AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

"Canlı yayınlarda insanların canını kurtarmanın sevinciyle o tel örgülerden içeri girdiğini gördük. Sayın İçişleri Bakanımız ile birbirimizin yüzüne baktık ve 'İyiki Türkiye var' dedik"

28.09.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Canlı yayınlarda insanların canını kurtarmanın sevinciyle o tel örgülerden içeri girdiğini gördük. Sayın İçişleri Bakanımız ile birbirimizin yüzüne baktık ve 'İyiki Türkiye var' dedik" ifadelerini kullandı.

Soylu, Esenyurt Kültür Merkezi'nde, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen "Esenyurt İlçe Danışma Meclisi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, bazı basın-yayın kuruluşlarının 17 Aralık olayları sırasında AK Parti'yi linç etmeye çalıştığını ve buna hala devam ettiklerini söyledi.

Ülkenin huzuru ve sükununu bozmak için çalışanların olduğunu belirten Soylu, "'411 el kaosa kalktı' diye manşet atan gazete, geçen günlerde yine milletimizi irite etmek için bu milletin evlatlarının ortaokul ve lisede başörtülü bir şekilde okula gidebilmelerinin önü açıldığında, aynı şekilde alçak manşetleri atmaya, aynı anlayışı ortaya koymaya devam etti" diye konuştu.

"İrticacı arayanlar, Aydın Doğan'a baksınlar. Sabah akşam o gerici anlayışlarıyla Türkiye'nin denge ve huzurunu bozmaya çalışıyorlar" diyen Soylu, başörtüsü serbestliğinden dolayı Türkiye'nin, irticanın hakim olduğu gerici bir ülke olmadığını ifade etti.

Soylu, inançlarından dolayı çocuklarını başörtülü okula göndermeyi isteyenlerin bu imkanı bulmayınca çocuklarını okula göndermek istemediğini vurgulayarak, bu milleti aynı tornadan çıkmış gibi nitelendirmediklerini, her birinin düşüncesine saygı duyduklarını anlattı.

"İyiki Türkiye var"

Soylu, Musul Başkonsolosluğu'nda alıkonulan rehineler için "Bunu bilerek, anlaşmalı yapıyorlar. IŞİD ile beraber, ortak bir proje yürütüyorlar" denilerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti yöneticilerini alenen suçlamaya ve dünya nezdinde itibar kaybettirmeye çalışıldığını dile getirdi.

Soylu, şöyle devam etti:

"Oysa kulağımız, gözümüz, aklımız, beynimiz, vicdanımız ve duygularımızın tamamı oradaydı. Acaba bir büyük devlet imtihanı verebilecek miydik? Her ülkenin başına gelebilecek bir olay başımıza gelmişti. Bunu siyaset malzemesi haline getirdiler. 'Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde salınacaklar ve büyük bir kampanyayla döndürülecekler' diye haksız bir şekilde AK Parti, istihbarat ve devlet kadrolarına hücum ettiler. Allah'a şükür başarılı bir şekilde oradaki vatandaşları burunları bile kanamadan Anadolu topraklarıyla buluşturduk. Bu, bütün dünyaya bu coğrafyada Türkiye'nin ne kadar emin ve güçlü olduğunu tekrar hatırlattı."

Kobani'den (Ayn el Arap)  130 bini aşkın kişinin IŞİD baskısıyla Türkiye sınırına geldiğini hatırlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Sınırlarımıza bizim orada yıllarca akrabalığımızı yapan, yıllarca aynı sancak altında olduğumuz bu insanların canını kurtarmak için geleceği konusundaki bilgi gelince İçişleri Bakanımız, hemen Başbakan Yardımcıları ile ve Sayın Başbakanımız ile konuştu. Her biri aynı kararlılıkla 'Hemen alalım, hemen sınırlarımızı açalım' dedi. Çünkü o IŞİD mensupları, o insanların canına kastetmiş olanlar, hemen 3 kilometre arkalarındaydı. Hemen sınır açıldı. Biz canlı yayınlarda insanların canını kurtarmanın sevinciyle o tel örgülerden içeri girdiğini gördük. Sayın İçişleri Bakanımız ile birbirimizin yüzene baktık ve 'İyiki Türkiye var' dedik." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement