AK Parti Kayseri 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kayseri 5. Olağan İl Kongresi

Başbakan Yardımcısı Akdoğan (1): "Ne yaparsa yapsınlar millet bizim yanımızda olduktan sonra Cenab ı Hakkın rızası, hoşnutluğu bizimle birlikte olduktan sonra topu bir araya gelse inşallah en ufak bir zarar veremezler, bizi yolumuzdan döndüremezler, döndüremeyecekler" "Biz bu ülkeyi ne paralelcilere yediririz, ne vesayetçilere yediririz ne de terörden, şiddetten kandan beslenenlere yediririz. Karşımızda kim olursa olsun milletin iradesine uzanan her eli kırmasını biliriz Allah'ın izniyle" "İster derin devlet yapılanması, ister paralel devlet yapılanması, ister KCK'sı, ister Ergenekon'u olsun hiçbir ihanet şebekesine hain örgüte prim vermeyiz" "Biz bu devleti sokakta bulmadık.

25.01.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Ne yaparsa yapsınlar millet bizim yanımızda olduktan sonra Cenab-ı Hakkın rızası, hoşnutluğu bizimle birlikte olduktan sonra topu bir araya gelse inşallah en ufak bir zarar veremezler, bizi yolumuzdan döndüremezler, döndüremeyecekler" dedi.

Akdoğan, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki AK Parti Kayseri 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kayseri'nin damadı olduğunu ve zaman zaman Kayseri'ye geldiğini söyledi.

Kongre heyecanını, coşkusunu salona yansıtanlara AK gençliğe çok teşekkür ettiğini belirten Akdoğan, "Sizin coşkunuz bizim coşkumuzu, heyecanımızı artırıyor. Sayın Başbakanımız Diyarbakır ve Batman'da. Normalde benim de gitmem gerekiyordu ama Kayseri'nin davetini geri çeviremedim. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun selamını size iletiyorum" şeklinde konuştu.

Kayseri'nin her zaman güven ve istikrardan, huzurdan, emniyetten, aklıselimden, sağduyudan, adaletten, kalkınmadan yana olduğunu ifade eden Akdoğan, "Sizler bu hareketi omuzladınız, sahip çıktınız. Sizler bu hareketi yüksek yerlere taşıdınız, rekorlara imza attınız. 2002'de yüzde 54'le, 2004'de yüzde 70'in üzerinde, 2007'de yine yüzde 65'le, 2009'da yüzde 60'la, 2011'de yüzde 65'le AK Parti'ye sahip çıktığınız için her bir kardeşime çok teşekkür ediyorum. Sizler 27 Nisan bildirisinden sonra 22 Temmuz seçimlerinde Abdullah Gül'e, 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Bundan dolayı her birinize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar milletin adamları, bu siyasi hareketin kutup yıldızları. Her zaman onların yolunda emin adımlarla yürümekte kararlıyız ve bu yoldan asla dönmeyiz" diye konuştu.

Kayseri'nin bütün bu başarılara imza atarken, yerelden de bir büyüme geldiğine dikkati çeken Akdoğan, bu başarıların aslında zeminini belediyedeki başarıların oluşturduğunu söyledi.

Kayseri'nin marka şehir olmasında Belediye Başkanı Mehmet  Özhaseki'nin büyük rolü olduğunu belirten Akdoğan, yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kayseri'nin büyüyen Türkiye'nin öncü şehri olduğunu vurguladı.

"Kayseri bizim gözbebeğimiz"

Bir yerde uyum, huzur varsa orada başarı olduğunu vurgulayan Akdoğan, Kayseri'nin hep uyumlu ve huzurlu olduğunu, huzur olduğu için de başarının beraberinde geldiğini ifade etti.

Kayseri'nin gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Akdoğan, "En beğenilen büyükşehir belediye başkanları araştırması oldu. İlk 8'de AK Partili belediyeler var, birinci olan da Kayseri Büyükşehir Belediyesi. Kayseri bizim gerçekten gözbebeğimiz. Siz bize 'durmak yok, yola devam' dediğiniz sürece biz de asla durmayacağız. Başkaları duran adam olur, biz durdurulamayan adamlar oluruz. Bizde bıkkınlık, yorgunluk olmaz. Üstat Sezai Karakoç diyor ya, 'Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız.' Sadece seçim süreçlerinde koşmuyor, seçim bittiğinde koşmaya, hizmet etmeye, didinmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

3 Kasım 2002'nin milletin siyasete ve yönetime el koyduğu tarih olduğuna dikkati çeken Akdoğan, Türkiye'de 1993 ve 2003 döneminin fetret dönemi, karanlık dönem, kayıp yıllar olduğunu belirtti.

AK Parti'nin neyi temsil ettiğinin, ne anlama geldiğinin çok iyi anlaşılması gerektiğini dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bizler yeni Türkiye'yi inşa ederken birileri de bizi eski Türkiye'ye çevirmeye çalışıyor. Geri döndürmeye çalışıyorlar. Gezi olayları böyle bir provokasyondu. Arkasından 17-25 Aralık yolsuzluk kılıfı altında, daha sonra din maskesi altında hain örgütleriyle ihanet şebekeleriyle üzerimize geldiler. Pembe dizilerde Hollywood dizilerinde bile görülmeyen karanlık senaryolarla üzerimize geldiler. Adeta bir yalan üretim merkezi. Geçmişte de çarpıtma olurdu. Bir bilgi kırıntısı üzerine bir hikaye uydurur gerçeği çarpıtırlardı. Ama bunlar o kadar yalancı ki hiçbir gerçeklik yok, bilgi kırıntısı yok. Tamamen yüzde yüz yalan uyduruyorlar. Bu kadar habis bir yapıyla karşı karşıyayız. Bunların uzantısı olan, habercilikle yalancılığı birbirine karıştıran bir anlayışla karşı karşıyayız."

Yalanda, hukuksuzlukta, merhametsizlikte, zulümde sınır tanımayan bir anlayışla karşı karşıya olduklarına dikkati çeken Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların hepsi ittifak etti. Ayrı ayrı üzerimize geldiler olmadı. Güçlerini birleştirdiler topyekün üzerimize geldiler, CHP'lisi, MHP'lisi, HDP'lisi, Ergenekoncusu, tuzluk vekilleri AK Parti'yi devirmek için bir araya geldiler. Yine olmadı. 30 Mart'ta olmadı, 10 Ağustos'ta olmadı, şimdi 7 Haziran'a gözünü diktiler. Bunlar kaybet kaybet koalisyonudur. Bunlar kaybetmeye mahkumdur arkadaşlar. İnşallah önümüzdeki seçimde kaybetmeleri bir devrin kapanması, yeni bir devrin başlaması anlamına gelecektir. Yeni Türkiye'nin ayakları üzerinde doğrulması, büyük Türkiye'yi yeniden inşa etmemiz anlamına gelecektir. Aktörler, figüranlar değişiyor ama oynadıkları oyunlar değişmiyor"

"Milletin iradesine uzanan her eli kırmasını biliriz"

Kurulan tuzakların, kumpasların kirli tezgahların işe yaramadığını, ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti:

"Oyunların üzerinde bir oyun, kaderin üzerinde bir kader var. Ne yaparsa yapsınlar millet bizim yanımızda olduktan sonra Cenab-ı Hakkın rızası, hoşnutluğu bizimle birlikte olduktan sonra topu bir araya gelse inşallah en ufak bir zarar veremezler, bizi yolumuzdan döndüremezler, döndüremeyecekler. Biz bu ülkeyi ne paralelcilere yediririz, ne vesayetçilere yediririz ne de terörden, şiddetten kandan beslenenlere yediririz. Karşımızda kim olursa olsun milletin iradesine uzanan her eli kırmasını biliriz Allah'ın izniyle. İster derin devlet yapılanması, ister paralel devlet yapılanması, ister KCK'sı, ister Ergenekon'u olsun hiçbir ihanet şebekesine hain örgüte prim vermeyiz. Biz derin devletin, alternatif devletin, paralel devletlerin değil yalnızca Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını savunuruz. Milletin iradesine sahip çıkarız. Biz bu devleti sokakta bulmadık. Milleti de kurda kuşa yem etmeyiz. Bu devlet karanlık odalarda kurulmadı ki karanlık odalarda yapılan planlarla yıkılsın. Milletin iradesinden başka bir irade bu devlete de bu iktidara da AK Partiye de istikamet, rota çizemez bundan emin olun."

- Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kayseri 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement