AK Parti Kadın Kolları'ndan CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

AK Parti Kadın Kolları'ndan CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Kadın Kolları\'ndan CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Bartın Kadın Kolları üyeleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

10.02.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Kadın Kolları üyeleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bartın Adliyesi'ne kadın kolları üyeleriyle birlikte gelen AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kurtkaya yaptığı basın açıklamasında, "Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayında ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'deki CHP Grup Toplantısı'nda erdemli siyaset ve ülkemizin geleceği için, son derece talihsiz konuşmalar yapmıştır. Konuşmalarında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çok çirkin nitelemelerde bulunmuştur. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak buna tepki gösteriyoruz ve kendisini kınıyoruz" dedi.

"SÖYLEMLER SEÇMENE DE HAKARETTİR"

Kılıçdaroğlu'nu sorumlu ve erdemli bir siyasetçi gibi davranarak üslubunu değiştirmeye davet ettiklerini ifade eden Kurtkaya, "Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadeler sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı değil; verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa yapılmış açık bir hakarettir. Sayın Kılıçdaroğlu, milletimizin yüzde 52'sinin oyunu alarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanımıza, ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda her türlü gücü tek başına kontrol eden kişiler için söylenen 'diktatör' nitelemesini kullanmıştır. Halka baskı ve şiddet uygulayan, demokrasiyle ve seçimlerle hiçbir alakası olmayan bu kimselerle Cumhurbaşkanımızı bir tutması Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının olmadığının göstergesidir" diye konuştu.

Kurtkaya şöyle devam etti: "Yine, Kılıçdaroğlu'nun hakaret ederken kullandığı 'namus ve şeref' kavramlarının bu ülke insanı için ne denli önemli ve kutsal olduğunu bilmediğini düşünüyoruz. Kullandığı bu üslubun erdemli bir siyasetçiye ve siyasete yakışmadığı aşikardır. Erdemli siyasetçi, kendi milletini katledenlere arka çıkmayıp adaletten ve vicdandan yana olandır. Erdemli siyasetçi PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek PKK'lıları özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeye imza atmaz ve erdemli siyasetçi milli değerlerini ayaklar altına alarak ülkesini yurt dışında şikayet etmez. Sayın Kılıçdaroğlu, bir dünya lideri olan Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmekten vazgeçip, özlemini duyduğu erdemli siyaseti yapanlardan biri olmalıdır. Yukarıda arz ettiğimiz üzere Kılıçdaroğlu, Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan, kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde hükmünü bulan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu İşlemiştir. Bu sebeple Cumhuriyet Başsavcılığına bireysel olarak suç duyurusunda bulunma hakkımızı kullanıyoruz." - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kadın Kolları'ndan CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement