AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarının başlatılması için temmuzda ihale yapılacağını söyledi.

27.06.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarının başlatılması için temmuzda ihale yapılacağını söyledi.

Erdoğan, ilçeye bağlı Gümüşpınar Mahallesi sınırından geçen Karasu, Sıtma Pınar çayındaki köprünün, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon ve çevre düzenlemesi projesinin tamamlandığını belirtti.

Projesi tamamlanan tarihi Septimius Severus Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarının başlatılması için temmuzda ihale yapılacağını ifade eden Erdoğan, "Restorasyonun tamamlanmasıyla anıt mezarlar gibi Septimius Severus Köprüsü'nü de turizme kazandıracağız" dedi.

Tarihi köprünün Elif, Hisar ve Hasanoğlu mahallelerindeki anıt mezarlara yaklaşık 9 kilometre mesafede bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "4. Scythica Lejyonu tarafından inşa edilen köprü, antik dönemlerde Dülük ve Zeugma'dan Samsat'a uzanan yol üzerinde önemli bir geçittir. Kesme taş bloklardan inşa edilen ve uzunluğu 30 metre, yüksekliği 8 metre olan tarihi köprü bölgemizin önemli tarihi eserleri arasındadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement