AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

"Eğer milletin iradesi hakim değilse, milletin iradesi dışında ne idüğü belirsiz iradeler millet adına karar vermeye başlar.

25.10.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Eğer milletin iradesi hakim değilse, milletin iradesi dışında ne idüğü belirsiz iradeler millet adına karar vermeye başlar. Paralel yapı ile biz niye mücadele ediyoruz. Çünkü paralel yapı iradesi milletin iradesinden güç almıyor" dedi.

Ünal, partisinin Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki delege seçimlerinin gerçekleştirildiği yerleri ziyaretinde yaptığı konuşmada, parti içi demokrasi hem de ülke içi demokrasi deniliyorsa önce parti içi demokrasinin icra edilmesi gerektiğini, bunun yapılmaması durumunda o kadroların ülkede bir demokrasi inşa edemeyeceğini söyledi.

AK Parti olarak öncelikle parti içerisinde demokrasiyi inşa ettiklerini belirten Ünal, şunları söyledi:

"Eğer milletin iradesi hakim değilse, milletin iradesi dışında ne idüğü belirsiz iradeler millet adına karar vermeye başlar. Paralel yapı ile biz niye mücadele ediyoruz. Çünkü paralel yapı iradesi milletin iradesinden güç almıyor. Biz bu paralel yapıcılara diyoruz ki gelin siyasete girin, milletin önüne çıkın ve er meydanına çıkın. Milletin iradesi sizi onaylasın, size bir sözümüz yok o zaman. Ama siz milletin iradesiyle savaşıyorsunuz. Siz emniyette, yargıda, değişik kurumlarda hem sivil hem askeri bürokrasiye sızmalarla yapılanarak milletin iradesiyle şekillendirdiği siyaseti hiçe sayarak, ne yapmak istiyorsunuz? Darbe yapmak istiyorsunuz."

Ünal, milletin iradesinden güç almayan, milletin onaylamadığı hiçbir iradeyi bu ülkede yaşatmayacaklarını ifade etti.

İnsanın en büyük zenginliği, haysiyeti ve onurunun iradede saklı olduğunu dile getiren Ünal, iradesi olmayanın hiçbir şeyin olamayacağını, vesayet altındaki iradelerin ne demokrasi ne de siyaset inşa edebileceğini o yüzden de parti olarak vesayetle savaştıklarını kaydetti.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden 25. dönem milletvekillerini kendilerini temsil edecek kişileri seçmesi yönünde siyasi partilere baskı yapmalarını isteyen Ünal, "STK temsilcileri, 25. dönem milletvekillerini seçerken, siyasi partilere, küfürden, kavgadan, ahlak dışı davranışlardan uzak temsilciler seçmeleri için baskı yapsınlar. Siyasi partiler TBMM'ye milletvekili olarak gönderecekleri kişileri ince eleyip sık dokusunlar. Ben bunu bir grup başkanvekili olarak söylüyorum. 'Seni oraya kavga etmen için küfür etmen için kendi kişisel tatminlerin için göndermiyoruz' desinler" diye konuştu.

Ünal, Meclis'te bazı milletvekillerinin kendi partilerine bile yaka silktirdiğini, CHP'de grup başkanvekillerinin "vallahi beni de dinlemiyor" serzenişinde bulunduğunu sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement