İbrahim Aydemir: 'Hınıslının İmanı Test Edilemez' - Son Dakika
Yerel

İbrahim Aydemir: 'Hınıslının İmanı Test Edilemez'

İbrahim Aydemir: \'Hınıslının İmanı Test Edilemez\'

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir: Bizim Hınıs'la, Uzundere'yle, Horasan, Çat, Aşkale'yle yüreğimizi buluşturmamız bir temenni değil,bir kararlılıktır.

30.05.2015 17:59  Güncelleme: 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, 'Bizim Hınıs'la, bizim Uzundere'yle, bizim Horasan, Çat, Aşkale'yle yüreğimizi buluşturmamız bir temenni değil, bir kararlılıktır. AK davanın duruşu, AK davanın bütün Müslümanlar kardeştir hakikatine imanıdır. Bizim işimiz, birliğin, beraberliğin ve dirliğin gönül fedailiğidir.' dedi.

'HINIS BİZİM GÖNÜL ADRESİMİZDİR'

Aydemir, 'Erzurum ve Erzurumluluğu tarif ederken, ilçelerimiz arasına gönül birliği mesafesi koymaya kalkışanlar, bizi birbirimize ötekileştirmeye uğraşanlar gaflet ve delalet içindedir. Uzundere Kirazlı'da Hınıs Şahabettin, Hınıs Ova Çevirme'de Allahü Ekber diyerek vatan, millet ve din için canlarını feda edenlerin otağı Bardız'ı yaşamayanlar, aynı ruhu ve aynı atmosferi hissetmeyenler hıyanet içindedir. Bizim gönül adreslerimiz, kıblesi bir, imanı bir olanlarladır.' diye konuştu.

'HINIS ERZURUM'DUR, ERZURUM DA HINIS'

'Bizi, Kabesi aynı olanlara, Vatanı, bayrağı, devleti tek olanlara, hiçbir güç, hiçbir ideoloji ve hiçbir siyasi yaklaşımın ayrı sınır çizmeye gücü yetmez. Bunu anlamayanlar, bu idrakten eksik olanlar, bu imanı taşımayanların akıl ve izanları, bu yürek birlikteliğine erişemez' diyen Aydemir, 'imanımla vurguluyorum, Hınıs Erzurum'dur, Erzurum da Hınıs. Aynı safta, aynı mihraba yönelmişiz ezelden. Kalu Bela'da verdiğimiz sözdeyiz. Biz, vallahi ve billahi ölümüne kardeşiz. " kaydını düştü.

HINIS'TAN İMAN SİLLESİ YİYECEKLER'

Aydemir, 'Kıble değiştirmek isteyenler, imam Hatip kapılarına kilit vurmaya hazırlananlar, Diyanet işlerine kepenk indirmeye uğraşanlar en güçlü siyasi tokadı 7 Haziran'da Hınıs'ta yiyecektir. Karayazı'da, Tekman'da, Karaçoban'da yiyecektir. Bu hakta ifadesini bulan bir iman sillesi olacaktır. Bizim bundan şüphemiz olmadı, olmayacaktır. Şüphe taşıyanların abdesti tam değildir' diye konuştu.

'MUHABBETİMİZ ALLAH İÇİNDİR'

'Hınıslının imanı test edilemez. Hınıslının vicdanı sınanmaz. Hınıslının asaleti sorgulanamaz' diyen

Aydemir, 'Tefekkürü kanaat önderleriyle beslenmiş, vicdan ve haysiyeti tarihi duruşuyla belgelenmiş Hınıs'a ayrı adresler bulmaya çalışanlar, bizi ötekileştirmek için yoğunlaşanlar, iman özürlüdür, insaf özürlüdür. Hınıs'ın, Hınıslının onlarla işi olmaz. Bu yüksek ve asil coğrafyanın insanları birlikten, dirlikten taviz vermez. Buna imanımız kadar eminiz. Bu yüzden üçüncü kez Hınıs'tayız. Üçüncü kez yüreğimizi onların ak vicdanlarıyla buluşturuyoruz. Biz Allah için onları, onlarda hak için bizleri yüreğimizde barındırıyoruz. Kardeşliğimize kalleşçe yaklaşanlar, bu iman kalesi beldemizde tarihi bir ders alarak, tarihin karanlığına gömüleceklerdir.' dedi.

AYDEMİR'DEN ÜÇÜNCÜ ZİYARET

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir üçüncü kez Hınıs'ın konuğu oldu. Hınıs AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek, istişarelerde bulunan Aydemir, ilçenin köylerinde Hınıslılarla buluştu. Yoğun bir sevgi ile karşılanan Aydemir, Hınıslıların gönül sofralarını paylaştı, görüş alışverişinde bulundu ve gündemi değerlendirdi.

2011'DE DE HINISTA'YDIK, 2015'TE DE…

Meselelerinin oy istemek, ya da seçilmek olmadığını, bunu yanlış ve eksik bir yaklaşım olarak gördüklerini ifade eden Aydemir, 'Seçimler sadece vesiledir. Şükür ki böyle bir sebep çıktı ortaya da, Hınıs'ın asil insanlarıyla bir kez daha sohbet hazzına eriştik, görüş alış verişi yaparak düşüncelerimizi yeniledik, kardeşlik ahdimizi tazeledik. Ben daha öncede söylemiştim, 2011'de de buradaydım. Yine Hınıslıların gönül sofralarına konuk edilme şerefini yaşadım. Bugün o mutluluğu bir kez daha hissediyoruz. Hınıs mektebinde, Hınıslının önünde rahleyi tedris ediyoruz. İrfan ve izanımızı bu mübarek belde kanaat önderlerinin ufuklarına vararak güçlendiriyoruz. Bize, bu millete, Erzurum'a ve ilçelerine şaşı bakanlara inat, Olur'da Hınıs'ı, Hınıs'ta Narman'ı yaşıyoruz bir kere daha. Bu siyasi hayatımızın bir şeref levhasıdır' dedi.

HINIS'I ÖTEKİLEŞTİRMEK İSTEYENLERİN YÜZLERİNİ KIZARTACAĞIZ

7 Haziran sonrasında, Allah'ın nasibiyle seçilmesi halinde, Hınıs'ın gerek beşeri ve gerek ekonomik potansiyel ve değerleriyle marka ilçe olması için seferberlik halinde olacağını kaydeden Aydemir' Nefsim adına söz veriyorum. Bu ilçenin bir evladı olarak, Hınıs'ın güzel yüzünü il, bölge ve ülke gündemine, değerleriyle taşımak vicdani bir görevdir. Hınıs'ı hiç ama hiç hak etmediği şekilde algılayanlar ve algılatanların izlerini silecek, sözlerini unutturacak ve yüzlerini kızartacağız' diye konuştu

'BİZİM KIBLEMİZ BİR, PEYGAMBERİMİZ BİR, ALLAHIMIZ BİR'

'Ben ve AK Dava arkadaşlarım, Yelpizliyiz, Göllerliyiz, Şahbettinliyiz, Bellitaşlıyız, Ovaçevirmeliyiz. Kahkikli, Halilçavuşluyuz. Biz bu duruş ve imanımızla Erzurumluyuz. Bizim dadaşlığımıza turist kalanlar, imanımıza garip duranlar önce insanlıklarından şüphe etmeli. Hınıs'la yüreğimizi arındırıyoruz. Bu bir sevda işidir. Bu bir yürek işidir. Bu bir samimiyet ve iman işidir. Erzurum'un ilçelerini ayrı ayrı bölgelere mahkum etmeye kalkışan zavallılar, Hınıs'la Pasinler'i, Karayazı ile Tortum'u, Karaçoban ile Aşkale'yi ayrı kutuplara koymak isteyen gafillere çağrımız, eğer bizimle aynı kıbledeyseler, tevbe etsin ve imanlarını tazelesinler. Bilsinler ki, bizim kıblemiz bir, Peygamberimiz bir, Allah'ımız birdir.' vurgusunu yaptı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İbrahim Aydemir: 'Hınıslının İmanı Test Edilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement