AK Parti Kars Milletvekillerini Tanıttı - Son Dakika
Politika

AK Parti Kars Milletvekillerini Tanıttı

AK Parti, Kars Milletvekilleri adaylarının tanıtımını yaptı.

18.04.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, Kars Milletvekilleri adaylarının tanıtımını yaptı. Devlet Su İşleri (DSİ) Toplantı Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına Karslılar yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan aday tanıtım toplantısında İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, milletvekilli adayları Selahattin Beyribey ve Av. Ensar Erdoğdu, birer konuşma yaptı.

Daha sonra söz alan Akil İnsanlar heyetinde yer alan Avukat Mehmet Uçum, bu halk içinden, bağrından, bir lider çıktığını, o liderin Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. Uçum, Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin diğer siyasi liderler gibi değil, onun halkı temsil eden bir lider değildir, halkın kendisi olduğunu söyledi.

Kars'ın Türkiye'nin özeti olduğuna dikkat çeken Av. Mehmet Uçum, "Kars Türkiye özetidir. Buna canı gönülden inanıyorum. Evet duymuşsunuzdur anlatıyorlar. 13 yaşından beri siyasetin içindeyim. 15 yaşında duvarlara yazı yazdığım, afiş astığım için 12 Eylül darbesinin hışmına uğradım. işkenceden geçtim 15-16 yaşında Erzurum cezaevinde kaldım. Cezaevindeyken şuana artık, ben endüstri meslek lisesi mezunuydum. Elektrik okumuştum. Hayalim elektrik mühendisi olmaktı. Ama cezaevinde şuna karar verdim. Evet bu ülkenin elektrik mühendislerini de ihtiyacı var ama her şeyden daha çok hukuka ihtiyacı var, hukuka. O yüzden hukuk fakültesini seçtim" dedi.

"Hukuk fakültesinde okudum. Fakültede okurken sadece dernek kurmak için yaptığımız girişimler sebebiyle yüzlerce arkadaşım gözaltına alındı, tutuklandı, işkence gördü" diyen AK parti Kars AK Parti Kars Milletvekili Adayı Avukat Mehmet Uçum, "Sadece bir öğrenci derneği kurmak için, kılık kıyafet özgürlüğü dedik, herkes istediği gibi fakültede giyebilir dedik. Başı açık da giyebilir, türbanlı da giyebilir dedik. Bu sebeple yüzlerce arkadaşımız işkencelerden geçirildi. Sosyal adalet istedik. İnsanların ana dillerinde yaşama hakkı olsun dedik. Her kimlik bir biriyle eşit olsun dedik. Kendini ifade etmenin bir birine üstün yanı yoktur dedik. İnsan kendini diliyle de, diniyle de imanıyla da yaşam tarzıyla da her şeyi ile ifade etme hakkına sahiptir, kimse bunu sınırlayamaz dedik. Ama devlet pratikleri her seferinde bu özgürlük arayışımıza, bu hak arayışımıza set çekmeye çalıştı. Ama bu halk tarihten gelen gücünü her zaman çok doğru ve sağlıklı kullandı. Bir imkan bulduğunda bu sistemi değiştirebilecek her türlü hamleyi yaptı. Yeter söz milletindir diyen Demokrat Parti ile sistemde önemli bir değişiklik yaptı. Ama onu da astılar. 12 Eylül darbeci Anayasası'na yüzde 93 evet diyen ve o zaman bu halkın niye bunu dediğini anlamayan insanlar vardı. Yüzde 93 ile darbecilere evet diyerek başına gönderdi. 3 ay sonra darbecilerin kefil olduğu partiyi sandığa gömdü. Halk budur işte" diye konuştu.

"TAYYİP ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİ, DİĞER SİYASİ LİDERLER GİBİ DEĞİLDİR. O HALKI TEMSİL EDEN BİR LİDER DEĞİLDİR. O HALKIN KENDİSİDİR"

Tayyip Erdoğan'ın liderliği, diğer siyasi liderler gibi olmadığını ifade eden Mehmet Uçum, "Özal ile başlattığı hamle ile ekonomik anamda bir süreç yaşadı Türkiye, ama yetmiyordu. Siyasal olaraktan bir atılıma ihtiyaç vardı. İşte bu halk içinden, bağrından, bir lider çıkardı. Tayyip Erdoğan. Şunu ifade etmek istiyorum Tayyip Erdoğan'ın liderliği, diğer siyasi liderler gibi değildir. O halkı temsil eden bir lider değildir. O halkın kendisidir, kendisi. ve AK Parti standart bir parti değildir. AK Parti bir demokratik halk hareketidir. AK parti bir demokrasi koalisyonudur. AK Parti'nin tabanı, kitlesi Türkiye'nin ikinci kuruluşunda rol oynayan en büyük, en güçlü, halk iradesidir. İşte böyle bir dönemde 2015 seçimleri, Kars Türkiye'nin özetidir diyordum. Şunun için söylüyorum. 2015'e kadar biz Türkiye'de hak ve özgürlükler alanında çok sayıda değişiklik yaptık. Bakın tam 205 tane insanlığın yaşamını kolaylaştıran, hak ve özgürlüklerini geliştiren anayasa, kanun idari işlem değişikliği yaptık. Fakat bu değişiklikler sorunlarımızın çözümünü tam olarak sağlamadı. Bu değişiklikler yol değişikliği oldu, mıntıka temizliği oldu. bir anlamda yeni binayı yapmak için harfiyat aldık. Bir anlamda yeni binayı yapmak için, yeni binanın kanallarını kazdık. Şimdi artık bu değişiklikleri oluşturduğumuz zeminde bir reform başlatmak zorundayız. İnandığım meşruiyet şudur. Gerçek siyaset halkın iradesine, taleplerine ve ihtiyaçlarına dayalı siyasettir. Uzaktan temsil değil, halkın sesi ve sözü olarak siyasetçi gerçekten meşrudur ve gerçekten seçilmeye layıktır. Kars Türkiye'nin özetidir. Çünkü Kars'ta çok sayıda kültürel kimlik, etnik kimlik ve tarihsel çeşitlilik var. Kars bu çeşitliliğini hiçbir zaman çatışmaya dönüştürmeden barış içinde yaşamayı başarmıştır. Kars'ta bir birlikte yaşama kültürü vardır. ve ben iddia ediyorum. Kars'ın bu birlikte yaşama kültürü Türkiye'nin birlikte yaşama hukukuna örnek olacaktır örnek" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından salonu dolduran kalabalık milletvekilleriyle tokalaştı. AK Parti Milletvekili adayları ve partililer daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti Kars İl Başkanlığı'nca düzenlenen aday tanıtım toplantısına İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kars Milletvekillerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement