AK Parti Grup Toplantısı (1) - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Toplantısı (1)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin’de açıkladığı eylem planına işaret ederek, "Hazırlanan eylem planını bundan sonra birlik, huzur ve demokrasi eylem planı olarak ilan ediyorum.

09.02.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'de açıkladığı eylem planına işaret ederek, "Hazırlanan eylem planını bundan sonra birlik, huzur ve demokrasi eylem planı olarak ilan ediyorum. Bu adımlar yaraların sarılması yıkılanın yapılması ve kardeşliğin pekişmesi için atılıyor. Bu çerçevede eylem planımız çok kapsamlı bir hazırlığın ürünü" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriyeli mültecilerin durumuna değinerek, Kilis'te yaşayan mültecilerin sayısının Kilislileri aştığını belirtti. Davutoğlu, "Gözler kör olmuşsa gönülleri açmaya, yürekler daralmışsa onlar adına biz yüreklerimizi genişletmeye çalışıyoruz. Biz, baştan beri zulüme uğrayan Suriyelilerin yanında olduk. Türkiye, tüm mazlumlara gönlünü, kapısını ve yüreğini açmıştır. Bütün dünyayı ilgilendiren böle bir meselede uluslararası toplum konuyu görmezden gelirken, biz ısrarla onların vicdanına hitap etmeye devam ettik. Rusya, mazlum ve masum insanların ocağını başına yıkmak için her gün bombalar yağdırıyor. Dün Merkel'le yaptığımız görüşmede kedilerine şunu ifade ettik, 'bir halk düşünün orduya beş yıl direndi.' Bir halk ve Halep, İran, Rusya, Suriye güçlerinin yoğun baskısı altında hala direnişini sürdürüyor. Son günlerde Halep, ağır saldırılara maruz kalırken biz Halep'in acısını yüreğimizde hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cuma günü Kahramanmaraş'a yapacağı ziyareti hatırlatan Davutoğlu, "Yüzyıllardır medeniyetimizin parçası olan Halep yanıyor ve dünya seyrediyor. Biz, tarihi borcumuzu ödeyerek, direnen, şanlı, kahraman Halep'e, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa adına sahip çıkacağız. Orada bugün Rus uçakları bombaları altında Rabbine sığınan Halepliler hiç mahsun olmasınlar. Türkiye bir bütün olarak yanlarında. Nasıl onlar Şanlıurfa'nın şanlı yürüyüşüne dualarıyla, yürekleriyle katıldılar. Bizim içinde Halep, şanlı, gazi Halep'tir" şeklinde konuştu.

"Halep ve civarında yaşayan insanlar için yeni ve büyük insani trajedi içindeyiz" diyen Davutoğlu, "Muhalefet partileri dahil herkes elini vicdanına koysun. Şimdi Halepliler Halep Azez arasında yaşayan 70 bin kardeşimiz sadece Türkiye'ye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve AK Parti kadrolarına güveniyorlar. Eğer, Türkiye krize girseydi, eğer Türkiye'de koalisyonlar ya da birtakım güç kullanan yapılar olsaydı acaba bu kardeşlerimiz nereye gideceklerdi? Kahramanmaraş'ın kuruluş yıldönümünde sesleniyorum, hangi mazlum millet varsa müstevilerin baskısı altında olan biz onun yanındayız. Askeri harekatın bu yoğunlukta devam etmesi halinde 70 bin Suriyeli göçmenin sınırlarımıza göç etme durumu var. Suriye'de adil ve kalıcı barışın gerçekleşmesi için çok fazla vaktimiz yok. Çözüm için bölgede bulunanlar, meselenin daha da derinleşmesine sebep oldular. Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereyi vurduğu bilgisi var. 6 bin 600 bombanın yüzde 90'ı ılımlı muhaliflere. İnsanlığın vicdanının harekete geçmesini bekliyoruz. Uluslarası toplumun vicdanı kurumuş. Bu mazlum coğrafyanın yangınını seyredenler mahcup olacaklar" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Soğuk savaş güçlerinde Afganistan'a giren Sovyet güçlerinin Afganistan'ı nasıl terkettiğini kimse unutmasın. Akdeniz'de ölü bedenleri sahillerimize vuran mazlum çocukların ahı Ortadoğu'da herkesin yakasına yapışacaktır. Türkiye, zalime ve zulme sessiz kalmadı. Sadece ve sadece mazlumların sığınağı oldu. Türkiye, insanlığın sesi oldu. Bizler, insanlık görevimizi yapıyoruz. Bizler, Rabbimizin bize verdiği 'mazlumlara sahip çık' emrinin gereğini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Suriyeli mülteciler konusunda 10 maddede mutabık kalındığını belirten Davutoğlu, "Burada bütün devletler, aydınlar, yazarlar, insanlık adına söz alacak herkes insanlık sınavından geçiyor. Almanya ile bu işbirliğinin diğer ülkelere de örnek olmasını istiyorum" dedi.

Değişik toplum kesimleriyle teröre karşı mücadele konusunda bir araya geldiklerini hatırlatan Davutoğlu, "Biz halkımıza şefkatle, hangi terör örgütü olursa olsun ona da kudretle davranmaya devam edeceğiz. Bu tavrımız asla değişmedi. Ülkemizi tehdit eden terör örgütlerine karşı herhangi bir ayrıma gitmeyeceğiz" diye konuştu.

Bundan sonra her hafta sonu mutlaka en az bir Doğu ve Güneydoğu şehrinde teşekkür ziyaretlerini yapacağını belirten Davutoğlu, yapacağı ziyaretlere değindi. Mardin'de açıkladığı eylem planına işaret eden Davutoğlu, "Hazırlanan eylem planını bundan sonra birlik, huzur ve demokrasi eylem planı olarak ilan ediyorum. Açıkladığımız bu paket sadece güvenlik paketi değil. Bu adımlar yaraların sarılması yıkılanın yapılması ve kardeşliğin pekişmesi için atılıyor. Bu çerçevede eylem planımız çok kapsamlı bir hazırlığın ürünü" şeklinde konuştu.

Bu kapsamda açıklanan 10 maddeye değinen Davutoğlu, Suriye'yi, Irak'ı, Ortadoğu'yu parçalayanların Türkiye'yi parçalama planlarının mutlaka akamete uğrayacağını ifade etti.

Yapacağı ziyaretlerin iki sebebinin olduğunu, bunlardan birincisinin 1 Kasım seçimleri dolasıyla olduğunu belirten Davutoğlu, ikinci teşekkürün bölge halkına olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Her zaman basiretine, inancına inandığımız bölge halkı bunlara izin vermedi. Huzur ve Demokrasi Operasyonu'nda devletinin milletinin yanında yer aldı" dedi.

Dün Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısında kendisine bir gazetecinin sorduğu soruyu hatırlatan Davutoğlu, "Bir gazetecinin. Türk olduğunu anladığımız bir gazetecinin sorusuna muhatap olduk. Soruları daha çok Türkiye'yi itham eden bir karşı açıklama içindeydi. Eyvallah, herkes istediği açıklamayı yapar ama hakkettiği cevabı da alır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Toplantısı (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement