AK Parti Konya Milletvikili Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Konya Milletvikili Erdoğan Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, ildeki sağlık yatırımlarına ilişkin, "İnşaatı biten 50 yataklı Çumra Devlet Hastanesi, 60 üniteli Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi 2015'te faaliyete başlamış, 75 yataklı Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesinin inşaatı bitmiştir" dedi.

25.01.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, ildeki sağlık yatırımlarına ilişkin, "İnşaatı biten 50 yataklı Çumra Devlet Hastanesi, 60 üniteli Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi 2015'te faaliyete başlamış, 75 yataklı Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesinin inşaatı bitmiştir" dedi.

Erdoğan, partisinin Konya İl Başkanlığında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu.

Cuma günü öğrencilerin karne heyecanı yaşadığını hatırlatan Erdoğan, Mehmet Katırcı İmam Hatip ve Mediha- Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Orta Okulunda görme engelli öğrencilerin ilk defa Braille alfabeli karne aldıklarını ve öğrencilerin Daisy cihazları ile tanıştıklarını söyledi.

Konya'da huzur içinde bir yarıyıl tamamlanırken, yurdun diğer bir köşesinde okullarda terör baskısı yaşandığını belirten Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir ortaokulumuzda karne bekleyen öğrencilerin üzerine bomba ile saldırıldı ve birçok yavrumuz maalesef yaralandı. Tam bir vahşet olarak nitelendirebilecek bu olayı ve PKK'nın sürdürdüğü baskı, göçe zorlama ve terör olaylarını bir kere daha lanetliyorum" diye konuştu.

Erdoğan, CHP'lilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a nefret duygularıyla söylenen her türlü iftiralarına hayret ve ibretle tanık olunduğunu vurguladı.

Meclis'te yoğun çalışma

Özellikle HDP ve CHP'nin tüm engellemelerine rağmen, Meclis'in milletin beklediği yasalarla ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son dönemde, Askerlik Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 25 yaşını doldurmamış, öğrenimi devam eden gençlerimizden pasaport harcı alınmayacak. İlk defa iş kuran genç girişimcilerimizi desteklemek amacıyla 3 yıllık bir süre boyunca kazançlarının bir kısmına vergi muafiyeti getirdik. Memurların doğum sonrası aylıksız izinde geçirdikleri her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her 3 yıl için bir derece yükselmesi verilecek. Cuma namazı ibadetini yöneticilerin farklı ve haksız uygulamalarından kurtararak gönül rahatlığı ile yerine getirmeleri konusunda önemli bir adım atıldığını düşünüyoruz."

Erdoğan, Konya ile ilgili projeleri hayata geçirme noktasında da yoğun çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Numune Hastanesi 2016'da hizmete açılacak

Sağlık sektöründeki yatırımları yakından takip ettiklerini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşaatı biten 50 yataklı Çumra Devlet Hastanesi, 60 üniteli Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi 2015'te faaliyete başlamış, 75 yataklı Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesinin inşaatı bitmiştir. Bunların yanı sıra Altınekin, Çeltik, Seydişehir ilçelerimizdeki yatırımlarda da ciddi bir yol kat edildiğini ifade etmek istiyorum. 838 yataklı Karatay Entegre Sağlık Hastanesinin arsa ifraz işlemleri yapılmıştır. İnşaatı devam eden 500 yataklı Numune Hastanesinin ise yüzde 35'i tamamlanmış olup, 2016 yılı içinde hizmete açılacaktır. Konya çevre yolunun 122 kilometrelik bölümünün 25 kilometresinin yapımı devam etmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Konya Milletvikili Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement