AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz; “Gezi olayları sırasında Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkan ABD evvela o aklı kendine saklasın” dedi.

18.08.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz; "Gezi olayları sırasında Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkan ABD evvela o aklı kendine saklasın" dedi.

AK Parti Genel başkan Yardımcısı Kapusuz, twitter hesabından ABD'deki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, ABD'de polisin, 18 yaşında bir genci öldürdüğünü ve 2-3 gündür halka çok sert müdahalelerde bulunduğuna dikkat çekerek, "Gezi olaylarında Beyaz Saray'ın verdiği beyanatları hatırlatarak diyoruz ki 'Amerika'daki insan hakları ihlallerinden ve anti demokratik uygulamalardan kaygı duymuyor musunuz?' Polis şiddetini giderek arttıran Amerika'yı, gösteri ve yürüyüş hakkına saygıya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

"Ne yazık ki insan haklarını ihlal eden bu uygulamalar, ABD'nin demokratik bir ülke olduğuyla ilgili şüpheleri arttırmaktadır. Amerika Hükümetini halka şiddet uygulamayı bırakarak halkın meşru taleplerini dinlemeye çağırıyoruz" diyen Kapusuz şöyle devam etti:

"ABD'nin çifte standardını görüyorsunuz değil mi? Gezi'de yıkma ve yağmalama olaylarını bastıran polis için Türkiye'yi suçlayan ABD, kendi ülkesindeki gösterileri polisin sert müdahalesiyle bastırıyor. Taksim'de neredeyse 24 saat canlı yayın yapan CNN ve BBC nerede? Niye Amerika'daki polis müdahalesini "polis şiddeti" ve "hükümetin halka baskısı" diye haber yapmıyorlar? Peki Amerika'nın Missouri Valisi'nin ABD'de gösteri yapanları 'çapulcu' olarak tanımlamasına ne diyeceksiniz? Türkiye'de yağma yapanlara "çapulcu" denmesine tepki veren ABD, şimdi kendi ülkesinde polise direnenlere "çapulcu" diyor. Türkiye'de Gezi olaylarına katılıp da Amerika'nın verdiği desteği öve öve bitiremeyenler görmeli ki; ABD'deki bir kısım çevreler için Gezi olayları Türkiye'ye karşı kullanılan bir kozdu. Aslında Gezi olaylarına katılan vatandaşlarımız, ABD'deki bu çevrelerin umurunda bile değildi. Onlar için Gezi Parkı, Türkiye'ye karşı kullanılacak bir malzemeden ibaretti. Onun içindir ki her türlü sorunumuzu sokaklarda şiddet ile değil; meşru yollarla, kendi içimizde ve demokratik zeminde konuşarak halletmeliyiz. Dış güçlerin ülkemizi dizayn çabalarına fırsat vermemeliyiz. Sözün özü; Gezi olayları sırasında Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkan ABD evvela o aklı kendine saklasın." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement