AK Partili Soylu: Milliyetçilik Kendi Milletine Hizmettir - Son Dakika
Politika

AK Partili Soylu: Milliyetçilik Kendi Milletine Hizmettir

AK Partili Soylu: Milliyetçilik Kendi Milletine Hizmettir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, "Milliyetçilik kendi milletine hizmettir. Bayrağımızı dünyanın her tarafında dalgalandırmaktır." dedi.

22.03.2014 17:09  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Milliyetçilik kendi milletine hizmettir, sevdadır, ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın her tarafında dalgalandırmaktır. Milliyetçiyiz diyenler 28 Şubat döneminde 40 milyar doları bankalardan hortumladılar" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Kozan ilçesine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, SODES Düşler Alemi ile Dağılcak mesire alanı arasında bulunan yürüyüş yolunda vatandaşların yoğun katılımı ile bahar yürüyüşüne katıldı.

Yürüyüş öncesi vatandaşlara hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "2002 yılı öncesi ülke karanlık günler geçirdiği ancak halk 2002 yılında AK Parti'yi iktidara getirerek karanlık günleri geride bıraktı. Sizin güzel gönül ve kalpleriniz gelecek Türkiye'si ve Kozan'ı şimdiden aydınlatıyor. Kazım Özgan başkanı seviyorsanız çok çalışmalısınız. Ülkemizi ve ilçemizi aydınlatan AK Parti'mizin bayrağını ilçemizde ve ülkemizde dalgalandıralım. Kimseyi üzmeyin ama o paralelcileri ve ülkeye tuzak kurmaya çalışanları üzün. Birileri milliyetçilikten bahsediyor biliyor musunuz? Milliyetçilikten bahsedenler geçmişte bu ülkeyi IMF'ye mahkum ettiler. Tayyip Erdoğan hem IMF'nin borcunu ödedi hem de isterseniz beş milyar dolar borç vereyim size dedi. Milliyetçilik kendi milletine hizmettir, sevdadır, ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın her tarafında dalgalandırmaktır. Bugün 237 ülkeye ihraç eden zengin, güçlü, kudretli ve başı göğe değecek bir Türkiye var. Onlara sorun bakalım hastanede paran yoksa öl dedikleri milliyetçilikten mi bahsediyorlar. Çocuğunu hastanede çıkaramayan ve rehin veren babanın milliyetçiliğinden mi bahsediyorlar. Daha önce tanklarımızı, füzelerimizi dışarıdan alıyorduk. Şimdi milliyetçilik 268 baraj yapmaktır, bu ülkede dünyanın bütün ülkelerinin siparişlerini verdiği ve bizim Türk mühendislerimizin altına imza attığı tankımızı ve gemimizi, cirit füzesini yapmaktır. Bugün benim hava sahamızda İsrail'in değil kendi ülkemizin yaptığı insansız hava uçakları uçuyor" dedi.

Geçmiş hükümetler döneminde ülkenin dış dünya devletlerinde itibarının çok az olduğunu ancak AK Parti ile bugün dünyanın 221 ülkesinde ay yıldızlı pasaport ile seyahat edilebildiği ve 61 ülkeye vizesiz gidilebildiğini hatırlatan Soylu, "Geçmişte bu ülkenin insanını faize mahkum etmişlerdi. Türkiye'yi faizden kurtaran asıl milliyetçi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıktığınız zaman gümrük memuru ay yıldızlı pasaportumuzu geri itiyorlardı. Biz milletini ve vatanını seven, üreten bir Türkiye'yi seviyoruz. Sadece Afrika'da 35 elçiliğimiz var. Dünyada 221 temsilcisi olan bir ülkeyiz. Yarına uzanan bir Türkiye'yiz. Dünyanın 61 ülkesinde artık ülkemizden vize istemiyorlar. Onlar geçmişte insanları başı açık ve başı örtülü diye milliyetçilik yaptıklarını zannediyorlar. Önümüzdeki hafta sonu çok önemli bir seçime gidiyoruz. 30 Mart ülkemizin hedefini belirleyecek bir seçimdir. 30 Mart özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, yeni Türkiye'nin yolunu açacak bir seçimdir. Türkiye'yi bir şekilde daraltmak ve diz çöktürmek isteyenlere cevap verebilecek bir seçimdir" diye kaydetti.

Kendisinin Demokrat Partili bir aileden geldiğini belirterek AK Parti saflarına katılmaktan onur duyduğunu hatırlatan Soylu, "28 Şubat'ta bunların da ortak olduğu hükümet döneminde bu ülkede çocuklarımızı Kur'an-ı Kerim ve dini eğitimden geri bırakmak istediler. Biraz itibarları olsa milletin yüzüne çıkmazlar bunlar. Milleti dininden, gelenek ve göreneklerinden uzaklaştırmaya çalıştılar. Millet bunların tuzaklarını Tayyip Erdoğan'ı iktidara getirerek bozdu. Daha önce Demokrat Parti saflarındaydım. Daha önce Kozan'a da geldim. Ama şimdi diyorum ki iyi ki AK Parti'ye gelmişim. Eğer bu büyük demokrasi mücadelesinde Türkiye için yalnız Allah ve milletin önünde eğilirim diyen Tayyip Erdoğan'ı yalnız bıraksaydım anamın emzirdiği süt bana helal olmazdı. Onun için Türkiye'nin o şantajcılar, kasetçi ve montajcılar, masum ablaları sokağa çıkarıp bu ülkenin başbakanı aleyhinde konuşanlar onlar duysunlar bu ülke ihaneti hiçbir zaman kabul etmemiştir. Kim bu topraklara ihanet etmişse Kozan'dan sesleniyorum cezasız kalmayacaklar" şeklinde konuştu.

Geçmiş hükümetler döneminde ülkenin faiz ve borç batağında olduğunu ancak AK Parti hükümeti ile Türkiye'nin istikrarı yakaladığını hatırlatan Soylu, şöyle devam etti;

"Başbakanımız ülkemizde ilaç kuyruklarını bitirmiş, insanları hastanede rehin tutulmaktan kurtarmış, Kur'an-ı Kerim'i müfredat programına almış, 81 vilayetimizde 176 üniversite açmış, hastaneleri, bölünmüş yolları, tünelleri, hızlı trenleri, okulları ile teknoloji merkezleri ile güçlü ve zengin bir Türkiye oluşturmuştur. Türkiye'yi hazmedemiyorlar. Milliyetçi diye geçinenlere sormak lazım. 28 Şubat sürecinde 40 milyar dolar kamu bankalarını hortumladı bunlar. Bugün hırsız arıyorlar. Aynaya baksınlar görürler hırsızı. Kıskananlar çatlasın biz kendi arabamızı, uçağımızı da yapacağız. Bunlar aynısını Menderes'e de yaptılar. Aynı hakaret ve iftiraları attılar. Ne yaptı Menderes onlara. Bu semalarda ezan Allah-u Ekber demiyordu. 'Tanrı uludur' diyordu. Menderes'i milletimizin karşısında itibarsız hale getirmeye çalıştılar. Özal'a da suikastı yapanlar aynı insanlar. Dün başkalarını kullanıyorlardı bugün de paralelleri kullanıyorlar. Menderes köyleri şehirler ile bütünleştirdi, fabrika ve yollar yaptı. Tahammül edemediler. Menderes'e hep iftira attılar. Menderes'in kasasını açarak içine kadın iç çamaşırı ve kadın fotoğrafları koydular. Gazetede yayınlattılar. Bu milletin sevgisini bu milletin gözünden düşürmeye çalıştılar. Yetmedi 12 uçak dolusu altınla yurt dışına kaçarken yakalandı dediler ve yalan söylediler. Bugün de Başbakanımıza aynı komployu kurmaya çalışıyorlar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yönelik eleştirilerine cevap veren Genel Başkan Yardımcısı Soylu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu baş yalancıdır. Kılıçdaroğlu 'Tayyip Erdoğan göreceksiniz yurt dışına kaçacak' diyor. Sen İstanbul'da paralellerin kucağındasın, kucaktan kucağa bebek gibi dolaştırıyorlar seni. 30 Mart'tan sonra yoksun sen Kılıçdaroğlu. Aydın'da Menderes ile Tayyip Erdoğan'ı kıyaslamış. Senin ağzına o kelimeler yakışmıyor. Sen İnönü ile Hitler'i kıyasla bu millete ızdırap çektirenleri o yakışır. Onlar Demirel'in hanımına bile iftira attılar. 28 Şubat'ta benim ülkemi karartmaya çalışan Aydın Doğan'a benzeyen bir adam vardı o dönemde, Demirel'in hanımı bir ayakkabıcı ile beraber diye iftiralı başlıklar attı. Partisinden trilyonları cebine zimmetledi dediler. Tansu Çiller'e eroin taciri dediler. Onlar ya bizim söylediğimizi yaparsınız ya bu milleti satarsınız ya da sizi rezil ederiz yedi düvele diye tehdit ve şantaj etmeye çalışıyorlar. Kozanlılar bu sefer sert kayaya çarptılar. Onlar bayrağımı, vatanımı, ülkemin yarınını tehdit altına soktular. Bugün gelmiş sizden oy istiyorlar. Ey Devlet Bahçeli Rahşan Ecevit'in eteğinin altında kuzu gibiydin. Hiçbir şekilde endişe etmeyiniz. Türkiye 30 Mart'ta kendisine tuzak kuranlara, kaset ve montajcıları sandığa gömecek. Burada sekiz gün kaldı. Eğer Kozan çok çalışmaz ise Allah muhafaza etsin eğer mahcup olursak sadece biz mahcup olmayız, o millet için dik duran adam da mahcup olur. Onun için çok çalışıp gayret göstereceksiniz. Bugün hep beraber cennet köşesinden bir bahçede bir araya geldik. Bir Türkiye'mizin gelecek hayalini burada beraber kurduk." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Partili Soylu: Milliyetçilik Kendi Milletine Hizmettir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement