AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

"Kardeşlik şehri Siirt'te, Batman'da, Şırnak'ta, Güneydoğu'nun her yerinde yapılmak istenen tüm olayları şiddetle kınıyoruz.

29.10.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Kardeşlik şehri Siirt'te, Batman'da, Şırnak'ta, Güneydoğu'nun her yerinde yapılmak istenen tüm olayları şiddetle kınıyoruz, Bu, asla bir hak arayışı değil. Bu arayışların, yangınların, yakıp, yıkmanın, katliamların önüne geçmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Siirt'teki temaslarını sürdüren Çalık, beraberinde, AK Parti Milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, Ziver Özdemir, Mustafa Alkış ve Emin Dindar ile partisinin il teşkilatını ziyaret etti.

Partililerle çözüm sürecini değerlendiren Çalık, burada yaptığı açıklamada, bölgedeki sivil inisiyatifin önerilerine önem verdiklerini, bu nedenle değerlendirme yaptıklarını söyledi.

"Birbirimize üstünlüğümüz asla söz konusu olmaz. Türk'ün Kürde, Kürt'ün Türk'e, Laz'ın Çerkez'e, Alevi'nin Sünni'ye üstünlüğü asla olmadı, bundan sonra da olmayacak. Tüm kesimlerin İslam şemsiyesi altında toplandığı Türkiye'de bulunuyoruz" diyen Çalık, gayrimüslimlerin de Türkiye'de yaşama hakkı bulduğunu dile getirdi.

Çalık, şunları kaydetti:

"Kardeşlik şehri Siirt'te, Batman'da, Şırnak'ta, Güneydoğu'nun her yerinde yapılmak istenen tüm olayları şiddetle kınıyoruz. Bu, asla bir hak arayışı değil. Bu arayışların, yangınların, yakıp, yıkmanın, katliamların önüne geçmek için var gücümüzle çalışıyoruz. AK Parti, tüm Türkiye'nin partisi. AK Parti, Türklerin, Kürtlerin, Lazların, Arapların, Alevilerin, Sünnilerin, gayrimüslimlerin yani tüm Türkiye'nin partisidir.

Tüm ırkların, insanların buluştuğu adres AK Parti'dir. Herkes şunu çok net bilmeli ki ırk ayrımı yapmaksızın hizmet ettik, bundan sonra da hizmete devam edeceğiz."

Beraberindeki milletvekilleriyle Vali Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret eden Çalık, daha sonra kentten ayrıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement