AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, başkanlık sisteminin halkın doğrudan egemenliği olduğunu söyledi.

29.01.2016 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, başkanlık sisteminin halkın doğrudan egemenliği olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi tarafından "Yeni Türkiye Yolunda Başkanlık Sistemi" konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmacı olarak katıldı.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, İller Bankası Samsun Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Memur Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu, AK Parti ilçe başkanları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Belediyeler sadece park, bahçe, kaldırım ve yol yapan kurumlar değildir. Belediyeler, şehrin kültür, sanat ve aynı zamanda siyasete katkı sağlayan önemli kurumlardır. Türkiye'nin geldiği bu noktada yeni bir anayasaya ve yeni bir milli sisteme geçiş noktasında milletin adamı olan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımızın çıktığı bu yolda katkı sağlamak amacıyla bu konferanslarımızı ve yeni Türkiye yolundaki bu etkinliklerimizi yapmaktayız" dedi.

"SAMSUN'U BİRİLERİ KİMLİKSİZLEŞTİRMİŞ"

Konuşmasına ilk olarak Samsun ile başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Samsun'u birilerinin bilerek kimliksizleştirdiğini söyledi. Külünk, "Canik'in bir Selçuklu ve bir Osmanlı ismi olduğunu Türkiye bilmiyor. Bir şehrin kimliği olmalı. Bu şehre Amazon demek hakarettir. Milli mücadelenin başlangıç noktası, Anadolu'nun yeniden ayağa kalkış noktası, Selçuklunun, Osmanlı'nın sancak verdiği bu şehrin tarihle barışan kimliğini anlatan ne var. Bu şehri 19 Mayıs, Bandırma Vapuru, Samsun'dan yola çıkış cümlelerini tamamlayacak, bu millet için Anadolu'nun tarihsel derinliğini anlatacak hangi kimlik belgesi var. Şehrinize sahip çıkın. Bu şehri birileri bilerek kimliksizleştirmiş. Samsun bunu hak etmiyor. Buna da sahip çıkması gereken sizsiniz. Şimdi size soruyorum, Çiftlik caddesinin dışında nerdesiniz. Mevlana merkezi nerede, tarih nerede. Şehrin kimliği yerin altından yerin üstüne çıkmalı. Bunu siz başaracaksınız. Çünkü AK Partili belediyeler bütün şehirlerde yaptıkları en önemli işlerden birisi, tarihin izlerini gün yüzüne çıkarmaktır. Çünkü şehir tarihsiz anılmaz. Samsun önemli bir şehir, Karadeniz'in merkez üssü. Samsun gün yüzüne çıkmalı. Siz marka şehirler diliyle önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik merkez üst şehirlerinden biri olacaksınız" diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sisteminin istikrarın adı olduğunu belirten Külünk, "Başkanlık sistemi tartışmaları Ankara'dakilerin işi değildir, milletin işidir. Tıpkı Atatürk'ün Anadolu'ya ilk ayak bastığı yerdeki Kuva-i Milliye ruhunun ayağa kalkması gibi. Başkanlık sistemi istikrarın adıdır. Çünkü başkanlık sisteminde istikrarsızlığa izin yoktur. Halk 2 adaydan birini seçmek zorundadır. Parlamenter sistem her zaman istikrarsızlığa fırsat alanı açabilmenin adıdır. Çünkü Türkiye'yi kontrol edenler bugüne kadar 3 temel üzerinden kontrol etmişlerdir. Bunlar ekonomik istikrarsızlık, siyasi istikrarsızlık ve darbelerdir. Başkanlık sistemi tartışması yerli ve milli bir tartışmadır. Çünkü bu sistem ile bizim gideceğimiz yer yoktur. Erdoğan karakterinde bir liderle parlamenter sistem başarabileceklerinin maksimumunu bu ülkede başarmıştır. Ama bu sistemi değiştirmezsek geri gideriz. Oysa Türkiye'nin dinamik ve güçlü bir devlet olma zorunluluğu var. Tek sesli kendi genetiğine uygun bir devlet sistemi ile tanışma zorunluluğu var. Demokrasi işleyecek, partiler işleyecek. Başkanlık sistemi tek kişinin kontrolünde bir sistem mi zannediyorsunuz. Hayır, başkanlık sistemi halkın doğrudan egemenliğidir. Başkanlık sistemi halkın iktidarıdır. Sistem değişikliği tartışmaların öznesi, vatandaşı devlete karşı korumaktır. Yazılı olan hukukun ötesinde yazılı olmayan meşru hukuk çerçevesinde kamu yönetiminin devlet anlayışının vatandaşın lehine hüküm ve uygulama yapmasıdır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement