AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, İzmir'de - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, İzmir'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, İzmir\'de

Gül: "İnanıyorum ki seçim sürecine kadar yapılacak çalışmalarla yüzde 50'nin çok üzerinde, anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacağız" "Keşke AK Parti'nin yerel yönetimde yapmış olduğu muhalefet, merkezi yönetimde de CHP tarafından yapılabilse"

30.10.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, anketlerde milletin AK Parti'ye desteğinin devam ettiğinin görüldüğünü belirterek, "İnanıyorum ki seçim sürecine kadar yapılacak çalışmalarla yüzde 50'nin çok üzerinde, anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacağız" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Koordinasyon toplantısı, Balçova Termal Oteli'nde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gül, son 12 yılda İzmir'de 26 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini, parti olarak hizmette ayrımcılık yapmadıklarını, hükümetin İzmir halkına olan desteğini her zaman gösterdiğini belirtti.

Halkın İzmir'de kendilerine muhalefet görevini verdiğini, kente daha fazla hizmet amacıyla kolları sıvadıklarını dile getiren Gül, şöyle konuştu:

" Türkiye'de yaşanan sorunlardan biri de muhalefet sorunudur. Bakın İzmir'de muhalefet nasıl yapılır, 6-7 ayda tüm vatandaşlarımız gördüler. AK Parti'nin, belediye meclisinde İzmir'e nasıl daha fazla hizmet götürülür heyecanıyla muhalefet yaptığını tüm İzmir ve Türkiye görüyor. Daha da görecek. Keşke AK Parti'nin yerel yönetimde yapmış olduğu muhalefet, merkezi yönetimde de CHP tarafından yapılabilse. Ama Türkiye'de hala bir anamuhalefet sorunu var.

Ana muhalefetin liderinin Türkiye Cumhuriyeti'nin değil de yatıp kalkıp Suriye'deki Esed rejiminin ayakta kalması için açıklamalar yapmasını maalesef büyük bir üzüntüyle görüyoruz. Ama biz İzmir'de bu çalışmalarımızla birlikte 2019 seçimlerinde AK Partili bir arkadaşımızı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreceğiz."

-Çözüm süreci ve seçimler

Genel Başkan Yardımcısı Gül, çözüm sürecine karşı son dönemde gelişen hadiselerin aslında sürecin başarısını gösterdiğini, süreç ilerledikçe birilerinin eteğinin tutuştuğunu ve nasıl sabote edeceğini düşündüğünü savundu.

Çözüm süreciyle birlikte kamu düzeninin tesisinin de kararlılıkla devam edeceğini anlatan Gül, parti olarak Haziran 2015 seçimleri öncesi bir kongre sürecinde olduklarını, yaşayacakları kan değişimiyle "Yeni Türkiye"yi kuracak kadroları oluşturacaklarını kaydetti.

Yeni Türkiye'nin kuruluşunda yerel seçimlerin ilk adım olduğunu, cumhurbaşkanı seçimiyle de ikinci adımın tamamlandığını bildiren Gül, şöyle konuştu:

"Yeni Türkiye'nin kuruluşunda üçüncü önemli seçim olan Haziran seçimlerini gerçekleştireceğiz. Artık vesayetçi, antidemokratik uygulamaların görüldüğü eski Türkiye'yi tasfiye eden, özgürlükçü, bireyin özgürlüğünü, refahını önceleyen yeni Türkiye'nin kuruluşunda üçüncü seçim de Haziran genel seçimleridir. Bu seçimde de milletimizin desteğiyle anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacağımıza inanıyoruz. Son ankette AK Parti'nin oy oranı yüzde 50,4 olarak milletimizin desteği devam etmektedir. İnanıyorum ki seçim sürecine kadar yapılacak çalışmalarla yüzde 50'nin çok üzerinde, anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacağız."

"Hizmet yarışı istiyoruz"

İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti'nin hizmet odaklı bir parti olduğunu, İzmir'de de bu alana odaklanan bir anlayış sergilediklerini, yapıcı muhalefet anlayışıyla mevcut yerel yönetimlere katkı koymaya çalıştıklarını belirtti.

Kente katkı koyabilecek her alanda çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Delican, İzmir için öngördükleri 35 projenin devam ettiğini, kentte yerel yönetimlerle hizmet yarışı içinde olmak istediklerini söyledi.

Delican, şöyle konuştu:

"İzmir'de bir hizmet yarışı olsun istiyoruz. Belediye de bizimle yarışsın, 35 proje gibi projeler açıklasın ve hayata geçirsin istiyoruz. Kalkıp, 'Ankara bizi engelliyor, engel çıkarıyor' yalanının, perdesinin arkasına sığınmadan sahneye çıksınlar. Kesinlikle hizmet odaklı bir partiyiz, hizmet edilen her yerde biz varız. İzmir için birlikte çalışmaya mecburuz. Ama bizim bu mecburiyet dışında hizmet üretme isteğimiz var, karşı taraftan da bunu bekliyoruz. Ankara'ya gelen ne tür projeleri, istekleri varsa hiçbiri dönmüş değil, bundan sonra da dönmeyecek."

-Yatırımları engelleme tartışması

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise yerel seçimler sonrası İzmir'deki yerel yönetimlerde tek kale değil çift kale maçın oynanacağı bir tablonun ortaya çıktığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin "kente yatırımları hükümet engelliyor" savının yalan olduğunu, kente yapılacak yatırımları engelleyenin aslında yerel yönetimin kendisi olduğunu iddia eden Dağ, stadyum, kruvaziyer liman ve İZKARAY Mavişehir Körfez Geçişi gibi projelere belediye tarafından engel çıkarıldığını savundu.

"Bu arkadaşlar çalışmak istemiyorlar, çalışmaktan hoşlanmıyorlar. Bari çalışmak isteyenlere fırsat verin" diyen Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir alışveriş merkezi diye tutturmuş gidiyorlar. Nereye proje üretilse 'buraya AVM yapılacak' bunların klasik sözü olmuş. Çok yalancı da çıktılar. Bu şehrin BMC sorunu vardı. 'Yıkacaklar yerine AVM yapacaklar' dediler. Yapıldı mı, yapılmadı ama BMC meselesi çözüldü. Kim ne derse desin, Alsancak Stadı'nın bulunduğu yer spor alanı olarak kalacak. Kendinize başka siyaset alanı bulun."

Toplantıya bazı milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il yöneticileri katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.


Advertisement