AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül - - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, yeni bir Türkiye'nin inşa edileceğini söyledi.

01.08.2014 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, yeni bir Türkiye'nin inşa edileceğini söyledi.

Hakkari'ye gelen Gül, Bulvar Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı'nı ve ardından Memur-Sen Şubesi'ni ziyaret etti.

Ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen programda partili ve vatandaşlarla bir araya gelen Gül, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine işaret ederek, "Tarihi bir seçime tanıklık edeceğiz" dedi.

"Yeni Türkiye'nin inşasında sizlerde birer tuğla koyacak, bu sürece katkıda bulunacaksınız" diyen Gül, şunları söyledi:

"Rabbim bizlerin birlik ve beraberliğini bozmasın. Allah inşallah 77 milyon insanımızın Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Gürcüsüyle birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde daha nice yıllar bir arada yaşamayı bizlere nasip eder. Özellikle 90'lı yıllarda terörün, karanlık ellerin devreye girdiği, faili meçhullerin en koyu şekilde yaşandığı Hakkari'deyiz. Maalesef Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerini sizler yaşadınız. Gerginlik içerisinde çocukların dağlara çıkarıldığı, dağlardan ya da askerden cesetlerin geldiği, annelerin ağladığı günleri yaşadınız. Bunlar gerçekten Türkiye tarihinin en karanlık en sıkıntılı dönemleri. Ama bugün işte Sümbül Dağı'nın eteklerinde hemen Hakkari'nin yanı başında yaylalarda Hakkarili kardeşlerimiz bu yaz ayını değerlendiriyor. Bu bahar ülkemizin dağlarına bahar geldi. Bu baharı sizler yıllar sonra hissettiniz ve bu huzuru yaşıyorsunuz. Artık kandan beslenen siyaset gafillerinin dönemi sona erdi. Artık herkes ellerini kan çanağından çeksin ve 'insanı yaşatalım ki devlet yaşasın' anlayışıyla bu hadiseye yaklaştık."

Kürt anneye "negri" (ağlama), Türk anneye "ağlama", "artık bu kan siyaseti sona erdi" dediklerini belirten Gül, 2 yıldır annelerin ağlamadığını kaydetti.

Yıllarca ülkede Kürt varlığını inkar eden siyasetçiler olduğunu ifade eden Gül, şunları dile getirdi:

"Aslında 'Kürt yoktur' diye bu ülkede, maalesef inkar, red ve asimilasyon politikaları uygulandı. AK Parti iktidarı ile bu politikalara son verildi. Biz 'yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz' dedik ve bizde ikinci sınıf vatandaş, itilmiş, kakılmış, ötelenmiş vatandaş yoktur. 'Herkes birinci sınıf, eşit vatandaştır' dedik ve bu anlayışı getirdik. 12 yıldır milletimizle el ele, diz dize, kol kola yürüdük ve yürümeye de devam edeceğiz. Ne ırkına ne de mezhebine baktık. Gerek Türk gerek Kürt kanından beslenen statükocular, önümüze engeller koymaya çalıştı. Bölgeyi terörize etmeye ya da gerginleştirmeye yönelik uygulamalar oldu. Ama biz bunları yasalarla aşmaya çalıştık. Sonu ne olursa olsun biz taşın altına elimizi, yüreğimizi, kalbimizi koyduk. İnşallah da bu birlikteliği bin yıl daha kimse bozamayacak."

- "Çözüm sürecinden herkes memnun"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meseleyi kökten çözme yönünde "çözüm süreci" diye bir irade ortaya koyduğunu ve yola çıkarken "baldıran zehiri olsa ben bu zehiri içerim yeter ki Türk'ü de Kürt'ü de kimse birbirinden ayırmasın" dediğini anımsatan Gül, "etle tırnak gibi birbirine geçmiş bu milletin asli unsurlarını kimse ayırmasın, kandan kimse beslenmesin" diye bu mücadelenin başladığını kaydetti.

Gül, şöyle konuştu:

"Hakkari'de bütün arkadaşlarımız süreçten memnun. Çözüm sürecini Hakkari'de, Yozgat'ta, İzmir'de ve Erzurum'da, Bingöl'de, Antalya'da satın aldı. Bütün milletimiz bu çözüm süreci iradesinin devam etmesi yönünde tercihini ortaya koydu. Artık çözüm süreci iradesi, hiçbir kimse, kurum, statü tarafından geri çevrilemez. Çünkü TBMM, Diyarbakırlılar ve Hakkarililer artık bu sürece el koymuştur. Hiç kimse artık buna engel olamaz. Çözüm süreci, Türkiye'nin en milli ve Türkiye tarihinin yerli projesidir. Süreci baltalamak isteyenler, rahatsız olanlar var. Çünkü Türkiye artık kendi sorununu çözecek güce ve iktidara kavuşmuştur."

- "Aslında iki zihniyet yarışacak"

Cumhurbaşkanı seçimiyle Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağını bildiren Gül, bunun için en önemli adımın cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi.

Halkın ilk defa cumhurbaşkanı seçeceğine dikkati çeken ve hayırlı olmasını dileyen Gül, konuşmasını şöyle tamamladı:

"3 cumhurbaşkanı adayı var. Ama aslında iki zihniyet yarışıyor. Birisi eski Türkiye isteyenler birisi de yeni Türkiye iddiasıdır, yeni Türkiye özlemidir yeni Türkiye projesidir. Daha demokratik ve daha müreffeh öncü Türkiye iddiası bizim yeni Türkiye hedefimizdir. Yeni Türkiye iddiamızda yeni anayasa var. Yeni Türkiye'de 'makbul vatandaş' değil, 'makbul devlet' anlayışına geçilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yeni bir Türkiye inşa edilecek. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı makamı sizlerin denetimine, seçimine tabi tutuldu. Artık statükocuların değil milletin dediği olacak. Eminim ki sizler de 12 yıldır bu ülkeye çağ atlatmış, ülke insanını ekonomik, siyasi ve özgürlükler itibariyle gerçekten hayal bile edilemeyecek noktaya getirmiş Başbakan Erdoğan'a vefayı gösterecek, destek vereceksiniz. İnşallah 10 Ağustos'ta ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır."

Gül, ardından Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement