AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Bu seçimin mağlubu, kaybedeni yoktur.

14.08.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatarak, "Bu seçimin mağlubu, kaybedeni de yoktur. Allah'ın izniyle 28 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeminimizi edip, göreve başladığımızda 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminde kendilerine olan teveccüh, destek ve hayır dualarından dolayı millete ve AK Parti teşkilatının her kademesinde yer alanlara teşekkür etti.

Erdoğan, 10 Ağustos seçiminde sadece AK Parti'ye gönül verenlerin değil CHP, MHP, HDP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve diğer partilere gönül veren vatandaşların da desteğini aldıklarını belirterek, kendisine desteklerini açıklayan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür etti.

İki kesimin teşekkürü özellikle hak ettiğine işaret eden Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hiçbir karşılık beklemeden fedakarca, gönüllü olarak gece gündüz çalışan tüm kardeşlerime sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum. Kampanyamıza maddi destekte bulunan tüm kardeşlerimize de özellikle teşekkür ediyor, hepsinden Allah razı olsun diyorum. Kampanya süresince görev alan, katkı veren, destek olan tüm kardeşlerime, yol arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma aynı şeklide bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimine ilişkin olarak mukayeseli bazı oranlar veren Erdoğan, şöyle devam etti:

"81 vilayetin her birinden oy aldık. Bu şu bakımdan çok önemli; AK Parti için sürekli ayrımcılık yakıştırması yapanlara bu bir cevaptır, bu bir ispat-ı vücuttur aslında. Diğer siyasi partilerin hangi konumda, hangi noktada olduğunu söylemesi bakından bu çok önemli. Bizim en düşük oy aldığımız iller hangileri biliyor musunuz? Tunceli ve Şırnak. Oralarda da oy oranımız nedir biliyor musunuz? Birisinde yüzde 14.4, bir diğerinde yüzde 14.8. Yani Türkiye'nin tüm illerinde yüzde 14'ün üzerinde biz oy aldık. Bizim yüzde 15'in altında oy aldığımız il sayısı 2. CHP ve MHP'nin ortak adayı 12 ilimizde yüzde 15'in altında oy aldı. HDP'nin adayı 64 ilimizde yüzde 15'in altında kaldı. Ortak adayın yüzde 5'in altında oy aldığı 11 ilimiz var, bu da manidardır. HDP adayının da yüzde 5'in altında oy aldığı 51 ilimiz var. Şimdi bazı medya unsurları çıkıyor da 'artık kitle partisi olmaya doğru gidiyor'... Rakamlar, tablo ortada, bunlar olamaz. Niye? Genleri bunların farklı. Gerek ortak adayın gerek HDP adayının yüzde 2'nin dahi altında kaldığı iller var. Ortak aday 1 ilde yüzde 2'nin altında, HDP adayı ise 28 ilde yüzde 2'nin altında kaldı."

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının, 30 Mart yerel seçimleriyle kıyaslandığında AK Parti'nin sadece 7 ilde oylarında cüz'i bir düşüş olduğunu belirterek, CHP ve MHP'nin ortak adayının ise 30 Mart'a göre 80 ilde oy kaybettiğini, sadece 1 ilde binde 8 oranında oy arttırdığını vurguladı.

Erdoğan, "Biz, 74 ilimizde oylarımızı arttırdık. AK Parti, kucaklayan parti. AK Parti, ne siyasi Kürtçülük yapıyor, ne siyasi Türkçülük yapıyor ne de ben 'kumsalların partisiyim' diyor. Bizim böyle bir derdimiz yok, biz 780 bin kilometrekarenin partisiyiz, biz 77 milyonun partisiyiz, bizim farkımız bu" ifadelerini kullandı.

Seçimin şampiyonunun yüzde 80,6 oy oranıyla yine Rize olduğunu, ikinciliğin yüzde 80,25 oy oranıyla Bayburt'a ait olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bayburt'un bu teveccühü benim için gerçekten çok önemli, inşallah ilk fırsatta bu illerimize teşekkür ziyaretlerinde bulunacağız. Bu beni çok duygulandırdı, Bayburt'a teşekkür ediyor, selamlarını gönderiyorum" dedi.

AK Parti'ye en yüksek oy veren üçüncü ilin de yüzde 75 ile Gümüşhane olduğunu, yüzde 74.6 oy oranıyla da Konya'nın 81 il içinde dördüncü, büyükşehirler arasında da birinci olduğunu ifade eden Erdoğan, son mitinglerini Konya'da yaptıklarını anlatarak, mükemmel bir final olduğunu söyledi. AK Parti'ye en yüksek oy veren beşinci ilin de Aksaray olduğunu kaydeden Erdoğan, Aksaray'a, istikrarlı bir şekilde AK Parti'ye her seçimde yüksek oranda oy verdiği için teşekkür etti ve selamlarını gönderdi.

Erdoğan, ilçeler arasında da AK Parti'ye en yüksek oyun Adıyaman'ın Sincik ilçesinden yüzde 95,72 ile geldiğini belirterek, Adıyaman'a yapacağı ilk ziyarette Sincik'e özellikle uğrayacağını söyledi. Sincik'in ardından yüzde sırasıyla Şanlıurfa'nın Harran, Rize'nin Güneysu, Malatya'nın Kale ve Rize'nin İkizdere ilçelerinin ilk beş sırada bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Oralara da selam ve sevgilerimi gönderiyor, hem bu il ve ilçelerimize hem de diğer tüm il, ilçe, belde ve köylerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

10 Ağustos akşamı sonuçların ortaya çıkmasıyla İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini ve AK Parti Genel Merkezinin balkonundan, orada toplanan vatandaşlara, Türkiye geneline ve ekranların başında kendilerini izleyen tüm dünyaya hitap ettiğini anımsatan Erdoğan, "Burada bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum:  10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Recep Tayyip Erdoğan değil 77 milyon olmuştur, Türkiye olmuştur. Yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimiz olmuştur. Yaptığım telefon görüşmelerinde de mazlum, mağdur olan ülkelerin liderleri, temsilcileri hep bu ifadeyi kullanmışlardır. 'Sadece siz kazanmadınız, aynı zamanda biz kazandık' demişlerdir. Bu çok anlamlıdır. Bu seçimin mağlubu, kaybedeni de yoktur. Allah'ın izniyle 28 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeminimizi edip, göreve başladığımızda 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Siyaseti girdiği günden itibaren verdikleri sözlerin arkasında durduklarını ve arkasında durma mücadelesi verdiklerini anlatan Erdoğan, "1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimizde bütün İstanbul'u kucaklayan, herkese eşit mesafede duran, herkesin derdini kendi derdi bilen bir idare anlayışı benimseyeceğimizi söylemiştik ve bunu uygulamaya koyduk. 3 Kasım 2002 akşamı yaptığımız balkon konuşmasında ne söylediysek 12 yıl boyunca onun arkasında durmanın mücadelesini verdik" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement