Şentop: Bahçeli Gidecek, HDP Barajı Aşamayacak - Son Dakika
Güncel

Şentop: Bahçeli Gidecek, HDP Barajı Aşamayacak

Şentop: Bahçeli Gidecek, HDP Barajı Aşamayacak

AK Partili Mustafa Şentop, "HDP'nin yüzde 6,5 olan oyunu bir yıl içinde yüzde 10'a ve 10'un üzerine çıkartabilmesi mümkün değil" dedi.

21.04.2015 14:26  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen toplantının basına açık bölümünde, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyledi.

Mehmet Şentop, "HDP'nin yüzde 6,5 olan oyunu bir yıl içinde yüzde 10'a ve 10'un üzerine çıkartabilmesi mümkün değil" dedi.

"BU SEÇİM ÇEYREK ASRIN ANAHTARI"

Bu seçimle mukayese edilebilecek tek seçimin, 14 Mayıs 1950 seçimleri olduğunu belirten Şentop, o tarihten sonra yapılan seçimlerin hepsinin bir seçim dönemi için kıymet ve anlam ifade eden seçimler olduğunu dile getirdi.

Şentop, 7 Haziran'daki seçimin, seçimler zincirinin son halkası olduğunu ifade ederek, "7 Haziran seçimleri, sadece 2019'a kadar oluşacak parlamentoyu belirleyeceğimiz bir seçim değildir. Bu seçim, Türkiye'de önümüzdeki çeyrek asrın ana hatlarının, ana istikametini belirleyecek bir seçimdir" diye konuştu.

"ADAM, BABASININ..."

CHP ve MHP'nin ittifakıyla cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, MHP'den milletvekili adayı olduğuna dikkati çeken Şentop, şöyle konuştu:

"İlk geldiğinde Türkiye'deki nüfusa kayıt olduğundaki asıl adı, Muhammed Ekmeleddin İhsan. Sonra bu Muhammed ismi biraz rahatsız edici geliyor. Onu Mehmed'e çeviriyor. Daha light olsun diye. Soy ismi de İhsan. İhsan'ı da mahkeme kararıyla biraz Arap soyadı gibi diye de İhsanoğlu yapıyor. Adam babasının kendisine vermiş olduğu isimlerden dolayı bir kompleks içinde."

"HDP'NİN OYUNU YÜZDE 10'UN ÜZERİNE ÇIKARTABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Şentop, HDP'nin seçimlerde barajı aşmasının mümkün olmadığını söyledi.

HDP'nin, 30 Mart seçimlerinde yüzde 6,5 oy aldığını anımsatan Şentop, şöyle devam etti:

"Bir siyasi parti, hiçbir ülkede bir yıl içinde yüzde 70-75 civarında oyunu arttıramaz. Mümkün değil. Çok olağanüstü bir tablonun olması lazım o ülkede. Böyle bir durum yok. Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu esas alıyorlar. Oradan hareket etmeye çalışıyorlar ama bu çok yanlış bir hesap. Emsaleddin'e oy vermek istemeyen CHP'liler Demirtaş'a oy verdiler. Tablo bu. HDP'nin yüzde 6,5 olan oyunu bir yıl içinde yüzde 10'a ve 10'un üzerine çıkartabilmesi mümkün değil."

Şentop, HDP'nin barajı aşması durumunda da meclis tablosunun çok değişmeyeceğini dile getirdi.

Şu anda HDP'nin 30 civarında milletvekili olduğunu belirten Şentop, "Barajı aşsa ne olacak. 3-5 milletvekili daha fazla alacak. Bunlar da AK Parti'den gitmiyor. CHP'den gidenlerin sayısı daha fazla. Aşsa da parlamentodaki tablo ciddi ölçüde değişmiyor" diye konuştu.

"SİYASET ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRDİK"

Mustafa Şentop, milletin 2002'den itibaren kararını verdiğini, AK Parti ile yola devam edeceğini söyledi.

"Ne yaparlarsa, ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar beyhude gayretler. Neticede yeni Türkiye'nin inşası yolunda bir kararlılığı tekrar milletimiz 7 Haziran seçiminde Türkiye'nin ve dünyanın önüne koyacak" diyen Şentop, bu konuda bir tereddütleri olmadığını vurguladı.

Şentop, AK Parti'nin Türkiye'de siyaset anlayışını değiştirdiğini ifade ederek, "AK Parti, Türkiye'deki bu tarihi değişimi yönetecek, milletimizin keşfettiği bir siyasi akımdır. Bu değişim tamamlanana kadar, AK Parti bu değişimi yönetmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ ELEŞTİRİSİ

Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilişkin eleştirilerde de bulunarak, şöyle konuştu:

"Tek ümitleri, terör hadisesi artarsa, çözüm süreci başarısız olursa, MHP'ye oy bakımından bir kazanç getirir mi diye. Bunun hesabını yapıyorlar. Onun için bağırıp duruyorlar, 'devletin bekası sorunu' diye. Bu devletin bekası sorunu var da bu bizim bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası sorunu değil. Devlet Bahçeli'nin bekası sorunu var. Çözüm süreci başarılı olursa, Devlet Bahçeli kaybedecek, bırakıp gidecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şentop: Bahçeli Gidecek, HDP Barajı Aşamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • ezz zazayım: Yalan atma artık adaletli huzurlu temiz bi ülke için herkes mhp yee oy verecek mhp yüzde 36 ile iktidara geliyor allahın izni ilee 27 9 Yanıtla
  • Vedat: AKP yi iktidara Kürtler'in oyu getirdi.. Kürtler artık AKP ye inanmıyor .. Kürtler bu seçimde o barajı yılacak ve oyunu hdp ye verecek.. 30 3 Yanıtla
  • ×-ray 21: 7 haziran 2015 tüm sandıkların de yüzü açıldı kesin sonuçlar akp 44.6 chp 26.7 mhp 17.3 hdp 9.4 diğer 2 13 15 Yanıtla
  • VANLI ŞEHMUZ: ermeni iddalarına destek verene oy yok. . . ermeni iddalarına destek verene oy yok. . . ermeni iddalarına destek verene oy yok. . . ermeni iddalarına destek verene oy yok. . . ermeni iddalarına destek verene oy yok. . . ermeni iddalarına destek verene oy yok. . . 17 7 Yanıtla
  • ezz zazayım: Sen uyu artık asker polis memur işçi emekli herkes adaletli huzurlu bi ülke için mhp diyor 18 5 Yanıtla
  • Frankfurt mardinli: Akp düsman görüyor hdp yi 9 13 Yanıtla
  • Siverekli..: Yırtınmayın boşuna AKkutucular MHP gümbür gümbür geliyor... 17 5 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: GEÇERSE ANIRACAK MISIN... 17 3 Yanıtla
  • PATLAMA YAPACAK TEK PARTİ MHP -: MHP YE LAF YOK. BU SENE MHP NİN SENESİ. . . . 14 2 Yanıtla
  • Asi : Şen top milletin adıyla soy adıyla dalga geçilmez ailen sana nasıl terbiye verdi 15 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement