AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Çözüm Süreci'ni kararlılıkla sürdüreceğiz ama Hakkari'den Edirne'ye, Muğla'dan Artvin'e kadar Türkiye'nin her bir köşesinde, kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız" "Bazı çevreler Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, ayrıca büyükşehirlerimizde Türkiye'nin demokratik atmosferini istismar ederek vandalizme, şiddete yönelmeye kalktılar.

26.11.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm Süreci'ni kararlılıkla sürdüreceğiz ama Hakkari'den Edirne'ye, Muğla'dan Artvin'e kadar Türkiye'nin her bir köşesinde, kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız" dedi.

AK Parti 99. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, GAP Tarımsal Eğitim Araştırma Merkezi'nin konferans salonunda başladı.

Toplantıda konuşan Davutoğlu, AK Parti'nin güzel geleneklerin, özgün yaklaşımların partisi olduğunu belirterek, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı geleneğinin AK Parti tarafından başlatıldığını ve yıllardır aksamadan devam edildiğini söyledi.

Ankara'da yapılan son toplantıda, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın her ay farklı bir şehirde yapılmasına karar verildiğini anımsatan Davutoğlu, "Bütün illerimiz böyle güzel faaliyete ev sahipliği yapmak isterdi. Hepsine gitmekten büyük zevk alırdık, hepsinde yeni bir anlam bulurduk ama Şanlıurfa'yı seçmemizin anlamına geldiğimizde; Şanlıurfa tevhidi geleneğin beşikliğini etmiş, başlangıcı olmuş kutsal bir mekan, Hazreti İbrahim'in mekanı, İbrahimi geleneğin, inancı için çekinmeden ateşe yürüyen bir peygamberin geleneği olan bir yer. O geleneğin takipçileri olan bizler için Şanlıurfa önemlidir" diye konuştu.

Davutoğlu, tevhidin sadece bir inanç değil, birlik, beraberlik anlamında da Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, tevhidini temsil etmesi bakımından Şanlıurfa'nın ilk toplantı için tercih edilmesinde etkili olduğunu dile getirerek, "Tek başımıza gelmedik, 81 vilayetle geldik. Anadolu'yla, Trakya'yla geldik, Dicle, Fırat, Sakarya, Seyhan, Ceyhan, Yeşilırmak, Kızılırmak'la geldik. Birileri güzel nehirleri, dağları birbirinden ayırmak isterken, bizler birleştirmek için geldik, tevhid için geldik. Hep beraber tek bir yürek olmaya geldik" dedi.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın sadece parti kurulları ile kurumlarının arasında istişare toplantısı şeklinde olmasını istemediklerini, toplantının düzenlendiği şehirde bir şölen havasında etkinliklerin düzenlenmesini istediklerini belirten Davutoğlu, dün Şanlıurfa'da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi başkanlığında ekonomi zirvesi, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başkanlığında mültecilerle ilgili bir çalıştay tertip edildiğini ifade etti. Davutoğlu, toplantı için Şanlıurfa'ya gelen belediye başkanlarının farklı gruplar halinde 13 ilçe belediye başkanlığını, AK Parti Genel Merkez teşkilatından bir grubun da Akçakale Mülteci Kampı'nı ziyaret ettiğine işaret ederek, "Burada bir formel toplantı yapmaya gelmedik. Bir araya gelip bir toplantı salonuna kapanıp daha sonra ayrılmaya gelmedik. Burada ekonomi gibi her şehir için can damarı olan konuyu tartışmış olduk, mülteciler konusu başta olmak üzere, sosyal meselelerimizi ve kardeşliğimizi ilgilendiren konuları tartıştık. İşte AK Parti'nin diğer partilerden farkı bu. AK Parti gönülleri buluşturmaya geliyor, sadece sandıkla milleti buluşturmaya değil, ondan önce gönülleri buluşturmaya, bu gönüller arasında sarsılmayacak köprüler kurmaya geldik. Selam olsun bu köprüleri kuran gönül erlerine, bütün illerimize Şanlıurfa'dan selam" ifadelerini kullandı.

-Gelecek toplantı Edirne'de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, aralık ayındaki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın da Edirne'de yapılacağını bildirdi.

Davutoğlu, son bir ay içinde Kahramanmaraş, Kayseri, Bursa, İstanbul, Ankara, Nevşehir- Hacıbektaş, Ağrı- Patnos ve Tunceli'yi ziyaret ederek, etkinliklere katıldığını, yurtdışı itibariyle de Avustralya, Filipinler ve Irak'ta temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, bu temaslarında birçok önemli gündem maddesini tartıştıklarını, önemli kararlara imza attıklarını ve kararların hayata geçirilmesi için eylem planları hazırladıklarını anlattı.

-"En kısa zamanda TBMM'de görüşülerek karara bağlanacak"

Çalışmalarındaki ilk gündem maddesinin iç siyasi gelişmeler ve demokratikleşme çabaları olduğunu ve 62. Hükümeti kurar kurmaz ele aldıkları ve hiçbir zaman taviz vermeden devam ettirecekleri konulardan birisinin Çözüm Süreci olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ancak 6-7 Ekim olayları, bugün Suruç'u da ziyaret edeceğiz ve orada Suriye'nin her bir kesimine olduğu gibi Kobani'deki kardeşlerimize de bir gönül yakınlığında beraber olduğumuzu göstermek için orada olacağız. 6-7 Ekim olayları sebebiyle ortaya çıkan yeni bir  durum söz konusu oldu. Bazı çevreler Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ayrıca büyükşehirlerimizde Türkiye'nin demokratik atmosferini istismar ederek vandalizme, şiddete yönelmeye kalktılar. Biz bunların karşısında devlet ahlakının gereği olarak soğukkanlı bir tavır sergiledik ve hep şunu vurguladık; Çözüm Süreci kamu düzeninin alternatifi değildir, kamu düzeninin olmadığı yerde Çözüm Süreci hayata geçirilemez. Bu sebeple bu ay içinde iç demokratikleşme anlamında, sosyal ve siyasal sorunlar perspektifinde üç önemli reformu hayata geçirdik. Birincisi İç Güvenlik Reformu ve özgürlüklerin korunması. Sadece 6-7 Ekim bağlamında değil, daha da genel bir çerçevede, güvenliği teminat altına almak açısından değil, özgürlükleri de derinleştirmek açısından çok köklü bir reform paketini hazırladık, bu hafta pazartesi günü TBMM'ye sevk ettik.

Bir taraftan vatandaşlarımızın özgürlükleri ve hakları korunur, bürokraside ciddi kolaylaştırmalara giderken, diğer taraftan güvenlikle ilgili yeni bir yapılanma esas alındı. Birçok bürokratik işlem kolaylaştırıldı, isim değiştirmeden pasaport almaya kadar, vatandaşlarımızın devletle olan ilişkilerinde devletin vatandaşımıza, borcu olan en kısa, en doğru yoldan hizmet götürme taahhüdünü yerine getirecek tedbirler aldık. Daha etkin ve koordineli bir güvenlik yapılanmasıyla ilgili jandarmamızın sicil ve diğer alanlarda, mülki görevler bağlamında İçişleri Bakanlığımıza doğrudan bağlanması ve bazı süreçlerde yeniden yapılanması için adımlar atıldı."

Başbakan Davutoğlu, son yaşanan olaylardan edinilen tecrübeyle özellikle toplantı ve gösteri hakkının kullanılması esnasında ortaya çıkacak istismarları yok edecek, toplantı ve gösteri yapma özgürlüğünü teminat altına alacak ciddi düzenlemeler getirdiklerine vurgu yaparak, bu düzenlemelerin de en kısa zamanda TBMM'de görüşülerek karara bağlanacağını bildirdi.

Davutoğlu, "Çözüm Süreci'ni kararlılıkla sürdüreceğiz ama Hakkari'den Edirne'ye, Muğla'dan Artvin'e kadar Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız" dedi.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan yardımcıları, Şanlıurfa AK Parti milletvekilleri, AK Partili büyükşehir belediye başkanları, AK Parti il başkanları katıldı.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından toplantının öğleden sonraki bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AK Parti Yerel Yönetimler ve Teşkilat başkanlıkları birer sunum yapacak.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki ve adliyedeki işlemleri tamamlanan hükümlü, cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement