AK Parti İl Başkanı Kılıç'tan Seçim Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanı Kılıç'tan Seçim Değerlendirmesi

AK Parti İl Başkanı Kılıç\'tan Seçim Değerlendirmesi

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, 1 Kasım Seçimleri sonrasında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

06.11.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, 1 Kasım Seçimleri sonrasında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye oy veren vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Kılıç, "Son derece seviyeli bir seçim oldu. Tüm siyasi partiler seçim çalışmalarında son derece nezaketli davrandılar. En ufak bir olay olmadan sandık sonuçları alındı. Bu bizim Sakarya adına gerçekten son derece sevindirici bir olay. 7 Haziran seçimlerinde yapmış olduğumuz çalışmaların farklısı 1 Kasım seçimlerinde gerçekleşti. Biz yapmış olduğumuz anketlerde de karar vermiş bir sessizliğin olduğunu, dolayısıyla vatandaşımızın hangi partiye oy vereceğini karar verdiği bu sebeple de sessiz bir seçim geçirdiğimizi biz düşündük. Sandık sonuçları itibariyle baktığımız zamanda gerçekten de öyle oldu. AK Parti dışındaki bize oy veren Cumhuriyet Halk Partisi tabanındaki çok kıymetli dostlarımıza, özellikle MHP'de 40 bin civarından bize bir oy geldi. Daha evvelden de Alperen Ocaklarının partimizi destekleyecekleri söylemişlerdi. Orada bulunan dostlarımızı ve bize 1 kasım seçimlerinde bize destek olan kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Vatandaşların bu seçimi bir AK Parti seçimi değil milletin seçimi özellikle devletin bekasıyla ilgili bir seçim olarak, görerek son derece sağ duyulu bir karar verdiğini ifade eden Kılıç, "AK Partimizde ve ülkemiz genel duruma baktığınızda da ciddi manada milletvekili alarak tekrardan iktidar olduk. ve en güzel şekilde halkımıza vermiş olduğumuz sözleri de yerine de getirerek iktidarın hakkını vereceğimizin de iletmek isterim. Gerçekten rekor bir katılım oldu. Sakarya'da yüzde 89.90 ile demokrasimize sahip çıktıkları için tüm Sakaryalı hemşerilerimize de teşekkür ediyorum. Yüzde 90'lık bir katılım oldu. Bu öyle kolay bir katılımda değil. Hakketen Sakarya'lılar çok ilgi gösterdi seçime. 1 Kasım seçim akşamı 20.30 itibariyle bizim sonuç alma sistemizde tüm sandık girişleri tamamlandı. Diğer taraftan il seçim kurulunda olan 398 bin 660 partimizin oyu ile seçim tutanağı ile arkadaşlarımız teslim aldı. İki ayrı Sapanca ve Serdivan ilçemiz itirazlarda bulundu. Serdivan'dan 276, Sapanca'da ise 123 oy olmak üzere seçim bölgemiz partimizin oyu 399 bin 059 olarak sonuçlandı. Tabi yurt dışı oyları ile birlikte 408 bin 078 oy Sakarya'da almış olduk. Sandığa gitme oranı geçerli oy olarak söylüyorum 606 bin 572. İlk defa böyle bir sonuç gerçekleşti. AK Parti olarak da 408 bin 78 oy ile hakikatten bir rekor kırmış olduk. Sakarya'da CHP 93 bin 480, MHP 73 bin 391, HDP'de 12 bin 899 oy kullanılmıştır. Partimizin seçim bölgesinde bizim kendi sistemimizden almış olduğumuz oy oranı 67, 54'tür" diye konuştu.

Kılıç, Marmara bölgesinde en yüksek oyu alan ilin Sakarya olduğunu belirterek, "Marmara bölgesinde hem 2011 hemde 2015 seçimlerinde oyunu en fazla arttıran il yine Sakarya'dır. Yine Türkiye'de en fazla oy olan büyükşehir arasında dördüncü büyükşehir biziz. En fazla oy alan iller sıralamasında 81 ilde 12'nciyiz. 2011'e göre oyunu en fazla arttıran iller sıralamasında da 5'inci il olduk. Tabi bu başarılarımızın ilçelerimizinde katkıları var. Özellikle Akyazı ilçemiz 78,09 oy ile teşkilatlarımız arasında birinci gelen teşkilattır. 75,81 oranla Kaynarca, 75,62 oranla Karapürçek, 73,67 ile Erenler teşkilatımız. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımıza ve bize oy veren tüm gönüldaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Çok güzel bir sonuç elde ettik. Bu aldığımız sonuç omuzlarımızda ciddi bir sorumluluk. Biz bu sorumluluğun bilincindeyiz. Sakarya'da güzel hizmetlere şahit olacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantı AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, soruları yanıtlamasının ardından sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanı Kılıç'tan Seçim Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement