AK Parti'nin Erzurum Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Erzurum Mitingi

AK Parti\'nin Erzurum Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: ( 4) "Bu seçim Ahmet'in, Mehmet'in seçilmesi değil, bu seçim 'AK Parti Türkiye'de ne kadar oy alıyor', bunun seçimi. Herkes buna bakacak.

21.03.2014 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu seçim Ahmet'in, Mehmet'in seçilmesi değil, bu seçim 'AK Parti Türkiye'de ne kadar oy alıyor', bunun seçimi. Herkes buna bakacak. Türkiye de dünya da buna bakacak" dedi.

Partisinin Erzurum'da düzenlediği mitingte konuşan Erdoğan, Erzurum'da bir kez daha kardeşliğin, büyük Türkiye, güçlü Türkiye idealinin kazanacağını ifade etti.

Bu vesile ile Türk dünyasının ve tüm halkların 21 Mart nevruz bayramını kutlayan Erdoğan, "Geçen yıl nevruzu tüm Türkiye'de kardeşlik içinde kutladık. Geçen nevruzdan bu güne kadar Türkiye'de kalıcı bir baharı yaşadık.  Bu yılda 77 milyon tek yürek halinde ortak bayramımız nevruzu idrak ediyoruz. Nevruz ülkemiz, milletimiz, geniş coğrafyamız için hayırlara vesile olsun. Bahar ülkemizde milletimiz arasında her daim kalıcı olsun" diye konuştu.

Milliyetçiliğin, ülkesini, milletini sevmek, ülkesi için, millet için eser ortaya koymak olduğunun altını çizen Erdoğan, "Biz eserlerimizle milliyetçiyiz. Onlar, kuru sloganlar. Kafa tası milliyetçisi bunlar" ifadesini kullandı.

İktidarı MHP'den aldıklarını anımsatan Erdoğan, "MHP'ye gönül verenlere seslenerek, "Bunlarda yalanın bini bin para" dedi.

Erdoğan, Bahçeli'den iktidarı devraldıklarında, milli gelirin 230 milyar dolar  olduğunu ifade ederek, 12 yılda milli gelirin üzerine 590 milyar dolar ilave ettiklerini ve 820 milyar dolara ulaştırdıklarını anlattı.

Erdoğan, "Ey Bahçeli, söyle bakalım millet sana 5 seneliğine iktidarı verdi. Niye 5 sene durmadın da 3,5 yılda kaçıp gittin. Bunlar yönetemez kaçıp gider. Orada da kaçıp gitti" dedi.

Türkiye'de 79 yılda,  610 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 12 yılda kendilerinin 17 bin kilometre yol yaptıklarını aktaran Erdoğan, Bahçeli'nin kendilerine iktidarı devrettiğinde, IMF borcunun, 23,5 milyar dolar olduğunu anımsattı.

Bu borçları ödeyerek, 14 Mayıs'ta sıfırladıklarını belirten Erdoğan,  IMF'nin kendilerinden 5 milyar dolar borç istediğini, bu parayı da vereceklerini söyledi .

"Veren el alan elden üstündür, buradan hareket ediyoruz" diyen Erdoğan, iktidarı devraldıklarında Merkez Bankası'nın kasasında 27,5 milyar dolar bulunduğunu, şimdi ise bunun 128 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

"Halep oradaysa arşın Erzurum'da" ifadelerin kullanan Erdoğan, iktidara geldiklerinde Ziraat ve Halk bankalarının görev zararı yazdığını, şimdi ise bu iki bankanın, Avrupa'nın en saygın bankaları arasında yer aldığını vurguladı.

Bu bankaların şu anda Batılı bankalarla yarıştığını kaydeden Erdoğan, görev zararı olarak 13,5 katrilyon devraldıklarını, bunları ödediklerini ifade etti.

Bu paranın, işçinin, memurun olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Maaş ödeyemiyorlardı. Maaşlarından kesiyorlardı. O parayı biz ödedik. 'Devlet dedik işçisine memuruna borçlu olur mu?' Konut edindirme yardımı altında, 3,5 katrilyonu da biz ödedik. Ne yaptı 17 katrilyon. Şimdi bu MHP, hangi yüzle Erzurumlu dadaşımdan oy isteyecek. Kardeşim oyumuza ne olur sahip çıkalım. Bu seçim Ahmet'in, Mehmet'in seçilmesi değil,bu seçim 'AK Parti Türkiye'de ne kadar oy alıyor', bunun seçimi. Herkes buna bakacak. Türkiye de buna bakacak, dünya da buna bakacak. "

Düzce, Sakarya, Kocaeli depremlerini anımsatan Erdoğan, bu depremlerin altından MHP'nin kalkamadığını ve 3,5 yılda kaçıp gittiğini söyledi.

Kendilerinin, Bingöl, Van ve Simav depremlerinde, 1 yılda kentleri yeniden inşa ettiklerini aktaran Erdoğan,  milleti, mazlumu, mağduru  sevmenin, onları ayağa kaldırmanın bu olduğunu dile getirdi.

Savunma sanayinde tarih yazıldığını, ALTAY adı verilen ana muhabere tankı projesiyle Türkiye'nin kendi tankını ürettiğini anlatan Erdoğan, ATAK taarruz helikopteri ve ANKA adı verilen insansız hava aracının da artık Türkiye tarafından üretildiğini ifade etti.

Milliyetçiliğin bu olduğunu kaydeden Erdoğan, MİLGEM adı verilen iki savaş gemisinin tamamlandığını, birinin şu anda Afrika yolunda olduğunu, iki tanesinin de inşa edildiğini bildirdi.

Dünya'da Türkiye'nin kendi savaş gemisini üreten 10 ülkeden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, ilk milli uçak HÜRKUŞ'un bu sene havalandığını hatırlattı.

Milli savaş uçağının ilk kavramsal tasarımın da yapıldığını dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin 2023'e kadar milli savaş uçaklarını da imal eden bir ülke olacağını söyledi.

KİRPİ adı verilen zırhlı araçların, seyir füzelerinin, tank savar füzelerinin, güdümlü roketlerin artık Türkiye'nin kendi teknolojisiyle üretir hale geldiğini anlatan Erdoğan, ilk milli gözlem uydusu Göktürk 2'yi uzaya fırlattıklarını, Görtürk 1'i de seneye uzaya fırlatacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, Uydu Fırlatma Merkezi'nin kurulması için etütlere başlandığını aktardı.

-"AK Parti çok şeyleri bir ilk olarak başlattı"

AK Parti iktidarının bu ülkede çok şeyleri bir ilk olarak başlattığına işaret eden Erdoğan, bunları hızla devam ettirdiklerini söyledi.

İktidarları döneminde 205 bin derslik yaptıklarını, kitapların ücretsiz dağıtıldığını belirten Erdoğan, "Kitap bulamıyorduk, kitap" dedi.

Erdoğan, Erzurum'da ikinci üniversiteyi de kurduklarını anımsatarak, iktidara geldiklerinde 76 olan üniversite sayısına 99 ekleyerek, 175'e ulaştırdıklarını anlattı.

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte ülke genelinde çok büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şimdi Erzurum'a 700 yataklı sağlık kompleksi kazandıracaklarını kaydetti.

Erdoğan, 4 hastaneden oluşan kampüsün ihalesinin önceki gün yapıldığını hatırlatarak, daha sonra bu sağlık kampüsünü büyüterek, bünyesindeki hastane sayısını 6'ya, yatak kapasitesini de bin 560'a çıkartacaklarını söyledi.

-"Ey Bahçeli senin buraya hayalin bile ulaşamaz"

Erzurum'a yapacakları eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yıl sonunda Ovit Tüneli'ni bitireceğiz. Ovit Tüneli bittiği zaman bir ucu Erzurum, bir ucu Rize olmak üzere 2 lojistik merkez yapıyoruz. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı tünellerinden biri. Ovit Tüneli tamamlandığında İkiz Dere- İspir yolu artık inşallah yılın 12 ayında açık kalacak. Rize-Erzurum arasındaki seyahat süresini yarı yarıya azaltıyor. 132 yıllık bir hayal. Ey Bahçeli, ey Bahçeli senin buraya hayalin bile ulaşamaz, hayalin."

Mevcut yolu 7 kilometre kısaltan 5,2 kilometre uzunluğundaki Kop Tüneli Projesi hakkında da bilgi veren Erdoğan, bu tünelin de Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum yolunu Karadeniz limanlarına bağladığını bildirdi.

-"Hızlı tren Erzurum'a geliyor"

"Ferhat olduk Ferhat. Dağları deldik. Şirin burada. Şirin'e kavuşuyoruz. Hamdolsun" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihi boyunca, 79 yılda, 50 kilometre uzunluğunda 83 tünel yaptılar. Biz 12 yılda 122 tünel yaptık. Farkımız bu. Bütün bunların yanında tabii ki barajlarla çok büyük adımlar atıldı. Erzurum'da tabii beklenti var, biliyorum. Hızlı tren. İnşallah hızlı tren Erzurum'a geliyor. Hızlı trenin Erzurum'a gelmesiyle birlikte tabii ki Erzurum artık Türkiye'nin bir baştan bir başa hızlı trenle artık rahatlıkla, huzur içinde, modern bir yaşamı inşallah gerçekleştirmiş olacak. 2023 Türkiye'si farklı bir Türkiye olacak inşallah."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Erzurum Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement