AK Parti Kargı İlçe Seçimlerine Kısmi İptal - Son Dakika
Politika

AK Parti Kargı İlçe Seçimlerine Kısmi İptal

AK Parti Kargı İlçe Seçimlerine Kısmi İptal

Çorum’un Kargı ilçesinde önceki gün gerçekleştirilen 5. Olağan Kongrede, AK Parti İlçe Başkanı seçilen Recep Bolpaça’nın başkanlığı İlçe Seçim Kurulu kararıyla düşürüldü.

17.11.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Kargı ilçesinde önceki gün gerçekleştirilen 5. Olağan Kongrede, AK Parti İlçe Başkanı seçilen Recep Bolpaça'nın başkanlığı İlçe Seçim Kurulu kararıyla düşürüldü.

AK Parti İlçe Başkanlığı binasında 15 Kasım 2014 Cumartesi günü, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Şen ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilen 5. Olağan Kongrede aday olan mevcut başkan Mustafa Kemal Akpınar ve Recep Bolpaça'nın listeleri yarışmış, sandıkların açılmasıyla birlikte 338 delegenin oy kullandığı seçimde mevcut başkan Mustafa Kemal Akpınar'a 150, Recep Bolpaça'ya ise 182 oy çıkmış, 6 oy ise geçersiz sayıldığı seçimlerde Recep Bolpaça yeni başkan seçilmişti.

Bu sonuçların ardından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yapılan itirazda Recep Bolpaça'nın aday gösterildiği listede yer alan 5 yönetim kurulu üyesi ve başkan adayı Recep Bolpaça'nın, parti üyesi olmadığı gerekçesiyle seçimin iptal edilmesi için dilekçe verildi.

İtiraz dilekçelerini inceleyen İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı 2014/38 numaralı kararında, "İtiraza konu kişilerin üye olup olmadıkları tespit edilmesi amacıyla AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan getirilen karar defterinin incelenmesinde 10.09.2014 tarih ve 5 sayılı kararda ilçe başkanı ve 8 üyenin katılımı ile parti tüzüğünün 13.5 maddesi gereğince Recep Bolpaça, Erhan Çiftçi, Cemal Dahi, Bahattin Büyükyaka, Hüseyin Güneş ve Mesut Çelik ve daha başka üyelerinde üyeliklerinin düşürülmesine karar verildiği görülmüştür.

Recep Bolpaça, Erhan Çiftçi, Cemal Dahi, Bahattin Büyükyaka, Hüseyin Güneş ve Mesut Çelik'in AK Parti üyeliğinin ilçede sona erdiğinin görülmesi üzerine başkanlığımızca, AK Parti Genel Merkezi ve Çorum AK Parti İl Başkanlığı'na 16.11.2014 tarihinde ayrı ayrı yazı yazılarak, adı geçenlerin üyeliğinin son bulup bulunmadığının acele olarak bildirilmesi istenilmiş, verilen cevabi yazılarda TC kimlik numaralarıyla birlikte, Recep Bolpaça, Erhan Çiftçi, Cemal Dahi, Bahattin Büyükyaka, Hüseyin Güneş ve Mesut Çelik'in 10.09.2014 tarihinde, AK Parti üyeliklerinin düşürüldüğünü ve 10.09.2014 tarihinden bugüne kadar da partilerinde herhangi bir üyeliğin bulunmadığının bildirildiği görülmüştür.

Bu nedenlerle itirazcıların talebinin kabulüne, Kargı 5. İlçe kongresinde ilçe başkanlığına seçilen Recep Bolpaça ve listedeki adayların AK Parti üyesi olmamaları nedeniyle aday olamayacaklarından, parti tüzüğünün 46.4 ve kongre yönetmeliğinin 62.1 maddesi gereğince Recep Bolpaça'ya ait beyaz listenin iptaline, Recep bolpaça'nın listesinden sonra en fazla oy alan ve seçime katılan Mustafa Kemal Akpınar'ın listesinin seçilmiş olduğuna, Kararın kesin olması nedeniyle tebliğine yer olmadığına, istem olması durumunda istemcilere verilmesine, kesin olarak karar verilmiştir" denildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Recep Bolpaça ise, AK Parti üyeliklerin usulsüz bir şekilde silindiğini söyleyerek, "Ben 30 Mart seçimlerinde partimizden Belediye Başkan Aday Adayı olan ve bu partiye hizmet eden biri olarak, bana ve ekibime yapılan bu usulsüz ve kanunsuz engellemeyi kınıyorum. Kongreden 2 ay önce benim ve diğer 40 arkadaşımın üyelikleri mevcut ilçe başkanı tarafından usulsüz bir şekilde silinmiştir. Şu an Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı internet sitesinde yapılan üyelik sorgulamasında halen parti üyeliğimiz görünmektedir. Ancak buna rağmen parti üyeliğimiz bulunmadığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylığımız ve seçilmiş olduğum başkanlık görevimin iptaline karar verilmiştir. Konuyla ilgili tüm kanuni haklarımızı arayacağız. İlçe Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu karara itirazımızı Çorum İl Yüksek Seçim Kurulu'na avukatlarımız aracılığıyla yaptık. Yapılan bu usulsüz engellemeye karşı tüm hukuki haklarımızı arayacağız. Sandıkta kazandığımız seçimi, usulsüz bir şekilde masada elimizden almalarına müsaade etmeyeceğiz. Kendi belirlemiş oldukları delegelerden güven oyu alamayıp seçilemeyen bir yönetimin halen görevde olması ne kadar etiktir? Bu delege ve seçim hakkını kullanan üyelere yapılmış bir haksızlık ve saygısızlıktır" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kargı İlçe Seçimlerine Kısmi İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement