AK Parti Muğla 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Muğla 5. Olağan Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3) "Milli iradeye meydan okuyanlar bilsinler ki hiçbir yer AK Parti için başkasının kalesi, başkasının önemli bir güç merkezi değildir.

17.01.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milli iradeye meydan okuyanlar bilsinler ki hiçbir yer AK Parti için başkasının kalesi, başkasının önemli bir güç merkezi değildir. AK Parti her yerdedir, her yerde olacaktır, her yerde birinci parti olacaktır" dedi.

Davutoğlu, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Muğla 5. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, CHP'nin Şişli ile kendi kavgalarıyla, MHP'nin ise kendi iç olaylarıyla uğraşırken, AK Parti'nin hükümeti kurar kurmaz, süratle reformlara giriştiğini söyledi.

Son olarak aileyi, dinamik nüfusu koruma planını açıkladıklarını ve bu taslakla çalışan kadınlara çok özel haklar getirdiklerini ifade eden Davutoğlu, "Ama sembolik olarak en önemlisi ne biliyor musunuz? Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olarak doğan her çocuk doğduğunda annesine ilk altın devletimizden hediye verilecek" diye konuştu.

Kendileri için anneliğin en kutsal misyon olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Annelerin ayaklarının altından öpen bir kültürün mensuplarıyız. Daha önce, bizden önce iktidarlar şunu yapıyordu. Diyorlardı ki 'Türkiye'nin kişi başına geliri artsın diye nüfus kontrolü yapalım, doğum kontrolü yapalım, mümkün olduğu kadar az nüfusumuz olsun ki ortalama gelirimiz artsın.' İşte insanı yaşatmayı düşünmeyen zihniyetin ürünü bu. Biz ise diyoruz ki hem nüfusumuz artacak hem gelirimiz artacak."

Davutoğlu, partililerin "Muğla'da tek parti, AK Parti" sloganları üzerine, "Artık CHP'liler, MHP'liler biraz korkmaya başlasın, galiba Muğla ayağa kalktı. Ayağa kalkın Muğlalılar, ayağa kalkın" ifadelerini kullandı.

-"Öyle birileri 'Şurası bizim kalemizdir' diyemez"

Bütün Ege'yi, Toroslar'ı, Akdeniz'i adım adım dolaşacaklarını dile getiren Davutoğlu, "Öyle birileri 'Sahiller bize aittir, şurası bizim kalemizdir, burada AK Parti birinci parti olamaz' diyemez. İşte görüyorsunuz, inşallah bütün kaleleri devire devire sadece milli irade kalesini ayakta tutacağız" dedi.

Teşkilat üyelerine Muğla'yı karış karış gezmeleri talimatını veren Davutoğlu, "Karış karış, adım adım, dağ tepe, sahil kıyı demeden her yere ulaşacağız. Muğla'da inşallah bir tarih yazacağız" görüşünü bildirdi.

Muğla'ya her türlü hizmeti getirmeye devam edeceklerini anlatan Davutoğlu, 12 yılda Muğla'ya yaklaşık 9 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Davutoğlu, 90 kilometre bölünmüş yol olduğunu, onun üzerine 318 kilometre daha eklediklerini, Bayır, Akgedik, Derince barajlarını tamamladıklarını, 1995'te başlanılan ancak 8 yıl hiçbir şey yapılmayan Dalaman Akköprü Barajı'nı da bitirdiklerini kaydetti.

Muğla'ya bereketin AK Parti ile geldiğini dile getiren Davutoğlu, Ören, Datça, Dalaman yat limanlarıyla kenti Akdeniz'in en büyük liman alanlarından biri haline getirdiklerini belirtti.

Muğla'nın koylarındaki her bir güzelliğe sahip çıkacaklarını kaydeden Davutoğlu, Muğla'ya 88,5 milyon fidan diktiklerine işaret etti.

İlde yaptıkları diğer hizmetleri de anlatan Davutoğlu, Muğla'ya verdikleri bütün sözleri yerine getirdiklerini bildirdi. Davutoğlu, Muğla'yı Türkiye'nin incisi, Türkmen obalarının kalesi, Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin odak şehri yapmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Muğla'da turist sayısının 8 milyondan 13 milyona çıktığını ifade eden Davutoğlu, "Dünyada herkes, havaalanlarımızda yaptırdığımız yeni terminallerle gelecek ve Muğla'ya aşık olmak üzere Muğla'yı ziyaret edecek. Dünyada çok az yer Muğla'nın güzelliğine sahiptir. Dalaman Havalimanı'na da iç hatları tekrar yeniden yapıyoruz. Bu yolla Muğla'yı sadece Türkiye'nin değil dünyanın da marka şehri yapacağız. Herkes Muğla'yı bilecek" ifadelerini kullandı.

-"Yanlış yerde durmaktansa yalnız durmayı tercih ederiz"

Davutoğlu, "Hiçbir engel, bizim omuz omuza sizlerle beraber yürümemize mani olamaz. İnşallah 2015 Haziranı belki de Türk siyasi tarihinin, demokrasi tarihinin en kritik seçimi olacak ama en büyük zaferi de 2015 Haziranı'nda yaşayacağız inşallah" dedi.

Sloganlar üzerine Davutoğlu, "Biz hak olduğunda adalet gerektirdiğinde yanlış yerde durmaktansa yalnız durmayı tercih ederiz ama hiçbir zaman da yalnız olmadık. Rabbi ile beraber olanlar hiçbir zaman yalnız değildir. Milletiyle beraber olanlar hiçbir zaman yalnız değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, partililerden, 2015 Haziran'ı, seçim akşamına kadar AK Parti'ye destek için çalışmalarını isteyerek, "Siz Muğla'da AK Parti'yi birinci parti yapın, yüzde 50'yi geçin, Konya'dan önce Muğla'ya gelip teşekkür ziyaretinde bulunacağım. Milli iradeye meydan okuyanlar bilsinler ki hiçbir yer AK Parti için başkasının kalesi, başkasının önemli bir güç merkezi değildir. AK Parti her yerdedir, her yerde olacaktır, her yerde birinci parti olacaktır" diye konuştu.

-Kongreden notlar

Başbakan Davutoğlu, Aydın İl Kongresi'nin ardından helikopterle Muğla'ya geldi.

Kongrenin yapılacağı salona, partililerin yoğun sevgi gösterisi altında giren Davutoğlu'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu eşlik etti.

Davutoğlu'nu salonda ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bölge milletvekilleri, belediye başkanları karşıladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında, kongrenin yapıldığı salonu görünce, AK Parti'nin ve ülkenin geleceğine inançlarının bir kez daha arttığını söyledi. Salondaki coşku için teşekkür eden Çavuşoğlu, "2015 seçimlerinde inşallah Muğla bu bölgenin lokomotifi olacak" dedi.

Dünyadaki bütün mazlumlarının gözünün Türkiye'de olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, bu bilinçle 2015 seçimleri için çok daha fazla çalışacaklarını belirtti.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Muğla 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi
    16:32 Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi

    Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları, seçime 1 gün kala basınla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, seçimi alacaklarını ileri sürerek umutlu olduklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş ise doğaya zarar verenleri karşısında bulacağını söyledi.

  • Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi
    16:29 Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi

    Adana'da 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler ele alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu ve güvenlik personeli, araç ve ekipman sayısını açıkladı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

  • DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti
    16:29 DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti

    İngiltere (Demokratik Birlik Partisi) DUP lideri Jeffrey Donaldson, beklenmedik cinsel taciz suçlamaların ardından istifa etti. Parti, Jeffrey'nin başkanlığının yargı sürecinin sonucuna kadar askıya alındığını ve geçici parti lideri olarak Gavin Robinson'un atandığını duyurdu.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.


Advertisement