıklarını, 23 bin kişilik stadyum inşa ettiklerini anımsattı.

Meydandakilerin tezahüratı üzerine, "Sadece rükuda eğiliriz, bunun dışında eğilmek yok" diyen Erdoğan, "Sadece bu kış oyunlarıyla alakalı 650 trilyon yatırım yaptık. Erzurum'da sağlık alanında attığımız adımlarda çok eserler meydana getirdik" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, çok sayıda ilçeye devlet hastaneleri yaptıklarına değinerek, "Girilmedik yer var mı? Niye? Biz size sevdalıyız ya. Biz size aşığız ya. Biz bu milletin dertlisiyiz" ifadesini kullandı.

Erzurum'un geçmişte çok çileler çektiğini, hastaların taşınamadığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Şimdi paletli ambulanslarımız var mı? Helikopter ambulanslarımız var mı? Hemen alıp gerektirdiği yere getirebilecek imkana sahibiz. İşte bütün bu adımları niçin attık? Bir aşk uğruna, bir sevda uğruna. 'Biz bu milletin hizmetkarıyız' dedik, onun uğruna. Lafla olmaz bu, uygulamayla olur. 3,5 sene iktidarda kal, kaç git. 5 sene yapacaktın bu işi. Niye 5 sene kalmadın?  Şu MHP'ye 30 Mart'ta gereken cevabı vereceğinize inanıyorum. BDP'ye gereken cevabı vereceğinize inanıyorum. Kürt kardeşlerime şunu söylüyorum, ne olur siyasi Kürtçülük yapmayın, bu oyunu gelin bozun, hizmete oy verin, size hizmetkar olana oy verin, ideoloji karın doyurmuyor."

AK Partinin belediyecilikteki başarısına işaret eden Erdoğan, Büyükşehir Yasasına CHP, MHP ve BDP'nin karşı çıktığını anımsattı.

Erdoğan, "Çünkü onlar belediyecilik denince, Erzurum Belediyesi mi? Erzurum merkez. 'Ücra köye ulaşamaz' diyor, 'ücra ilçelere ulaşamaz' diyor. Biz İstanbul'da yaptık oldu, Kocaeli'de yaptık oldu. Orada oluyor da burada niye olmasın? Yani vali ulaşıyor, belediye başkanı ulaşamıyor, böyle bir şey olabilir mi? Valinin imkanı yok ama belediyenin imkanı var. Neyle? İlçe belediyeleriyle. El ele verecekler" değerlendirmesinde bulundu.

Hizmetlerin artık en ücra yere kadar ulaştırılacağını vurgulayan Erdoğan, artık köy ve belde yerine mahalle kavramının getirildiğini anımsattı.

-"Erzurum kaynayacak"

Erzurum'da büyükşehir belediyesinin en ücra köşeye kadar elini uzatmasını istediklerini, buradaki çalışmaları yakından takip edeceklerini bildiren Erdoğan, "Çünkü Erzurum bizim doğudaki evelallah en modern, en numune şehrimiz olacak. Kıyaslamaya kalktığımız zaman Erzurum'u göstermemiz lazım ona göre. Kayak merkezleri tıklım tıklım dolacak inşallah. Sadece Palandöken demeyeceğiz artık. İnşallah Konaklı'yı da bir kayak merkezi haline getireceğiz. Oranın da taleplilileri var. Gelip orada yatırım yapmak isteyenler var. Hem yerli hem yabancı. Erzurum kaynayacak ya" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şehre modern bir havalimanı yaptıklarına dikkati çekerek, "Burası çok daha fazlasıyla kaynayacak" dedi.

Erzurum'a 12 yılda 5 bin 382 konut yaptıklarını, yargı binalarını tamamladıklarını, şehirdeki 49 kilometrelik bölünmüş yolu 12 yılda 491 kilometreye çıkardıklarına değinen Erdoğan, "Bire on, farkımız bu. İnşallah Tekman tünelini de talimatını verdim onun üzerinde de ayrıca çalışıyoruz. Çünkü o yolu tünelle iyice kısaltacağız" diye konuştu.

Meydandakilerden seçimlere 8 gün kala söz isteyen Erdoğan, "Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Erzurum'dan 30 Mart akşamı farklı müjde bekliyoruz. Sandıkları, kuş uçurtmayacaksınız. Müşahit kartınız yoksa beldelerden, ilçelerden il teşkilatından kartlarınızı alın. Sandıkları adeta gözetleyeceksiniz. Hanım kardeşlerim, gençler, beyler sakın ha, bu milli görev. Bu, bizim namusumuz. Asla dokundurtmayacağız. Oralarda yolsuzluklara fırsat vermeyeceğiz. Erzurum inşallah sandıkta oy patlamasını yapacak ben buna inanıyorum, bu tablo bunu gösteriyor" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinin önemine işaret ederek, "Bu seçim bir başka seçim olacak. Yani bu sıradan bir belediye seçimi değil, adeta bir genel seçim" dedi.

Erzurum'da ulaşım alanında yapılan hizmetlere dikkati çeken Erdoğan, "Yaptıklarımız çok. Diğerlerinin yaptığı zaten bir şey yok. Ama biz bütün bu yaptıklarımızı size olan sevdamızla yaptık. Şu ana kadar tek şey bunlara yeter. Erzurum'a 12 yıl içinde yaptığımız yatırımların toplam tutarı 10 katrilyon. Neredeyse her yıla 1 katrilyon. Erzurum'u biz seviyoruz ya. Erzurum da bizi seviyor. Biz, iki sevdalıyız ya. Allah yar, yardımcımız olsun inşallah" değerlendirmesinde bulundu.

-Notlar

AK Parti'nin, Gar Meydanı'nda düzenlediği miting, hükümetin son 12 yılda yaptığı yatırım ve hizmetlerle ilgili sinevizyon gösterimiyle başladı.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile AK Parti'nin seçim şarkısı eşliğinde, platforma çıkarak halkı selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın, yaklaşık 1 saat süren konuşması esnasında, alandaki vatandaşlar, sık sık "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" yönünde tezahüratta bulundu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, bir ahitleşme yapacaklarını belirterek, "Burada belediye başkanlarımızla beraber, tüm belediyeleri almaya kararlı mıyız? Siz şahit olun. Onlar da çalışacak siz de çalışacaksınız ve sandıklardan gümrbür gümbür çıkacağız. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet. Günümüz hayırlı olsun. 30 Mart hayırlı olsun" dedi.

Erdoğan, daha sonra, eşi Emine Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazacı, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen ile halkı seçim şarkısı eşliğinde selamlayarak, miting alanından ayrıldı.

Miting alanında, "Burs Himmet Kurban Dediniz, Oyları CHP'ye Verdiniz, Haram Olsun",

"Cumhuriyeti Kuran Dadaş, Vatanı Satmaz Gardaş", "Usta İhanete, Yalana, İftirayaya Sabır De", "Dadaşın Hasıyız, Uzun Adamın Yanındayız", "Tükendi Hizmetin Himmeti, Dilde Sermaye Olan Beddua Kaldı", "Bir Dadaş Asla Neler Söylemez: Başrörtüsü Füruattandır, Cebrail Parti Kursa Oy Vermem, Otorite Tanınmalıydı, Beceremediz, Dinlerarası Diyalog, Tweetleri İkiye Katlayın" yazılı pankartlar dikkati çekti.

-İçişleri Bakanı Ala

İçişleri Bakanı Efkan Ala da konuşmasında, milli manevi değerlerin kalesi Erzurum'u, saygıyla selamladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sizden aldığı emenati hiçbir zaman yere düşürmeyen, Endonezya'dan Fas'a kadar nerede mazlum varsa onun yanında, nerede zulüm varsa onun karşısında olan lideriniz geldi. Hayırlı uğurlu olsun. Doğru zamanda doğru yerde doğru insanlarla bulundunuz. Sizleri yürekten kutluyorum. Bin yıl denecek düzeni, 10 yılda tarumar eden bu hareket ve liderinin arkasında duruşunuzu yürekten kutluyorum. Bilinizi ki sizin değerleriniz, bizim değererimizdir. Sizin hüznünüz bizim hüznümüzdür, sizin sevinciniz bizim sevincimizidir. Biz hiçbir zaman bu değerleri yere düşürmeyiz. Bundan emin olunuz. İnşallah beraber yürüyeceğiz, beraber aynı hedeflere varacağız. Türkiye'de 13 yılda gerçekleştirdiğimiz meseleleri, siz zaten yaşayarak biliyorsunuz, şu meydanı şu zamanda, iradeye, demokrasiye, darbe girişimlerinin olduğu zamanda tıklım tıklı doldurmuş olmanızın bize hangi sorumlulukları yüklediğini bildiğimizi sizlere arz etmektyiz. Bunun şurunurdayız, bunun gereğini yapacağız."

-Eski Sağlık Bakanı Akdağ

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ da mitingin açılışında yaptığı konuşmada, İstasyon Meydanı'nın, Erzurum'un heyecanını ve coşkusunu bütün Türkiyeye gesterdiğini belirtrek, "Helal olsun size. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, biz Erzurumlular bir kere daha bağrımıza basıyoruz. Her türlü yalana, dolana her türlü sıkıntıya ragmen biz 'Uzun Adamı' Recep Tayyip Erdoğan'ı, Erzurum'da bir kere daha başımızın tacı biliyoruz. Sizlerin bu coşkunuz, bu heyecanınız bizim de enerjimizi, azmimizi artırıyor" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Erzurum Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement