AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Fetullahçılık, İslam tarihinde bir defada çıkmış, bugün çıkmış ve bir daha çıkmayacak bir şey değil, her zaman çıkabilecek bir şeydir.

28.03.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Fetullahçılık, İslam tarihinde bir defada çıkmış, bugün çıkmış ve bir daha çıkmayacak bir şey değil, her zaman çıkabilecek bir şeydir." dedi.

Aktay, 4. Siirt Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide, yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye'nin bütün bu sorunlara rağmen büyük ülke olduğunu söyledi.

Allah'ın insanlar için seçmiş olduğu İslam'ın dışında başka bir yolu, dini, ideolojiyi ve doktrini insanın kendisine yol ve din edinmemesi gerektiğini vurgulayan Aktay, şöyle devam etti:

"Biz Allah'ın dinini terk edip Marksizmi, Sosyalizmi, Kürtçülük, Türkçülüğü kendimize yol edinirsek bu bizatihi kula kulluktur ve putperestliktir. Kur'an'ın bu temel kavramlarını yerli yerine oturttuğunuz zaman karşı karşıya olduğumuz sorun olarak Kürtçülük, Türkçülük veya ideolojilerin Müslümanca yapabileceğimiz tercihler olmadığını görürsünüz. Bizler sadece Kürtçü olursak Müslümanlığa veda etmek zorundayız. Eğer ırkçı bir Türkçü, Arapçı, Marksist, komünist, faşist olursak Müslümanlığımıza da veda etmek zorundayız."

Gülen'in peşine takılan insanların hayatları boyunca hiç Kur'an okumadığını dile getiren Aktay, bu nedenle dini bilmediklerini kaydetti.

Aktay, şunları kaydetti:

"Fetullahçılık, İslam tarihinde bir defada çıkmış, bugün çıkmış ve bir daha çıkmayacak bir şey değil, her zaman çıkabilecek bir şeydir. Eğer siz herhangi bir insanın peşine hiç sorgulamadan, aklınızı tamamen ona emanet ederek, kendi iradenizden vazgeçip tamamen ona teslim olarak, onun peşine takılırsanız siz ona kulluk etmiş olursunuz. Bu İslam'ın en temel düsturuna, ilkesine aykırı bir şey olmuş olur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement