AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Toplantısı

AK Parti Grup Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerinin bir yanağına tokat atıldığı zaman öbür yanağını uzatanlardan olmadıklarını ve uysal koyun olmadıklarını belirterek, “Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek hiç kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz” dedi.

15.04.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerinin bir yanağına tokat atıldığı zaman öbür yanağını uzatanlardan olmadıklarını ve uysal koyun olmadıklarını belirterek, "Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek hiç kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapıya ve paralel yapıyla işbirliği yaptığını belirttiği muhalefete yüklendi. Erdoğan, Türkiye'nin küresel ölçekteki etkinliğinin gazete haberleriyle sanal olarak inşa etmiş bir ülke olmadığını söyledi. Türkiye'nin gazete haberleriyle, yalan yanlış raporlarla, ısmarlama köşe yazılarıyla imajı zedelenecek bir ülke olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Türkiye dünyada büyüyen ekonomisiyle, bölgedeki müstesna konumuyla varlık gösteren bir ülkedir. Biz imajla değil aktif, ön alıcı, samimi, barışçı dış politikamızla dünyada varız ve bu şekilde var olmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi terörle, terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışan her rapor, her haber ve yorum sahiplerinin itibarını sarsacak ama Türkiye'ye ve Türkiye'nin itibarına en küçük bir zarar veremeyecektir. Gerek AB nezdinde, gerek küresel ölçekte bu saldırıları etkisiz kılmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"BU MESELE TÜRKİYE MESELESİ DEĞİL DE NEDİR?"

17 Aralık sürecinden sonra yaşananlara değinen Başbakan Erdoğan, MİT'e ait TIR'ların hukuksuzca durdurulması ve aranmasının, Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantının dinlenmesi ve diğer hukuksuz dinlemelerin konusunu da çok yakından takip edeceklerini belirtti. "Bu casusluk faaliyetlerinin açığa çıkarılmasının önünde ciddi bir direnç olduğunu da burada özelikle vurgulamak istiyorum" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bakın Adana'da bir vatansever savcı çıktı. Hem casusluk faaliyetleri hem de hukuksuz dinlemeler konusunda soruşturma başlattı. Bazı zanlılar da bu soruşturmalar kapsamında gözaltına alındı ve tutuklandı. Aradan birkaç gün geçmeden işte o paralel yapı, o paralel çetenin mensupları devreye girdiler ve soruşturmaya müdahale ettiler. Paralel yapının medyası manşet atıyor, paralel yapının yargıdaki uzantıları adeta talimat almışçasına zanlıları serbest bırakıyor ve tutuksuz yargılama kararıyla serbest kalıyorlar. Ortada apaçık bir ihanet varken, apaçık bir casusluk faaliyeti varken, haklarında güçlü deliller bulunan zanlıların serbest bırakılması gerçekten düşündürücüdür. Aynı şey böcek soruşturmasında yapıldı. Zanlılar ellerini kollarını sallayarak yurt dışına kaçtılar. Aynı şey sınavlardaki yolsuzluk soruşturmasında yapıldı. Aradan yıllar geçti ve belki de deliller karartıldı. Biz yargıda bu çeteleşmeyi, yargının bir kısmına sirayet etmiş bu kokuşmuşluğu dile getirdiğimizde siyaset yargıya müdahale ediyor diye birileri ayağa kalkıyor. İşte buyurun Adana'da çok açık bir casusluk faaliyeti var. Çok açık bir ihanet var ve yargı içine sızmış çete mensupları eliyle bırakın sessiz kalmayı, casuslar lehine, hainler lehine karar alınıyor. Başta HSYK olmak üzere yüksek yargıda bu hukuk cinayetlerini adeta uzaktan film izler gibi izliyor. Allah aşkına soruyorum bu mesele sadece benim meselem midir? Bu mesele sadece AK Parti'nin, sadece hükümetin meselesidir? Bu mesele bir Türkiye meselesi değil de nedir?"

"BİRİLERİ HAŞHAŞI FAZLA KAÇIRMIŞ OLABİLİR"

"Türkiye'nin cumhurbaşkanın, başbakanının, genelkurmay başkanının, hakimlerinin ve savcılarının dinlenmesinden daha vahim ne olabilir?" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı'ndaki en gizli toplantının dinlenip servis edilmesinden daha vahim ne olabilir? MİT'e ait TIR'ların durdurulmasından, MİT mensuplarının darp edilmesinden, TIR'ların aranmasından daha vahim ne olabilir? CHP, MHP, BDP bu hukuksuzluk karşısında hiç konuştular mı? Daha ne kadar susacaklar? Daha ne kadar üç maymunu oynayacaklar? HSYK bu hukuksuzluk karşısında, bu hukuk cinayeti karşısında daha ne kadar sessiz ve takipsiz kalacaklar? Yargı içindeki paralel çeteye cesaret veren bu tavırlar daha ne kadar devam edecek? Hiç kusura bakmasından tek başımıza kalsak da biz bu ülkenin çıkarlarını, bu milletin çıkarlarını hukukun sonuna kadar, hukuka inanmış olan yargı mensuplarıyla inşallah savunmaya devam edeceğiz. Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir. Birileri tehditlerle sindirilmiş olabilir. Birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir. Ama biz sonuna kadar bu hukuksuzluğun takipçisi olacak, yılmadan, vazgeçmeden, asla boyun eğmeden ve geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz. Suç işleyenler er ya da geç mutlaka yargının karşısına çıkacaklar. Suça göz yumanlar, ortadaki açık delillere rağmen suçun üzerini örtenlerde er ya da geç ama mutlaka bunun hesabını yine yargı önünde verecekler. Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek hiç kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz. Ama tabi bunu akşamdan sabaha derseniz o kadar kolay değil" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, hiç kimsenin yaptığının yanına kalmayacağını belirterek, kendilerinin bugüne kadar kuvvetler ayrılığını hassasiyetle savunduklarını ve Türkiye'nin selameti adına bu güçlü savunuşu sürdürdüklerinin altını çizdi. Yasama ve yürütme olarak yargıda tuzun kokmasına da müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Yetki alanımız çerçevesinde biz zaten gerekeni yapıyoruz. Vazifelerini ihmal edenleri vazifelerini hatırlatmak bizim sorumluluğumuzdur. Bundan da kaçınmayacağız" dedi.

"HEZİMETLERİNİ ÖRTMEK İÇİN GÜNDEMİ FARKLI YERLERE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR"

30 Mart seçimlerinde ağır yenilgiye uğrayan siyasi parti ve çevrelerin hezimetlerini örtmek için yoğun bir şekilde gündemi farklı yerlere çekmeye çalıştıklarına şahit olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Dikkat edersiniz CHP, MHP ve BDP seçimin üzerinden 16 gün geçmiş olmasına rağmen hala çıkıp özeleştiri yapmadılar. Hala seçim sonuçlarını sağlıklı şekilde değerlendirmediler. CHP, 30 Mart akşamından itibaren seçimlere hile karıştığı iddiasını sürekli gündemde tutarak kendi tabanına oynuyor. MHP, 30 Mart akşamından itibaren seçim sonuçlarını konuşmak yerine Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gündeme getirerek, zaten kampanya boyunca da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuşmuştu, şimdi Salı günleri şu grup toplantısı olmasa herhalde konuşacak hiçbir şeyi yok. Bunu da 'dostlar alışverişte görsün' anlayışıyla ister istemez bu konuşmaları tabii ki yapıldı. BDP'nin aynı şekilde gündemi farklı yerlere çekerek seçim yenilgisinin üzerini örtmeye çalıştığını görüyoruz. Bir kere burada şunu açık açık ifade etmek istiyorum; yapay gündemler, bu üç muhalefet partisinin de seçimin verdiği mesajlardan köşe bucak kaçmalarına çare olmuştur. Bu partiler kendilerini sorgulamazsa, tabanlarına gereken hesabı vermezlerse er ya da geç bu partiye oy vermiş kardeşlerim parti yönetimlerini sorgulamaya başlayacaklardır" ifadelerini kullandı.

"İHANET EDENLERİ VE İŞBİRLİĞİ YAPANLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

CHP'de bu sorgulamanın başladığını gördüklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Vatana ihanet içindeki paralel yapıyla işbirliği yapmanın elbette bir bedeli olmalıdır. CHP ve MHP kendi tabanlarına karşı bunun hesabını mutlaka vermelidir ve verecektir. Geçen haftada ifade ettik; biz ne bu ihaneti ne de hainlerle işbirliği yapanları asla unutmayacağız ve asla da unutturmayacağız. Bu ihanetin, bu işbirliği ve ittifakın üzerinin örtülmesine de asla göz yummayacağız. Arkadaşlar, biz hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık. Siz o sesi tok çıkanlara, o malum medya eliyle kara propaganda yapanlara hiç aldanmayın. Bu ülkede 12 yıldır biz eser siyasetinin, plan ve proje siyasetinin temsilcisi olduk. Onlar gerilim siyasetinin temsilcisi oldu. Şunu soracaksınız ne yaptılar? Bu ülkede yerel yönetimlerde neleri var? Hangi eseriniz var? Bunu onlara sorun yeter. 12 yıl boyunca biz eser ürettik, hizmet ürettik, icraat ürettik. Onlar sadece ve sadece gerilim ürettiler. Şuna kadar 12 yıl içerisinde 8 seçime girdik ve her seçimden birinci parti olarak zaferle çıktık. Her seçim sonrasında başta medya olmak üzere bizden balkon konuşmamızı yapmamızı, gerilimi düşürmemizi istediler. Hep bunu söylediler. Bizde bunu yaptık. Büyüklük bizde kalsın dedik. Her seçim sonrasında gerilimi düşürmek için gereken adımı attık. İşte en son 12 Haziran 2011 seçimlerin olduğu akşam yine genel merkezin balkonuna çıktık, 'Gün hesaplaşma günü değil helalleşme günüdür' dedik ve herkesten helalleşme istedik. Açtığımız davalardan feragat ettik. Bunları yaptık. Biz bu büyüklüğü, bu olgunluğu gösterirken ne CHP'den ne MHP'den ne de BDP'den aynı olgunluğu hiçbir zaman göremedik. Biz elimizi uzattık, onlar bizi yumruklarıyla karşılık verdiler ve kaçtılar. Biz musafaha yapalım istedik, onlar yumruklarını sıktılar. Öyle zamanlar oldu ki gidelim partilerinde ziyaret edelim, konuşalım dedik, o nezaketi bile göstermediler. İşte MHP üç kez bizim bu tür talebimiz olmuştur. Kardeşim gerilimin tarafı kim işte bunlar. Biz CHP'yle de gittik, grupta kendilerini ziyaret ettik, daha önceki dönemde bakanlarım da ziyaret etti, onlar da geldi görüştük. Anlaşırız anlaşmayız ayrı bir konu ama bu görüşmeleri yaptık. Fakat MHP ile bunu hiç yapamazsınız. Üç kez talebimiz olmasına rağmen bu ülkenin iktidar partisiyiz, parlamentonun yüzde 63'üne sahibiz. Biz sizden ziyaret istiyoruz, 'gelelim ziyaret edelim oturup konuşalım' istiyoruz, beyefendiler evet diyemiyorlar. Kim gerilimin tarafı? Bunlarda insani ilişkiler noktasında da maalesef böyle bir şeyi beklemeyin."

Geçen hafta grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili yaptığı konuşmayı anımsatan Başbakan Erdoğan, kendi konuşmasından Bahçeli'nin ve parti yönetiminin rahatsız olduğunu söyledi.

"BİZ UYSAL KOYUN DEĞİLİZ"

Erdoğan, "Peki aynı gün grup konuşmasında Bahçeli'nin şahsıma yönelik hakaretlerini kulakları bunların sağır mıydı ya dinlemediler mi? Sen bu ülkenin Başbakanına bu denli hakarette bulunacaksın, ee bu ülkenin Başbakanı 1.5 yıldır sizin isminizi ağzına almadı. Size hala cevap vermedi. Kusura bakmasınlar. Biz bir yanağına tokat atıldığı zaman öbür yanağı uzatanlardan değiliz. Bizim kültürümüzde bu yok. Biz Akif'in ifadesiyle, 'yumuşak başlı isen kim dedi uysal koyun.' Biz uysal koyun değiliz. Uysal koyun değiliz ve bugüne kadar olan süreçte gösterdiğiniz bundan sonra aynı şekilde devam etmeyecektir. Bu nasıl bir hesap Allah aşkına. Kazanan biziz, birinci parti olan biziz, zafere ulaşan biziz ama adeta özür dilememizi bekler gibi balkon konuşması yapması beklenen de biziz. Tamam da bu adamların da balkon konuşması yapması gerekmez mi? Onlara söyleyin, onlarda çıksın bir balkon konuşması yapsın. Gerilim siyasetini kim üretiyorsa, gerilimi düşürecek olanda odur. Bizi itham edenler önce aynada kendisine baksınlar. Kendi üsluplarını gözden geçirsinler. Şuanda gerelim üretim, üreterek hem başarısızlıklarını hem beceriksizliklerini gizlemeye çalışıyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Üretilen yapay gündemler, yapay tartışma ve gerilimler altını çizerek ifade ediyorum; AK Parti için kurulmuş bir tuzaktır ve biz bu tuzağa düşmeyeceğiz" diye konuştu.

"OMURGALI DURUŞUMUZU MUHAFAZA EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Başbakan Erdoğan, "Biz Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de, ardından 2015 genel seçimlerinin de sükunet içinde, tamamen demokratik kültür ve olgun içinde geçmesini arzu ediyoruz. Bunun içinde samimi şekilde mücadele vereceğiz. Önümüzde sadece 4 ay var. Biz 4 ay içinde ilkeli duruşumuzu, onurlu ve en önemlisi omurgalı duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Siyaset omurgalı duruş gerektirir. Siyaset ilkeli duruş gerektirir. Bakın 30 Mart seçimlerinde aynen bugün olduğu gibi seçimlere 4 ay kala 17 Aralık'ta bir senaryo yazdılar ve bu çirkin senaryoyu uygulamaya koydular. Bu senaryonun yazarlarının, piyonlarının, maşalarının, aktörlerinin bugün ne halde olduğunu herkes gördü ve görüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de 4 ay kala aynı şekilde bayat senaryolara başvuranlar milletten gereken cevabı alacaklar. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri maalesef bugüne kadar genellikle hep sancılı oldu. Türkiye'ye ve millete çok ağır bedeller ürettiler. Biz sancılı seçimleri sona erdirmek için Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağladık ve inşallah Ağustos ayında tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanını halkın oylarıyla seçeceğiz. Bildiğiniz gibi 10 Ağustos'ta ilk tur, 24 Ağustos'ta ikinci tur olarak Yüksek Seçim Kurulu bunu karara bağladı. Geçmişte olduğu gibi bugün de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir krizi dönüştürülmesine, Türkiye'ye ve millete bedeller ödetilmesine biz asla izin vermeyiz. Bu süreci suhuletle göreceğiz. Ekonomide, demokraside en küçük bir riskin oluşmasına mahal vermeden, ülkede en küçük belirsiz oluşmasına mahal vermeden bu süreci tamamla erdireceğiz" şeklinde konuştu.

"MUHALEFETTEN DE BALKON KONUŞMASI BEKLİYORUZ"

Geçen hafta yaptığı grup konuşmasında söylediği "Muhalefetten balkon konuşması bekliyoruz" sözlerini yineleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçen hafta da ifade ettim. Muhalefetten balkon konuşması bekliyoruz. Muhalefetin artık Türkiye'yi kucaklamasını bekliyoruz. AK Parti nasıl ki 81 vilayette 7 coğrafi bölgede varsa muhalefetin de böyle bir hedefin peşinde koşmasını, Türkiye'yi kucaklayacak bir siyaseti devreye almasını samimiyetle arzu ediyoruz. Bizim bir il hariç yüzde 20'nin altında oy aldığımız il yok. Diğer siyasi partiler ise yüzde 5'in altında, yüzde 10'un altında gezinip duruyorlar. 12 yılda çok köklü reformlar yaptık, biz milletimizi kucakladık, biz milletimizi Allah için sevdik, bağrımıza bastık. 12 yıl önce hayali dahi kurulamayan hedefleri biz gerçeğe dönüştürdük. Daha yapacak çok işimiz var. Türkiye'nin ihtiyacı olan daha çok reform var. Bunları da yapacağız. Var olan sorunları da aşacağız. Önümüzdeki 9 yılda birbirimize kenetlenerek yapıcı eleştiriler, yapıcı muhalefet üreterek, hep birlikte 2023 için çalışarak inanın bu güzel ülkeyi çok daha yüksek hedeflerle buluşturabiliriz. Ama muhalefetin böyle bir derdi varsa. Batı'nın gelişmiş ülkelerine bakın, muhalefet iktidarıyla birçok konuda işbirliği yapabilir. Ama bizde maalesef böyle bir muhalefet yok. Acaba biz nerede takozu koyabiliriz, hep bunun gayreti içindeler. Yenilgiler yetimdir, ama unutmayın zaferlerin ise sahibi çoktur. Biz her zaman şu duayı yaptık; 'Allah'ım bizi değil Türkiye'yi zaferle buluştur.' Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız. Zafer Türkiye'nin olacaksa biz mağlubiyete razıyız. 77 milyonun her bir ferdinin de bu hissiyat içinde olduğuna ben yürekten inanıyorum. 77 milyonun bu hissiyatının artık siyasette, yargıda, yasamada, yürütmede tam olarak yansıması, medyada, sivil toplumda bu hissiyatın tam olarak egemen olması en büyük arzumuzdur. Kişisel hırsları bırakıp Türkiye'yi öne çıkaranlar görecekler ki hem kendileri kazanacak hem Türkiye kazanacak. Biz bu hissiyatla yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Türkiye'yi her boyutuyla yüceltmeye, Türkiye'yi her alanda büyük zaferlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu kutlu yolda bizimle yürümek isteyen herkese kapımız da, saflarımız da, yüreğimiz de sonsuz derecede açıktır. Kucaklayarak, birleştirerek kardeşliği her alanda egemen kılarak 2023'ü her alanda inşa edeceğiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili: İznik'te kadınlar mitinge zorla götürüldü, çocuklar iş yerine gelmek zorunda kaldı
    18:36 CHP Milletvekili: İznik'te kadınlar mitinge zorla götürüldü, çocuklar iş yerine gelmek zorunda kaldı

    CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik'teki bir tekstil atölyesinde yaptığı konuşmada, belediyenin kreşini tatil ettiğini ve bütün Bursa'daki kamu kurumlarının neredeyse tatil edildiğini belirtti. Altaca, personelin zorla mitinge götürüldüğü için çocukların da anneleriyle iş yerine gelmek zorunda kaldığını ifade etti.

  • İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte
    18:35 İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce Çatalca’nın köylerini ziyaret etti, sonra Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu. Cumhuriyet rejiminde yöneticilerin vatandaşa had bildiremeyeceğini vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Öyle oy verenmiş, oy vermeyenmiş… Yok, o devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaş. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz” dedi. İmamoğlu, iktidarın ekonomi karnesini değerlendirirken de "Bir kişi çıktı, ‘Ekonomiyi ben bilirim’ dedi; yandık. ‘Ben ekonomistim’ dedi mi? Dedi. O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi... Yakında enflasyonu suçlarsa, şaşırmayın. ‘Bütün suç enflasyonda’ derse, şaşırmayın" diye konuştu.

  • Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine ziyarette bulundu
    18:33 Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine ziyarette bulundu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliği'ne ziyarette bulundu. Güler, geçici valilik binasında Vali Mustafa Masatlı ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, Genelkurmay Başkanı ve diğer askeri erkan da hazır bulundu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'
    18:31 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris mitinginde yaptığı konuşmada, CHP dışında atılan her oyun AKP'ye atılmış demek olduğunu belirtti. Özel, Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü'ye destek çağrısı yaparak, Acar Ünlü'nün AKP ile yarıştığını ve diğer partilere verilen oyların AKP'ye gideceğini söyledi.

  • CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi
    18:31 CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 1 Nisan Pazartesi gününe vize sınavı koymasını eleştirerek, gençlerin sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti. Arslan, seçme-seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımını zorlaştıracak engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da destek istedi
    18:22 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da destek istedi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da düzenlenen mitingde Ortaca Belediye Başkan Adayı Evren Tezcan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras için destek istedi. Özel, limon üreticilerinin durumunu eleştirerek, seçimlerde birlikte hareket edeceklerini söyledi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın: 'CHP, terör örgütünün siyasi uzantısına can suyu veriyor'
    18:22 MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın: 'CHP, terör örgütünün siyasi uzantısına can suyu veriyor'

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, "Avrupa'daki saldırılardan anlıyorsunuz. Nerede bir Türk vatandaşı varsa bizim bir soydaşımız varsa onun hanesine, dükkanına, hatta camilere saldırıyorlar.

  • 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı
    18:17 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı

    30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"nün ikincisi, Türkiye'nin de işbirliğiyle, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.


Advertisement