AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (5) "(Çözüm süreci) Olumlu yönde gelişmeler var, hep beraber bunları inşallah takip ederek bu sürecin hayırlısıyla bir daha ülkenin hiçbir köşesinde hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz" "Bize.

24.12.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinde olumlu yönde gelişmeler olduğunu belirterek, "Hep beraber bunları inşallah takip ederek bu sürecin hayırlısıyla bir daha ülkenin hiçbir köşesinde hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz" dedi.

Davutoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen partisinin 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'de birçok etnik gruptan insanın yaşadığını belirterek, "Farklı dilleri ve lehçeleri konuşuyor olabiliriz ama nihayette bu milletin özü millet-i İbrahim olmak bakımından da Edirne müdafaasını birlikte yapan, aynı kaderi paylaşanların torunları olmak bakımından da tek ve parçalanamaz bir bütünüz" ifadelerini kullandı.

Bu nedenle her fırsatta "tek vatan" kavramı üzerinde durduklarını vurgulayan Davutoğlu, Evlad-ı Fatihan'ın Anadolu'ya "anavatan" dediğini söyledi.

Vatansız kalanların çektiği sıkıntıların Suriyeli mültecilere bakılınca anlaşıldığını kaydeden Davutoğlu, vatanın, üzerinde yaşayan her ferdin ortak değeri, evi, yurdu ve obası olduğuna işaret etti.

Çözüm süreci

Davutoğlu, birçok ortak noktası olan milletlerin birbirine düşman edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını anlatarak, Kuvayımilliye ruhuna değindi.

AK Parti davasının özü ve esasının Kuvayımilliye olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Çözüm sürecine bakışımız da budur. Evrensel ve çağdaş haklardan herkesin, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı olmadan bütün insan haklarından herkesin en geniş anlamda istifade etmesi, eşit vatandaşlık haklarını kullanmaları, ortak tarih bilincini korumaları ve ortak gelecek bilinciyle gelecek nesillere sadece kardeşlik tohumu ekmeleri için biz bu çabayı sürdürmeye devam edeceğiz. Olumlu yönde gelişmeler var, hep beraber bunları inşallah takip ederek bu sürecin hayırlısıyla bir daha ülkenin hiçbir köşesinde hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz."

"Ekonomik yükselişi demokrasimize borçluyuz"

Davutoğlu, son bir ay içerisinde ekonomi alanında yapılan reformalar hakkında bilgi vererek, şunlar söyledi:

"Türkiye, 1 Aralık'ta G-20 dönem başkanlığını aldı. Ülkemiz dünyanın en büyük 20 ekonomisinin bir yıl için yönetimini üstlenmiş durumda. Fazla değil 12 yıl önce... Bir yüzyıl geçmedi bu başarının sağlanması için. Sadece 12 yıl geçti. Şunu büyük bir iddia ile söylüyorum, bugünlerde bazı konuları istismar edenlerin yüzüne çarpa çarpa söylüyorum. Modern dönem tarihimizi hatırlasınlar baksınlar, incelesinler. Bütçemiz de kabul edildi, Maliye Bakanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin son 200-250 yıl içindeki iktisat tarihini açın bakın, hiçbir on yıllık dönemde böylesine büyük atılımlar yaşanmamıştır, gerçekleşmemiştir. Biz, bu ekonomik yükselişi demokrasimize borçluyuz. Millete hesap vermemize borçluyuz, millete hesap vereceğimiz ve Allah'a hesap vereceğimiz için gece gündüz gözümüze uyku girmemesine borçluyuz. Bize rahat yüzü yok. Bu ülke, onurla başını yükseltene kadar rahat döşek yüzü de yok."

Kendileri için mesai saati kavramı olmadığını aktaran Davutoğlu, 24 saatin yetmediği dönemde 25. saati bulmaları gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Türkiye'de onlarca yıl yöneticilik yapanların sorumluluk hissetmeden hareket ettiğini aktararak, kendilerinin bunun telafisini yapmak için çalıştıklarını ifade etti. Davutoğlu, gelecek nesillerin onurla ayakta durmaları için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Durmak yok, yola devam" sözünün bunun için üretildiğini anımsattı.

Ekonomi paketleri

Ekonomide açıklanan paketlerin içeriğine değinen Davutoğlu, "Önümüzdeki hafta içinde geriye kalan 8 paketi, sosyal paketleri ilan edeceğiz. 25 sektörel alanda bin 300 eylem ile ekonomimizi, sosyal, sosyal iktisadi hayatımızı yeniden tanzim edecek büyük bir hamle dönemini başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, öğretmen atamaları, bedelli askerlik düzenlemesi, sektörel dönüşüm programları gibi yeni gelişmelerin yapıldığını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sekizincisini yeni açıklayacağız. Bu da kayıt dışı ekonomi, onu da bu cuma ya da önümüzdeki günlerde açıklayacağız. 8 paket, ancak 7'sinin detaylarını açıkladık. Kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınması paketini ayrıca açıklayacağız. Bir de sosyal boyut paketini de önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Aileye destek anlamında da çok geniş çalışmalar içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde onu ilan edeceğiz. Böylece ekonomik ve sosyal hayatımızda yeni bir ivme ve motivasyon ortaya koymak için çaba gösteriyoruz."

Dış politikadaki gelişmeler

Başbakan Davutoğlu, son bir ay içerisinde dış politikada yaşanan gelişmeleri anımsatarak, Türkiye'nin yalnızlaştığı yönündeki eleştirilere cevap verdi.

Eleştiride bulunanların dış politikadaki temasları takip etmekte zorlandığını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir ay içinde Papa Türkiye'ye geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere Başbakanı Cameron, İtalya Başbakanı Renzi, Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet Türkiye'ye geldi. Katar Emiri Türkiye'deydi. ? Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani Türkiye'deydi. Bu 2-3 haftalık program. Litvanya Cumhurbaşkanı geldi. Saydıkça sayısı artıyor. Ayrıca ben Polonya'ya gittim. Dün Makedonya'daydım, Yunanistan'a gittim."

Davutoğlu, yakın zamanda Makedonya ile gerçekleşen çok sayıda ziyareti anımsatarak, "Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarına bile sözü geçmediği için kendisinin o yalnızlığını aynada görüyor, 'yalnızım' diyemediği için bizi yalnızlıkla itham ediyor" dedi.

- Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti
    14:03 Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti

    Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili konuları 112'ye bildirmelerini ve NARKOALAN uygulamalarını izlemelerini beklediklerini ifade etti. Mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçtiklerini vurgulayan Arıbaş, vatandaşların huzur ve refah ortamını sağlamak için üst düzey çaba sarf ettiklerini ve gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

  • Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi
    14:02 Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen Savunma Muhabirliği eğitimi, Milli Savunma Bakanlığı'nda başladı. Eğitim, savunma alanındaki faaliyetlerin kamuoyuna aktarılması ve bilgi alışverişinin etkinliğinin artırılması amacıyla düzenlenmektedir.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.


Advertisement