AK Parti İl Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı Seçimini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı Seçimini Değerlendirdi

AK Parti İl Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı Seçimini Değerlendirdi

AK Parti Manisa İl Başkanlığı gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

11.08.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa İl Başkanlığı gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

İl binasında düzenlenen basın toplantısına Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Yunusemre İlçe Başkanı Engin Yüksel, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ile çok sayıda partili katıldı. AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Türkiye 10 Ağustos süreci ile beraber çok önemli bir sınav verdiğini belirterek, "İlk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tüm 2 bin yıllık devlet geleneğinde millet kendi başkanını seçmiştir. Netice olarak da çok kıymetli genel başkanımız başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan artık tüm Türkiye'de yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Milletimiz için Manisa için ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Türkiye'nin bundan sonraki süreçte artık kamplaşmaların sona ereceği uzlaşma kültürünün hakim olacağı yeni bir döneme girdiğine dikkat çeken Baybatur, "İnanıyoruz ki 12 yıl içerisinde nasıl büyük zaferlere imza atıldıysa, Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde Türkiye'ye, tüm mazlum devletlere nasıl büyük hizmetler yapıldıysa Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber, milleti ile beraber güçlü ve emin adımlarla inşallah hedefine doğru, büyük Türkiye hayaline doğru, Türkiye'nin gücüne güç katmak için güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Bu vesile ile Türkiye'de yaşayan tüm milletimize, yurt dışında oy kullanan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sandığa giderek oylarına sahip çıkmışlardır ve iradesini de çok açık bir şekilde beyan etmiştir. Artık statükonun, vesayetin sona erdiği bir döneme hep beraber tarihe tanıklık ettik. Bu belgenin altına çok önemli bir imza attık." şeklinde konuştu.

Baybatur son olarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Manisa içinde 14 tane siyasi partinin başta MHP ve CHP olmak üzere sağdan soldan ne kadar parti varsa marjinal sol partilerden tutunda yüzde 1. 1 oyu olana kadar bütün herkes karşımızda ittifak etmiştir. Manisa ve Türkiye'de olduğu gibi. Manisa'da bizler bu 14 partiye, statükonun ve vesayetin uzantılarına paralel yapıya rağmen bütün arkadaşlarımızın özverili çalışmaları yüzde 47 gibi önemli bir zafere imza atmıştır. 30 Mart yerel seçimlerinde 11 ilçede başarı sağladık. Ama bizleri derinden sarsan üzen ne yazık ki büyükşehir belediye başkanlığını kaybetmiştik. Milletimizin takdirine verdiği oya elbette ki saygımız sonsuz. Eğer bugün itibariyle baktığımız zaman son yerel seçimlerle beraber değerlendirirsek yüzde 37 olan yerel seçim oyumuzu dün itibariyle tekrar yüzde 47'ye çıkardık. Bu büyük bir başarıdır. Kimse bu başarıyı küçümsemesin. Bu büyük bir zaferdir. Biz zaferden sorumlu değiliz, biz seferden sorumluyuz. Bu vesile bütün dostlarımızı, teşkilatlarımızı, belediye başkanlarımızı tebrik ve teşekkür ediyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı Seçimini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement