AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Çitil Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Çitil Açıklaması

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, "Türkiye'yi uluslararası arenada bir terör örgütünü destekleyen, çanak tutan bir ülke konumuna sokulmaya çalışılıyor" dedi.

21.07.2015 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, " Türkiye'yi uluslararası arenada bir terör örgütünü destekleyen, çanak tutan bir ülke konumuna sokulmaya çalışılıyor" dedi.

Anadolu Ajansı Kahramanmaraş Büro Müdürlüğü'nü ziyaret eden Çitil, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloda vatandaşın tercihine saygı duyduklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun halkın seçimlerde verdiği mesajın gereğini yerine getirmek adına samimi bir şekilde koalisyon için emek verdiğini dile getiren Çitil, muhalefet partilerin geçmişten bu yana konforlu muhalefete alışkan oldukları için koalisyona soğuk baktığını savundu.

Muhalefetin seçim sonuçlarına hazırlıksız yakalandığını belirten Çitil, bu nedenle koalisyona ya da taşın altına ellerini koymaya yanaşmadıklarına işaret ederek, "Buna rağmen partimiz ve Başbakanımız samimi bir şekilde gayret gösteriyor. Kurarlarsa kuracağız, yoksa sine-i millete döneceğiz" diye konuştu.

Suruç'taki terör saldırısına da değinen Çitil, DAEŞ'i terör örgütü olarak niteleyen ilk ülkenin Türkiye olduğunu anımsattı.

Türkiye'nin koalisyon süreci yaşadığını vurgulayan Çitil, şöyle konuştu:

"Bir taraftan HDP'nin silah bırakmaya yönelik bir takım girişimleri var. Diğer taraftan komşumuz olan diğer ülkelerdeki durum ve oradaki hareketlilik var. Bütün bunları tüm dünya izliyor. Türkiye üzerinde bir takım oyunların oynanma arefesinde olduğunu hissediyoruz. Ben Suruç'taki son saldırıyı da bu bağlamda görüyorum. Yani Türkiye'yi uluslararası arenada bir terör örgütünü destekleyen çanak tutan bir ülke konumuna sokulmaya çalışılıyor."

Gerçekleştirilen saldırıyı provokatif eylem olarak gördüğünü, "Bu nedenle kim her ne düşünce ile yaparsa yapsın, kınıyorum. Aynı gün kırsalda da çatışma olduğu ve orada bir askerin şehit edildi. Şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu tür provokatif eylemler olabilir.  Hükümetimiz tüm bakanlık birimlerimizle dimdik ayaktayız. Güvenlik güçlerimizle gereğini yaparız" dedi.

Çitil, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Çitil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement