AK Parti Kars İl Başkanı Erdoğdu Görevinden İstifa Etti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kars İl Başkanı Erdoğdu Görevinden İstifa Etti

AK Parti Kars İl Başkanı Erdoğdu Görevinden İstifa Etti

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, 4,5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

24.05.2014 16:30  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars İl Başkanı Av Ensar Erdoğdu, 4,5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 4,5 yıldır sürdürdüğü İl Başkanlık görevinden işlerinin yoğunluğundan dolayı ayrıldığını belirten Erdoğdu,önümüzdeki süreçte AK Parti'nin bir neferi olarak çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu; "AK Parti İl Başkanı olarak 2010 yılı Ocak ayından itibaren devam ettirdiğim il başkanlığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Bunu sizlerle, sizler aracılığıyla Kars kamuoyuyla paylaşmak adına sizleri buraya davet ettik. Son 4,5 yılda il başkanlığı yaptığım günden bu güne 3 seçim yaşadık. Kars il Başkanlığı olarak benim başkanlığımda 2010 yılında bir referandum yaşadık. ve yüzde 65 ile başarılı bir sonuç aldık. Yine 2011 yılında bir genel seçim yaşadık genel seçimlerde Kars teşkilatı olarak oylarımızı bir önceki genel seçimlere göre aşağı yukarı 10 bin civarında artırdık. İki vekille Kars'ta başarılı olduk. Malumlarınız en son 30 Mart 2014 tarihinde bir yerel seçim yaşadık. Bu yerel seçimlerde Kars olarak çok başarısız sayılmayız. Bizim bir önceki yerel seçimlere göre 2009 yerel seçimlerine göre oylarımızda 5-6 bin civarında bir düşüş oldu. Yani buda 2.3 puana tekabül eder. 2009 yılında aldığımız oy oranı yüzde 35.6 iken şimdi yüzde 33.3'e düştü. Yani 2.3 puanlık bir düşüşle biz öyle kabul ediyoruz" dedi.

Başarısız sayılmayız diyen İl Başkanı Erdoğdu, "Çünkü daha önce Kars merkez dışında sadece 2 ilçe belediye başkanlığı, bu dönem Selim, Sarıkamış dışında uzun yıllardır alamadığımız Arpaçay ve Susuz belediye başkanlıkları da yine partimize mensup arkadaşlarımız tarafından kazanıldı. Yine BDP'nin aldığı Dağpınar beldesini de, Dağpınar Beldesi nüfus yoğunluğu olarak çoğu ilçeden daha büyük bir yer. İlçe büyüklüğünde bir yer orayı da biz aldık. Dolayısıyla 2 olan ilçe sayımızı 5'e çıkardık. Ama maalesef Kars belediye başkanlığını biz kaybettik. Bunun nedenlerini biz biliyoruz. Teşkilat olarak biz bir özeleştiri yapıyoruz. Ben bu süreçte 4,5 yıl boyunca çok ciddi emekler harcadım, çok ciddi mesailer harcadım, açıkçası Cumartesi- Pazar'ımı dahi feda ettim. Helal olsun. Çocuklarıma dahi zaman ayıramadım" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, daha sonra şunları söyledi:

"Tabi siyaset bir süreçle alakalıdır. Ben bu 4,5 yıl boyunca Kars halkına çok teşekkür ediyorum. Yardımlarından, desteklerinden dolayı, biz il başkanı olarak herkesi eşit tarafta tutmaya çalıştık. Ayrımcılık yapmamaya çalıştık. Yapmadık. Hak eden herkesin arkasında durduk. Yine benden sonraki arkadaşlarımızda aynı şekilde, benim bıraktığım çizgiyi aynen devam ettireceklerdir. Kars teşkilatı olarak biz herkesin arkasındayız. Yanındayız, herkesin her türlü sorunuyla uğraşacağız. Tabi il başkanlığını bıraktığım husus siyaseti de bırakıyorum anlamına gelmiyor. Siyasete devam edeceğiz. Ama bir nefer olarak devam edeceğiz. Yine ben arkadaşlarımla beraber AK parti'nin önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Akabinde 2015'de genel seçimler var. Yine o süreçlerde arkadaşlarımızla birlikte birlik beraberlik içerisinde devam edeceğiz. Ben bu duygularla tekrar sizlere teşekkür ediyorum. Benim aldığım bu kararın önce partimize, sonrada Kars'ımıza hayırla vesile olmasını diliyorum." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kars İl Başkanı Erdoğdu Görevinden İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement