AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, 40 yıldır devam eden terörle mücadelede olaylarında son aşamaya gelindiğini belirterek, “Bu adamlarla mücadeleden başka çare yok. Bu 40 yıldır sürüyor.

22.10.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, 40 yıldır devam eden terörle mücadelede olaylarında son aşamaya gelindiğini belirterek, "Bu adamlarla mücadeleden başka çare yok. Bu 40 yıldır sürüyor. Son bir aşamaya geldi. Eğer bir aya daha bu işi sıkıca devam ettirirsek inşallah bitecek gibi görünüyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında Çorum'un Sungurlu ilçesine geldi. AK Parti Çorum milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt ve AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile birlikte Sungurlu Ticaret Borsası'nı ziyaret eden Özhaseki, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara'daki saldırıya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, HDP'yi sert bir dille eleştirdi.

Terör olaylarının dün başlayıp, bugün devam eden bir olay olmadığına dikkat çeken Özhaseki, "Kırk yıldır bu belayı çekiyoruz. Tam 9 başbakan, 7 cumhurbaşkanı değişmiş bu arada. Terör dün başlayıp da bugün devam eden bir şey değil. Kırk senedir neredeyse bu iş devam ediyor. Eskiden buraya yatırım yapılmıyor, insanlara baskı yapılıyor, dili konuşturulmuyor, bundan dolayı da gençler dağa çıkıyor diye bir söylem söylenirdi. Son 10-12 yıllık iktidar döneminde bunların hiç birisi kalmadı. İyi yatırımlar yapıldı, teşvikler verildi, her türlü yatırım yapılıyor oraya. Dilini konuşmak istiyorsa konuşuyor. Ben Kürdüm kardeşim diye çok rahat bir şekilde diyebiliyor. En tabi insan olmaktan kaynaklanan hakkı ne varsa son 10-12 senedir veriliyor. Bundan sonra ne isteniyor? Niye dağa çıkılıyor? Bundan sonrası ihanet. Dilini konuşuyorsun, işkence yok. Yatırım yapılıyor her şey orada istenildiği gibi yoluna giriyor. Ama sen hala silahlı bir vaziyette dağda geziyorsan kesinlikle sen birinin piyonusun. Birileri seni kullanıyor. O zaman buna da hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri izin vermez. Son 3-4 aydır da yaşanan bu. Daha önce ağlıyordunuz, şunlar yapılmıyor diyordunuz yaptık kardeşim diyoruz. Şimdi ne oluyor? Şimdi hala bunlar söyleniyorsa bunların amacı Türkiye'yi bölmek, bir parça koparmak, kafalarında kurdukları İsrail'in de desteklediği bir devlet oluşturmak ve orada kanayan bir yara, çıban. Buna da asla izin vermeyiz. Son 3, 4 aydır etkili bir şekilde bu mücadele sürüyor. 2 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Şimdiye kadar en büyük belki de onların güç kaybı bu" dedi. Terör örgütünün silah bırakıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Özhaseki, bunun başka çaresinin olmadığının altını çizdi.

HDP'nin Güneydoğu'da rakip olarak bir tek AK Parti'yi gördüğünü anlatan Özhaseki, "Başka parti yok ki. MHP'nin Güneydoğu'daki oy oranı yüzde 1,5. CHP'nin Tunceli'yi çıkartırsanız yüzde 1,5, 2. Tunceli'yi koyarsanız yüzde 3,5 ediyor. Yoklar hiçbirisi orada. Güneydoğu'da kimse yok orada. Bunlar bitmek üzere. Hakikaten belleri kırıldı. Şaka değil. Kımıldayacak halleri kalmadı. Eskiden 100 kişiyle gidip karakol basarlardı. Şimdi kalleşçe adice uzaktan mayın patlatıyorlar. Kalleşçe yapıyorlar. Tek yaptıkları bu. Güçleri bitti bunların. Gösteri yapmak istiyorlar sokağa toplanan yok. Artık millet de arkalarında değil bunların. Siz diyorlar buradan çekilirseniz bizi çakalların önüne atmış olursunuz. Burada mücadele eden bizleriz bize destek verin bizler burada ayakta kalalım bunların zaten biz pilini bitiriyoruz diyorlar" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili de açıklamada bulunan Özhaseki, "Niye bu dönemde bomba. MİT müsteşarlarından Mahir Kaynak'ın iddialı bir sözü vardı. Bir patlama olduğunda 'kime yarar kime zarar verir' bunu sorun cevabı bulursunuz diyor. Seçime 15-20 gün kala bomba patladı. Kime zarar verir. İktidarda olan partiye zarar verir. İktidarda kim var. AK Parti. CHP olsa, patlama olmasını ister mi? MHP olsa ister mi? kimse iktidarda iken patlama olmasını istemez. Kime yarar orada başlar sorusu. Diyarbakır'da bomba patlattılar HDP'nin barajı aşması için. Şuandaki bombanın da büyük ihtimalle en büyük sebebi AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek. Akşam HDP'nin eş başkan danışmanı tweet atıyor. 'Orada bomba patlayacak' diyor. Ertesi gün bomba patlıyor, 7 dakika sonra Selahattin efendi ortaya çıkıyor bunun sorumlusu devlet diyor. Devletten kastı kim polis koydu. Asker koydu. Oda katili hemen buluyor. Kısa bir süre sonra seçim arabası geliyor üstüne çıkıyor nutuk atıyor HDP'ye oy verin diyor. İş çok açık belli. Bu oyunlara gelmemek lazım. Bunların dilinde barış, kardeşlik, özgürlük var ama içlerinde hiç yok. Bunu söyleyen adamlar Güneydoğu'da gidiyor döve döve oy alıyorlar. Binden fazla sandıkta silme oy alıyorlar. Hiç iptal yok. 7 haziran seçimlerinde köylere gidiyorlar AK Parti'ye ne kadar oy çıkarsa o kadar kişiyi öldüreceğiz' diyorlar. Bu nasıl insaftır? Bu ne eşitlik, özgürlük, barışlık lafları üst üste gidiyor. Bunlarda ne din, ne iman, ne Allah korkusu var. Batıya geliyorlar özgürlükçü kesiliyorlar. Malum medyaya çıkıyorlar türküler çığırıyorlar. Onlarda destekliyorlar. Böyle bir gariplik için gidiyoruz seçimlere. Sandıkların birleştirilmesini istedik YSK onu da reddetti" şeklinde konuştu.

Özhaseki, "Bu seçimlerde baskıyla bir şey yapabilirler. Haram oy bunlar. Zehir zıkkım olsun. Sıkı tedbirler devam ettikçe bu biter arkadaşlar kesin biter. Ülke huzura erer, herkesin önü açılır. Allah dileyelim istikrar ve gülü bir iktidar çıksın" sözleriyle konuşmasını tamamladı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement