AK Parti Mersin 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Mersin 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2) "CHP her zaman gücünü, sadece darbecilerden, sadece paralelcilerden, vesayetçilerden almıştır.

03.01.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP her zaman gücünü, sadece darbecilerden, sadece paralelcilerden, vesayetçilerden almıştır. Şimdi de Şişli'de mafyadan güç alıyorlar" dedi.

Davutoğlu, Mersin Edip Burhan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Mersin 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, her iki günde bir vilayeti ziyaret ettiğini, devlet, hükümet, iç ve dış meselelerle uğraşmanın yanında Türkiye'nin her bir köşesine gittiğini anlattı.

"AK Parti, Türkiye'nin her yerinde olan yegane partidir" diyen Başbakan Davutoğlu, tezahüratta bulunan partililerden, haziran ayındaki genel seçimlerde, Mersin'de en az yüzde 50 oy almaları konusunda söz istedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin çalışmalarını devam ettirirken, bazı çevrelerin de kapalı kapılar ardında kumpaslar kurduğunu ifade ederek, "Aynen 30 Mart seçimlerinden önce olduğu gibi şimdiden koalisyon hesaplarına başladılar. Pensilivanya'dan gelen talimatla nasıl çatı aday bulmaya kalktılarsa şimdi de başka koalisyonlar içine giriyorlar. MİT tırlarına operasyon yapan o kara zihniyet dinleyecek. Milletin istihbarat teşkilatına, Dışişlerine, Başbakanlığına sızmaya çalışanlar bilsinler ki biz emaneti milletten aldık ve sonuna kadar son nefesimize kadar da bu emaneti koruyacağız" diye konuştu.

Bir yıl içinde AK Parti aleyhinde çalışanların gizli hesaplar yaparken, AK Parti'nin 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinden milletle buluştuğunu ve en güçlü desteği milletten aldığını anlatan Davutoğlu, salondaki partililerin tezahüratları üzerine, "Biz, bütün ülkemizin olduğu kadar ama özellikle de Mersin'in temsilcisiyiz, Mersin'in de başbakanıyız, milletvekiliyiz, hizmetkarıyız" dedi.

Partililerin "işte ordu, işte komutan" tezahüratlarına da Davutoğlu, "İşte millet, işte hizmetkar" karşılığını verdi.

Davutoğlu, hükümeti kurduktan sonra kongrelerde teşkilat mensuplarıyla buluşurken, Türkiye ve dünya meseleleriyle uğraşıp, ülkeye onur kazandırmaya çalışırken, CHP'nin 1 aydır sadece Şişli ile uğraştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şişli'yi çözemediler, bugün dahi. Şişli neden güzel bir örnek? Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin partisi diyorlar ama Şişli'de meğer Mustafa Sarıgül'den, oğluna intikal eden bir saltanat kurmaya kalkmışlar. Bir CHP milletvekili çıkıp, 'paralelcilerle işbirliği dolayısıyla hata yaptık' dedi. Bütün defterler dökülüyor ortaya. Bunlar güçlerini milletten almazlar. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman gücünü sadece darbecilerden, sadece paralelcilerden ve vesayetçilerden almıştır. Şimdi de Şişli'de mafyadan güç alıyorlar.  Onlar sadece kendi partilerinde hizipçilik oyunu oynarlar. Nasıl bir yapı ki hiç kimseye ümit vermiyor, millete ümit vermiyor, kendilerine güveni yok, millete güveni yok.

Kılıçdaroğlu'na soruyorlar, 'gelecek dönem iktidar olur musunuz', ümidi yok, ama bir taraftan da 'bize bir 4 yıl verin' diyorlar. 4 yıl verseler, daha 8 ay içinde, mahalli seçimlerden bu yana Şişli'yi ne hale getirdikleri belli. Şimdi Mersinliler, 8 ayda Şişli'yi böyle tarumar edenler, milletin emanetini alsalar 4 dakikada bu ülkeyi ne hale getirirler? Bakın AK Parti, bu sene içinde bir destan yazdı. Bu kadrolar içinden iki cumhurbaşkanı emaneti birbirine tevdi etti, iki başbakan ve genel başkan emaneti aldılar ve verdiler. En ufak bir nezaketsizlik oldu mu, en ufak bir kopma, yanlışlık oldu mu, AK Parti kadrolarından hiç fire oldu mu? İşte AK Parti kadrolarının farkı bu. Biz, çünkü her bir AK Partili, ister genel başkan olsun ister mahalle temsilcisi omuzlarımızda büyük bir dava mesuliyetini taşır. O dava mesuliyeti öyle ağır bir mesuliyettir ki bir an omuzunu kıpırdatsa Toros Dağları başına devrilecek gibi olur. Onun için biz, Toros Dağları kadar bu ağır sorumluluğu omuzlarımızda taşırken tek bir güçten, tek bir merciden destek isteriz, o da Rabbimiz ve milletimiz, başka hiçbir güçten yardım destek istemeyiz."

Başbakan Davutoğlu, Toroslardaki Konya'nın Taşkent ilçesinin tam karşısında Kıble Kayası bulunduğunu anlatarak, "Biz, o kayaya bakarak büyümüşüz, o kayaya baktıkça and içmişiz, ahdetmişiz. Dünya karşımıza gelse nasıl o kayalar baş eğmezse biz baş eğmeyiz" dedi.

-"Yargı önünde, milletin önünde hesap verecekler"

Yeni ve büyük Türkiye ideali için tekrar ayakta olduklarını belirten Davutoğlu, Türk siyasetinde iktidarda olan partilerin yorulduğunu, iktidar yorgunluğuna tabi kaldıklarını, ama AK Parti'nin 12 yıldır yorulmadığını, AK Parti'nin durmadığını ve AK Parti'nin bir an bile tereddüt etmeden yoluna devam ettiğini söyledi.

Davutoğlu, "Bu aşk ve azimle yola devam edeceğiz. Onlar ne yaparsa yapsınlar, isterse haziran seçimlerine yine çatı aday gibi CHP'si, MHP'si, HDP'si yine bulsunlar 8-10 parti, 14 parti isterse bir arada gelsin, karşılarında Toroslar kadar dik, Toroslar kadar vakur bir AK Parti bulacaklar, baş eğmeyen bir AK Parti" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşması esnasında, "Fethullah gelecek hesap verecek" tezahüratları yapan partililere de "Onlar inşallah yargı önünde hesap verecekler ama en çok da en önemli de milletin önünde hesap verecekler" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Mersin 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement