AK Parti'nin Bergama Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Bergama Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim Türkiye'nin geleceği için çok güzel, çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Türkiye'yi geleceğe hazırlayan dev projelerimiz var. 81 vilayetimizi, ilçelerimizi imar edecek, insanlarımızın hayat standardını yükselteceğiz" dedi.

23.10.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim Türkiye'nin geleceği için çok güzel, çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Türkiye'yi geleceğe hazırlayan dev projelerimiz var. 81 vilayetimizi, ilçelerimizi imar edecek, insanlarımızın hayat standardını yükselteceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin İzmir Bergama'da düzenlediği mitingde, bir kanadıyla Ankara'ya bir kanadıyla İstanbul'a bağlanan İzmir'i kimsenin durduramayacağını söyledi.

"İzmir'i Akdeniz'in en güzel, en gelişmiş limanına sahip kılacağız. İzmir'i yükselen bir yıldız yapacağız" diyen Davutoğlu, "7 yat limanı ve 2 balıkçı barınağı yapacağız. Avrupa'nın en modern lojistik merkezlerinden birini İzmir'e yapıyoruz. Bergama için de büyük bir öneme sahip olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nı yapıyoruz. Bu limana emeği geçen bütün ulaştırma bakanlarımıza, Sayın Binali Yıldırım'a, Sayın Lütfi Elvan'a şimdi Sayın Feridun Bilgin'e teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki AK Parti döneminde bu limanın İzmir'e ne bereketler getirdiğini herkes görecek, aynı zamanda Aliağa'dan limana demir yolu bağlantısı da yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu göreve geldiklerinde Bergama'nın birçok ihtiyacının bulunduğunu belirlediklerini anlatarak, "Yıllardır yapılamayan 150 yataklı Bergama Devlet Hastanesini biz yaptık, hizmete açtık. Bereketli elleriyle, alın teriyle Bergama'nın toprağını karış karış işleyen çiftçi kardeşlerimize bugüne kadar 260 milyon lira nakit destek verdik. Zeytin üreticilerini desteklemek için 1,5 milyon Gemlik türü zeytin fidanını bedelsiz dağıttık. İnşa ettiğimiz sulama tesisleriyle tam 75 bin dönüm araziyi sulamaya açtık" ifadesini kullandı.

Buraya da yeni müjdelerle geldiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şu anda Aliağa'ya kadar gelen İzban Raylı Sistemi, Bergama'ya kadar gelecek inşallah. İzmir'in ikinci havalimanını bu bölgeye yapacağız. Bergama'nın, Dikili'nin, Foça'nın, Kınık'ı kalkınmasına büyük hız vereceğiz. Aliağa'da demir çelik tesislerimizin ve özellikle kamyoncularımızın yol sorunu olduğunu biliyoruz, belediyenin çözemediği bu sorunu en kısa sürede Karayolları Genel Müdürlüğü üzerinden çözeceğiz. Bergama'ya Musacalı ve Sarıcalar barajları ile Seyitlik ve Narlıca göletlerini yapıyoruz. Bergama'nın yeşiline yeşil, suyuna su, muhabbetine muhabbet katacağız inşallah. Bergama çevre yolunu önümüzdeki sene tamamlıyoruz."

"Bergamalıların oluşturduğu şu sahneyi hiç unutmayacağım"

Davutoğlu, miting alanındaki partililerin coşkusuna karşılık  "Aziz Bergamalılar, ben bir yerde miting yaptım mı, o mitingin sahnesini hiç unutmam, hele hele böyle yağmur altında saatlerce bizi bekleyen, sonra da dinleyen bu Bergamalıların oluşturduğu şu sahneyi hiç unutmayacağım, hiç" dedi.

Başbakan Davutoğlu, miting alanındakilere "Bergama'dan Ankara'ya bir kuş uçsa, Bergamalı selam getirmiş diye o kuşu bağrıma basacağım, ama sizler de bizi bağrınıza basacak mısınız? Sizler de bu vatan evlatlarına 'Haydi tek başına iş başına' diyecek misiniz" diye sordu.

Bergama'nın tarih merkezi olduğunu belirten Davutoğlu, "Geçtiğimiz sene Bergama Antik Kenti'ni, Dünya Kültür Miras Listesi'ne aldırdık. Dışişleri bakanı olarak da yakından takip ettiğim bir dosyaydı. Çünkü Bergama dünya kültürünün gerçek anlamda merkezi. Gelecekte de evrensel kültürün merkezi olacak, hiç merak etmeyin Bergama da İzmir de turizmin yıldızı olacak" ifadelerini kullandı.

Bergama'nın ihtiyacı olan huzurevini en kısa sürede yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Yaşlılarımıza hürmet, bize vazifedir. Emeklilerimizin maaşlarına önce bin 100 lira, üzerine bin 200 lira verdik, sonra bin 200 lira daha verdik. Yaşlılarımızın duasını almak için, huzurevi de dahil ne icap ediyorsa yapacağız. Bergama her şeyin en güzeline layıktır. İnşallah buraya bir fakülte, bir gençlik merkezi ve müze talebini de en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" dedi.

"Türkiye'nin geleceği için çok güzel, çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var"

Antik Bergama'da eğitim merkezleri bulunduğunu anlatan Davutoğlu, ilçeye fakülteyi de getireceklerini, üniversiteyle de fakülteler üzerinden tanıştıracaklarını, Bergama'yı bir kültür, turizm, tarım merkezi ve gönüllerin merkezi yapacaklarını söyledi.

"Ayrıca Kozak Çevreyolu'nu ilçe dışına çıkarmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Doğayı, tarihi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim Türkiye'nin geleceği için çok güzel, çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Türkiye'yi geleceğe hazırlayan dev projelerimiz var. 81 vilayetimizi, ilçelerimizi imar edecek, insanlarımızın hayat standardını yükselteceğiz. Bizim millet olarak bütün zorlukları aşacak gücümüz var, irademiz var. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, umudumuz büyük, hayallerimiz büyük, milletimiz büyük, devletimiz büyük, vatanımız büyük, yüreğimiz mangal gibi büyük. Başka neye ihtiyacımız var bizim? Türkiye adım adım bütün şehirleriyle, bütün insanlarıyla, bütün renkleriyle geleceğe yürüyor. 1 Kasım'da bir kere daha birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz kazanacak, Türkiye kazanacak, milletimiz kazanacak. Bergamalı, İzmirli, Egeli kazanacak. Bergamalılar büyük Türkiye yolunda bu yol aşıklarına, yoldaş olmaya var mısınız?"

Miting alanındakilere 1 Kasım'a kadar her Bergamalı ve İzmirlinin evine giderek bu davayı anlatmaya hazır olup olmadıklarını soran Davutoğlu, "1 Kasım'da sandıklara sahip çıkmaya, sandıklarda yeni bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız, söz mü? Söz mü?... Bergamalı söz verdi mi, işte böyle meydanı da doldurur, oylarıyla sandıkları da dolduracak inşallah. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Devletimize milletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Mitingden notlar

Başbakan Davutoğlu, mitingin gerçekleştirileceği alana eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Alana gelişinde otistik gençlerden oluşan mehter takımını dinleyen Davutoğlu, marşın sona ermesinin ardından yanına gittiği gençlerle sohbet etti.

Konuşmayı gerçekleştireceği platforma çıkan Davutoğlu, vatandaşları selamladı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından elinde çiçek sepetiyle sahneye çıkan ve bir şeyler söylemek istediğini ifade eden Rukiye Çalışıroğlu'nun elini öptü ve "Ben de bilmiyorum ne diyecek ama Bergamalı söyledi mi güzel şey söyler" diyerek mikrofonu verdi. Atmaca Mahallesi'nin Romanlarından ve mahalle temsilcisi olduğunu belirten Çalışıroğlu, "Atmaca Mahallesinin adına sana 'Hoş geldin Başbakanım' diyorum. Seni seviyorum. Ben Roman'ım, Roman" diyerek Romanlar adına teşekkür etti.

Çalışıroğlu'nun sözleri üzerine Davutoğlu, "Aslında unuttuğum bir şeyi hatırlattı bana teyzem. Biliyor musunuz, vaatlerimizin biri de Atmaca'daki Roman vatandaşlarımızın konut sorununu çözeceğiz inşallah. Onlara en güzel mekanı vereceğiz. Gönül dolusu muhabbetlerle onları Bergama'nın da İzmir'in de inşallah en iyi mekanlarına, evlerine sahip kılacağız" dedi.

"Bergamalılar onlara gözünüzün nuru gibi bakacaksınız"

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Yeniyol mevkisinde görevli trafik polislerinin bulunduğu ekip aracına teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Gılıç'ın eşi Akile Gılıç ve kızı Ecem Gılıç da Davutoğlu'nun yanına geldi.

Ecem'i elinden ve alnından öpen Başbakan Davutoğlu, "Bütün Bergamalılar, bütün İzmirliler, Egeliler ve bütün ülkemiz adına şehidimiz Ahmet Gılıç'ın muhterem eşi Akile Hanım'a ve güzel kızı, dünyalar güzeli Ecem'e bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Onlar bize şehidimizin emanetleridir. Bergamalılar onlara gözünüzün nuru gibi bakacaksınız. Bizim için de onlar en kutsal emanettir. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları üzerine ise Davutoğlu, "İşte Ecem kızımız artık bütün Bergama'nın, İzmir'in, Ege'nin hepimizin kızıdır. Allah ona, ailesine uzun ömürler versin ve her zaman Bergama'nın medarıiftiharı olarak onları bağrınızda barındırmanızı rica ediyorum" diye konuştu.

Miting öncesinde yapılan uyarıda Türk bayraklarının rengini şehitlerin kanından aldığı belirtilerek, miting sonrası bayrakların uygunsuz yerlere bırakılmaması istendi.

Alanda "Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet", "Dosta güven, düşmana korku veren bir yiğit adam hoş geldin" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Davutoğlu'nun konuşması sık sık "Hoş geldin bilge adam, hoş geldin", "Dik dur eğilme, AK gençlik seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları ile kesildi.

Davutoğlu, mitinge katılan bakanlar ve milletvekili adaylarıyla platformdan vatandaşları selamlayarak karanfil attı.

Mitinge Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Selçuk Özdağ, Çiğdem Karaaslan, milletvekilleri ile İl Başkanı Bülent Delican da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Bergama Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement